J. Makonnenas – paskutinio Etiopijos imperatoriaus Haile Selassie I proanūkis. Vestuvės, kaip rašo „The Daily Mail“, įvyko pradėjus 12 metų po pirmojo poros susitikimo Vašingtone esančio naktinio klubo „Pearl“ šokių aikštelėje. Kaip pasakojo pats J. Makonnenas, būsimos žmonos ir jos draugės dėmesį jis mėgino patraukti ne itin taikliomis frazėmis. „Pasakiau, kad jos atrodo kaip iš „Bombay Sapphire“ ar koks ten buvo tas džinas reklamos“, - prisiminimais dalinosi J. Makonnenas.

Jis patikino iš karto žinojęs, kad nori su A. Austin draugauti. „Nepraėjus nė penkioms minutėms pasakiau, kad ji bus mano mergina“, - patikino jis. J. Makonnenas iš karto apie savo šeimą merginai nepasakojo, o visa tiesa apie jo kilmę išaiškėjo jiems pradėjus rimtai susitikinėti.

A. Austin atvirai teigia, kad ją išrinktojo šaknys labai žavi. Jauna moteris didžiuojasi turėdama galimybę tapti dalimi šeimos, kurios šaknys siekia Senajame Testamente minimą karalių Saliamoną ir Sabos karalienę. „Neginčijamas paveldas ir istorija, apjungianti gryną juodųjų valdžią ir senovės krikščionių tradicijas“, - konstatavo jis.

Tuoktuvių ceremonijoje, kuri vyko Merilende esančioje Etiopijos ortodoksų bažnyčioje, dalyvavo 13 šventikų. Jaunavedžiams ant galvų per ceremoniją buvo dedamos karūnos, taigi jie atrodė kaip tikrų tikriausi karalius ir karalienė. Nors A. Austin neturi karališko kraujo, vis tik ji kilusi iš ilgą istoriją turinčios afroamerikiečių šeimos. Jos senelis iš mamos pusės buvo Gajanos sostinės Džordžtauno meras.

Likus kelioms valandoms iki tuoktuvių ceremonijos pradžios surengtas oficialus priėmimas, kuriame dalyvavo 307 kviestiniai svečiai. Vaišintasi etiopišku maistu ir iš anksto į porcijas padalintu Gajanos tradicinius juoduoju pyragu.

J. Makonnenas ar princas Yoelis (toks jo oficialus titulas) yra paskutinio Etiopijos imperatoriaus Haile Selassie I palikuonis. Haile Selassie I Etiopija valdė 1930-1974 m., o įvykus kariniam perversmui jis buvo nuverstas. J. Makonneno tėvas princas Davidas tuo metu, kai gimtinėje vyko perversmas, studijavo užsienyje, todėl jam pavyko išvengti įkalinimo. J. Makonnenas gimė Romoje, kur jo tėvai gyveno tremtyje. Vėliau jis augo Šveicarijoje.

Tuo metu, kai sutiko A. Austin, jis studijavo universitete. Pora neilgai trukus turėjo galimybę patikrinti vienas kitam puoselėjamus jausmus per atstumą: 2006 m. baigęs studijas universitete J. Makonnenas išvyko į 6 mėnesių trukmės stažuotę Prancūzijoje. Kitais metais A. Austin vyko į Paryžių, į kurį 2008 m. grįžo ir J. Makonnenas, vėliau išvykdamas į Etiopiją, kur kartu su dėde įkūrė teikti pagalbą jaunimui skirtą organizaciją.

2012 m. A. Austin grįžo į JAV, kur kibo į meno srities magistro studijas Harvarde. Pora nusprendė daryti santykių pauzę. Vis tik 2014 m. Valentino dieną jiedu ir vėl tapo pora – J. Makonnenas išrinktajai pasipiršo įteikdamas žiedą su deimantu. Šios sužadėtuvės tapo iš tiesų smagia istorija. J. Makonnenas atėjęs prie merginos namų su ketinimais pasipiršti taip stipriai beldė į duris, kad A. Austin pamanė, kad kažkas mėgina įsilaužti. Išsigandusi mergina iškvietė tėvus į pagalbą.

„Jis beldė agresyviai, todėl nereagavau. Jis grįžo ir tada aš duris atidariau.“ – romantiškais ir šiek tiek juokingais prisiminimais dalinosi ji. Po vestuvių pora apsigyveno kartu Vašingtone. J. Makonnenas dirba „Otsuka America Pharmaceutical“ teisės departamente, o neseniai jo žmona tapusi A. Austin vykdo filantropinę veiklą organizacijoje „The Executives Alliance for Boys and Men of Color“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)