K. Spacey socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad nepamena tokio incidento, tačiau atsiprašė už savo elgesį.

Aktorius Anthony Rappas portalui „BuzzFeed“ papasakojo, kad jis, būdamas 14-metis, lankėsi viename vakarėlyje K. Spacey bute. Jis tvirtino, kad nuo alkoholio apsvaigęs aktorius parvertė jį ant lovos ir ant jo užlipo, tačiau esą jam pavyko ištrūkti, kol neįvyko nieko daugiau.

46 metų A. Rappas sakė išdrįsęs papasakoti apie tą įvykį po to, kai kilo triukšmas dėl kino magnato Harvey Weinsteino įtariamo lytinio smurto.

58 metų K. Spacey tviteryje pirmąkart viešai prisipažino esąs homoseksualus. Jis sakė norintis būti atviras ir teigė, kad „tai prasideda nuo mano paties elgesio peržvelgimo“.

Dviejų „Oskarų“ laureatas K. Spacey, vaidinantis televizijos seriale „Kortų namelis“ (House of Cards), savo žinutėje parašė, kad nepamena tokio incidento, tačiau atsiprašė A. Rappo už savo elgesį.

„Jeigu tikrai elgiausi, kaip jis pasakoja, esu skolingas jam nuoširdžiausią atsiprašymą už tai, kas turėjo būti itin netinkamas elgesys esant girtam“, – pažymėjo aktorius.

K. Spacey pridūrė, kad A. Rappo kaltinimas „paskatino mane imtis spręsti kitus dalykus mano gyvenime“.

„Kaip man artimiausi jau žino, per savo gyvenimą esu turėjęs santykių tiek su vyrais, tiek su moterimis. Per visą savo gyvenimą esu mylėjęs vyrų ir turėjęs su jais romantiškų ryšių, o dabar renkuosi gyventi kaip gėjus, – rašė jis. – Noriu tai spręsti sąžiningai ir atvirai – ir tai prasideda nuo savo paties elgesio peržvelgimo.“

A. Rappas sakė „Buzzfeed“, kad per minėtą vakarėlį žiūrėjęs televiziją K. Spacey miegamajame. Tuo metu K. Spacey, kuriam tuo metu tikriausiai buvo 26 metai, pasirodė tarpduryje – „lyg ir svyruodamas“, akivaizdžiai girtas.

Pasak A. Rappo, K. Spacey jį sugriebė, užkėlė ant lovos ir ant jo užsigulė.

„Jis mėgino mane suvilioti, – teigė A. Rappas. – Nežinau, ar aš būčiau vartojęs tokią kalbą, tačiau suvokiau, kad jis nori seksualiai su manimi suartėti.“

A. Rappas pasakojo, kad po trumpų grumtynių ištrūko ir nuėjo į tualetą. Neilgai trukus jis išėjo iš K. Spacey buto ir grįžo namo.

46 metų A. Rappas sakė išdrįsęs papasakoti apie tą įvykį po to, kai kilo triukšmas dėl kino magnato Harvey Weinsteino įtariamo lytinio smurto.

Jau daugiau kaip 50 moterų apkaltino H. Weinsteiną netinkamu elgesiu, įskaitant išžaginimą, seksualinę prievartą ir priekabiavimą. Tarp jo kaltintojų esama Holivudo ryškiausių žvaigždžių, įskaitant Gwyneth Paltrow, Angeliną Jolie ir Mirą Sorvino.

Susikompromitavęs magnatas buvo pašalintas iš kino prodiuserių bendrovės „The Weinstein Company“ bendrapirmininkio pareigų ir jos valdybos.

Šis dukart vedęs penkių vaikų tėvas iki šiol neigė jam metamus kaltinimus. H. Weinsteino veiksmus tiria Los Andželo, Niujorko ir Londono pareigūnai.