Princesė Diana amžino poilsio atgulė Altorpe, Šiaurės Hampšyre, gražioje nedidelio ežeriuko, kur gyvena keturios gulbės, saloje.

Palei taką, vedantį prie princesės kapo, auga 36 beržai – po vieną kiekvieniems jos trumpo ir tragiško gyvenimo metams. Patekti į šią salą iš tikrųjų leidžiama mažai žmonių.

Princesės Dianos kapavietė

Amžinai dailios Marilyn Monroe kapas yra neįtikėtinai kuklus. Tačiau po mirties tapti M. Monroe „kaimynu“ – didi prabanga. Už vietą urnai kolumbariume šalia Marilyn Hughas Hefneris dar 1992 paklojo 75 tūkst. JAV dolerių.

Marilyn Monroe urnos vieta kolumbariume

Elvio Presley kapas buvo perkeltas į jo namus Greislande, kai kapų plėšikai kelis kartus pamėgino pagrobti jo palaikus.

Aplankyti Karaliaus kapo kasmet atvyksta 600 tūkst. žmonių, o pajamos iš šių ekskursijų Memfio biudžetą kasmet papildo maždaug 150 mln. dolerių.

Elvio Presley kapavietė

Bruce`o Lee kapas yra vienas dažniausiai lankomų visame pasaulyje. Kartą trys vyrai nužygiavo net 3700 mylių, kad pamatytų šio rytietiškų dvikovų artisto kapą, ir šios kelionės metu turėjo pakeisti penkias poras batų.

Aktoriaus sūnus Brandonas Bruce`as Lee buvo palaidotas šalia tėvo, kai žuvo „The Crow“ („Varno“) filmavimo aikštelėje.

Bruce Lee kapavietė

Tai Oscaro Wilde`o kapas Paryžiuje, nors pats O. Wilde`as tik laikinai buvo išsipirkęs šią kapo vietą. Teigiama, kad jis paprašė jo palaikus apipilti negesintomis kalkėmis, kad jie greičiau suirtų.

Kurį laiką egzistavo tradicija pasidažyti lūpas ir pabučiuoti O. Wilde`ą: taigi jo antkapį puošia tūkstančiai bučinio žymių.

Oscaro Wilde'o kapas

Keista, tačiau populiariausio anglų rašytojo visoje planetoje kapas Šv. Trejybės bažnyčios šventoriuje neatspindi tos šlovės, kurios jis sulaukė. Teigiama, kad už šią kapo vietą Williamas Shakespeare`as sumokėjo 440 svarų, kuriuos susitaupė, pardavęs savo pjeses.

Williamo Shakespearo kapas

Frankas Sinatra yra palaidotas kukliame kape Kalifornijos Palm Springso mieste. Kaip ir priklauso jo stiliui, jis buvo palaidotas su viskio buteliu ir pakeliu cigarečių.

Daugiau garsių žmonių amžinojo poilsio vietų - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)