Skelbiama, kad Charlotte vaikai titulų negaus, nes jie paveldimi per vyriškąją linija“, – paaiškino vykdomasis „Majesty“ redaktorius Joe Little‘as.

Savaime suprantama, tai nereiškia, kad negali būti išimčių. Karalienė Elžbieta II praeityje karališkiesiems palikuonims yra pasiūliusi naujų titulų. Dukters princesės Anne vaikų atvejis – tik vienas iš tokios praktikos pavyzdžių.

„Šita taisyklė galiojo princesei Anne, kai ji susilaukė atžalų. Kai ištekėjo už Marko Phillipso, gimė vaikai, Markui suteiktas titulas, tačiau visi vieningai nusprendė, kad Peteris ir Zara tokios privilegijos neturės. Taigi ši istorija gali pasikartoti ir su Charlotte“, – samprotauja J. Little‘as.

„Šiuo metu esame pereinamajame laikotarpyje iš tradicinių laikų į modernius. Manau, kad karalienės sūnėną ir dukterėčią vadinti tiesiog ponu ir ponia būtų nepriimtina“, – pridūrė karališkųjų reikalų ekspertas.

Jeigu kalbėtume apie princo Harry būsimus vaikus, jie taip pat negaus nei princo, nei princesės titulo. Greičiausiai jiems atiteks Mountbattenų-Windsorų lordo ar ledi titulas, nes Harry atžalos bus karalienės proanūkiai.

Princo ar princesės titulas atitenka tik karalienės anūkams. Taip nutiks, kai karaliumi taps princas Charlesas.

„Be to, princu ar princese jie bus oficialiai pripažinti tik tokiu atveju, jeigu tėvai nuspręs, jog taip turi būti“, – J. Little‘as.

Net jeigu Harry vestuvių proga gautų kunigaikščio titulą, „jo vaikai pirmiausia būtų Mountbattenų-Windsorų lordas ir ledi. Nebent karalienė nuspręstų, kad jiems suteikiamas kitas titulas“, – pridūrė vykdomasis „Majesty“ redaktorius J. Little‘as.

Princų George'o ir Charlotte gyvenimas - nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)