Kilus skandalui, į viešumą iškilo ir daugiau jo praeities šešėlių. Apie tamsiausius dailymail.co.uk papasakojo jo brolis.

Kaltinamas priekabiavimu

58 metų K. Spacey pirmąkart viešai prisipažino esąs homoseksualus „Twitter“ tinkle. Jis sakė norintis būti atviras ir teigė, kad „tai prasideda nuo mano paties elgesio peržvelgimo“.

Dviejų „Oskarų“ laureatas savo žinutėje parašė, kad nepamena tokio incidento, tačiau atsiprašė A. Rappo už savo elgesį.

„Jeigu tikrai elgiausi, kaip jis pasakoja, esu skolingas jam nuoširdžiausią atsiprašymą už tai, kas turėjo būti itin netinkamas elgesys esant girtam“, – pažymėjo aktorius.

K. Spacey pridūrė, kad A. Rappo kaltinimas „paskatino mane imtis spręsti kitus dalykus mano gyvenime“.

„Kaip man artimiausi jau žino, per savo gyvenimą esu turėjęs santykių tiek su vyrais, tiek su moterimis. Per visą savo gyvenimą esu mylėjęs vyrų ir turėjęs su jais romantiškų ryšių, o dabar renkuosi gyventi kaip gėjus, – rašė jis. – Noriu tai spręsti sąžiningai ir atvirai – ir tai prasideda nuo savo paties elgesio peržvelgimo.“

Kevinas Spacey

A. Rappas sakė „Buzzfeed“, kad per minėtą vakarėlį žiūrėjęs televiziją K. Spacey miegamajame. Tuo metu K. Spacey, kuriam tuo metu tikriausiai buvo 26 metai, pasirodė tarpduryje – „lyg ir svyruodamas“, akivaizdžiai girtas.

Po šio skandalo užsienio naujienų portalas dailymail.co.uk publikavo aktoriaus brolio Randallio Fowlerio interviu, kuriame netrūksta pribloškiančių faktų.

Šokiruojantys faktai iš K. Spacey praeities

Aktorių Keviną Spacey augino nacis tėvas, kuris tvirkino jo brolį, o likusią šeimą terorizavo taip negailestingai, jog jie jį už akių vadino Padaru, „The Daily Mail“ papasakojo kino žvaigždės brolis.

Tada, kai davė šį interviu, vyriausiasis K. Spacey brolis Randallis Fowleris savo jaunesnįjį brolį apibūdino kaip „tuščią indą“ – žmogų, kuris niekad nebuvo užmezgęs tikro ryšio su kitu žmogumi (neskaitant savo motinos).

„Daugiau nepažįstų kitų žmonių, kuriems būtų tekę augti su tokiais palaužtais tėvais. Pavyzdžiui, savo gyvenime aš jau turėjau tris santuokas ir 40 romanų“, – sako jis.

K. Spacey tėvas Thomas Geoffrey Fowleris prie Jungtinių Valstijų nacių partijos prisijungė tada, kai aktorius ir jo brolis buvo dar maži berniukai. Jis užsiaugino ūsus, panašius į tuos, kuriais garsėjo Adolfas Hitleris, ir reguliariai tvirkino ir mušė vyresnį sūnų.

Kevinas Spacey

Būdamas dar mažas, K. Spacey vis bandė raminti tėvą, o štai R. Fowleris tiesiog tapo pagrindine sadistinio tėvo elgesio auka. Sesuo Julie taip pat neišvengė sunkios tėvo rankos, tad, sulaukusi 18 metų, neatsigręždama paliko tėvų namus.

„Mūsų namuose buvo tiek kančios ir tamsos, kad dabar, kai tai pasakoju, pats sunkiai galiu tuo patikėti. Labai liūdna. Kevinas visomis išgalėmis nuo to slėpėsi savotiškame emociniame burbule. Jis tapo labai suktas ir protingas. Pagrindinis tikslas buvo išvengti smūgių, bet kokia kaina, tam tinkamos atrodė visos priemonės. Galiausiai jis tapo absoliučiai bejausmis, tuščias“, – apie jaunesnįjį brolį pasakoja R. Fowleris.

R. Fowleris taip pat žurnalistams atskleidė, jog, kai buvo vaikas, šeimai dėl tėvo užgaidų teko kraustytis mažiausiai 10 kartų: iš Kolorado, kur 1956 metais gimė pats, tada į Naująjį Džersį, kur po trejų metų gimė Kevinas, ir galiausiai į Los Andželą. Kad ir kur benukeliautų, kad ir kur beatsidurtų, vaikai jautėsi įkalinti.

