Spalio 18 d. 45 m. J. Trudeau surengė trumpą spaudos konferenciją prieš kiekvieną savaitę vykstantį liberalų susitikimą. Kaip rašo „People“, buvo akivaizdu, kaip stipriai ši liūdna žinia paveikė jį, nes akyse ir ant veido buvo ašarų. „Maniau, kad man pavyks, bet nepavyko, - žurnalistams sakė J. Trudeau. – Tai yra skaudu.“

G. Downie mirė spalio 17 d., pralaimėjęs kovą su smegenų vėžiu. Jam buvo 53-eji. „Tragically Hip“ nariai šią labai liūdną žinią pranešė savo internetinėje svetainėje ir feisbuke, paskelbdami roko muzikanto šeimos siųstą žinutę. „Visi žinojome, kad tai artėja, bet vylėmės, kad taip nebus“, - sakė J. Trudeau, kalbėdamas apie G. Downie, kuriam 2015 m. gruodžio mėn. buvo diagnozuota nepagydoma glioblasoma.

Justinas Trudeau ir Gordas Downie

„Gordas buvo mano draugas, bet jis buvo ir visų draugas. Jis žinojo, kad turime būti geresni, nei esame, - mintis dėstė J. Trudeau. – Mūsų bičiulis Gordas mylėjo šią šalį ne paviršutiniškai, o su visais paslėptais jos kampeliais, kiekviena istorija, kiekvienu šios šalies aspektu ir tai jis rodė visą savo gyvenimą.“

J. Trudeau ir G. Downie kartu dalyvavo keliuose renginiuose, tačiau iš esmės saugojo juodu siejusios draugystės privatumą. Kartu paskutinį kartą jie buvo nufotografuoti 2016 m. gruodžio mėn. Kvebeke. „Niekada nebus kito tokio žmogaus kaip tu, Gordai. Ilsėkis ramybėje, mano drauge“, - spalio 18 d. socialiniame tinkle „Twitter“ rašė J. Trudeau.

Pagarbą muzikantui socialiniuose tinkluose išreiškė ir kiti žinomi Kanados gyventojai, įskaitant aktorius Ryaną Reynoldsą ir Sethą Rogeną. Nors „Tragically Hip“ grupė JAV niekada nebuvo tapusi kultine, gimtojoje Kanadoje devyni jų išleisti albumai tapo itin populiariais ir pelnė 14 „Juno“ apdovanojimus – kanadietiškus „Grammy“ atitikmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)