Tėvas vaikams griežtai draudė atsivesti į namus draugų. Be to, jie puikiai pamena, jog tėvo darbo kabineto sienos buvo nukabinėtos nuogų vyrų ir moterų nuotraukomis.

Kevino Spacey brolis Randallis Fowleris

Kurį laiką R. Fowleris priklausė skautų organizacijai, tačiau baltosios rasės dominavimo šalininkas jo tėvas privertė sūnų iš jos išstoti, sužinojęs, kad jo skautų būrio vadas buvo žydas, prisimena aktoriaus brolis. Apie tai, kad Kevinas bus skautas, negalėjo būti nė kalbos.

R. Fowleris teigia, kad jų motina Kathleen buvo tikroji šeimos maitintoji. Ji sunkiai dirbo sekretore, o jos vyras (kuris pagal profesiją buvo techninių dokumentų rengėjas) tik kartais gaudavo laisvai samdomo darbo, žurnalistams teigia pašnekovas. 1963 metais mama sužinojo, kad tėvas seksualiai išnaudojo nepilnametę giminaitę. Nuo tos akimirkos ji nebegalėjo į vyrą net nepažiūrėti.

Šeima ir toliau buvo verčiama prie pietų ir vakarienės stalo klausytis, kaip šeimos galva jiems dėstė pamokslus apie baltųjų rasės išskirtinumą, tvirtino, kad Holokaustas yra pramanai, žydai kontroliuoja visus pasaulio bankus ir Holivudą, o planetos laukia pragaištis.

R. Fowleris prisimena, kaip tėvas su rimbu rankoje stovėdavo jam už nugaros ir reikalaudavo, kad šis jam skaitytų viską, ką jis nurodydavęs, o atsisakymo atveju gaudavo žiaurios pylos. Pasirodo, viskas, kas mums, skaitytojams, kelia šiurpą iš tikrųjų tebuvo pradžia.

Kevinas Spacey

Kai R. Fowleriui buvo dvylika metų, tėvas jį atsivedė į savo miegamąjį ir pareiškė, kad dabar pamokys apie paukščiukus ir bites.

„Atsegė man kelnes ir prasidėjo“, – savo pasakojimu šokiruoja vyras. Persigandęs jis ėmė šauktis mamos. Priėjusi prie miegamojo, ji rado užrakintas duris, o skriaudikas vaikui paliepė tylėti.

„Kiek pabeldusi į duris, ji liovėsi. Mama nuėjo tolyn. Niekada gyvenime nesijaučiau toks paliktas likimo valiai. Tėvas pradėjo mane prievartauti. Taip prasidėjo mano brendimas“, – žodžius sunkiai rinko pašnekovas.

Kevino Spacey brolis Randallis Fowleris:

Nuo tos dienos ateinančius ketverius metus tėvas vis žiauriai žagino vyresnįjį sūnų, orgijos darėsi vis dažnesnės.

R. Fowleris seksualinei prievartai priešinosi maištaudamas. Sesuo paliko tėvų namus, o Kevinas „užsidarė savyje ir tiesiog stengėsi nepakliūti į bėdą, kitaip tariant, neužkliūti tėvui“.

Būsimasis aktorius visomis išgalėmis stengdavosi savo vaidinimais ir bandymais mėgdžioti garsius žmones visus pralinksminti. Prisimindamas praeitį, R. Fowleris mano, kad tuo metu vaidyba buvo vienintelis būdas jo mažajam broliui „pabėgti“.

„Be paliovos grasinau tėvui, kad, jeigu jis bent pirštu palies mano brolį, aš viską išklosiu motinai, o tai visiems laikams sugriaus mūsų šeimą“, – sako R. Fowleris ir prisipažįsta, kad tam tikra prasme aukojosi dėl mažojo broliuko.

Kevinas Spacey

„Mes tokie artimi dėl labai paprastos priežasties – praktiškai neturėjome draugų“, – konstatuoja garsaus aktoriaus brolis.

Vienintelis dalykas, neleidęs R. Fowleriui nusižudyti, nors kartą jis vos nenušovė, buvo suvokimas, kad be jo daugiau nėra nė vieno žmogaus, kuris galėtų apginti jo jaunesnįjį brolį.

Th. G. Fowleris mirė eidamas 69 metus. Jie su žmona buvo dar kartą pakeitę gyvenamąją vietą ir persikėlę į Atlantos priemiestį.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)