Kaišiadorietę Tanią į kiekvieną „Dangaus“ atranką atlydėdavo mama.

Panašu, kad ne be mamos paskatinimo, būdama vos aštuoniolikos, mergina jau gali pasigirti mokanti penkias užsienio kalbas – o ypatingų sentimentų jaučianti ispanų kalbai ir pačiai Ispanijai. Tiesa, studijoms aukštojoje mokykloje Tatjana mieliausiai rinktųsi anglų kalbą – filologinių sugebėjimų jai išties netrūksta. Kaip jai seksis savo filologinius gabumus parodyti viešai, jau teks žiūrėti kitos savaitės „Dangaus“ laidas.

O jau rytoj matysime tai, kas vainikuos visos savaitės darbus.

Tai finalinis koncertas. Spalio 1 d. jau penkiems pirmiesiems vėl bus keičiama išvaizda, kuriamas sceninis įvaizdis. O dar šįvakar į „Dangaus“ finalistų repeticijas yra pakviesta buvusios grupės „Empty“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė.

Siekiančius greitai išgarsėti dangiečius ji šiek tiek atvėsino, primindama, jog pripažinimo gali tekti laukti ne vienerius metus. Vis dėlto, žinoma atlikėja neslepia, jog tarp „Dangaus“ studentų silpnų balsų nemato ir visų galimybes laimėti vertina labai rimtai. „Svarbiausia, kad jauni žmonės įsisąmonintų: neužtenka būti žinomam - žvaigždės vardas užtarnaujamas darbu, o ne atpažįstamumu“, - po pamokos sakė Giedrė.

Repeticijos ruošiantis finalui tęsiasi – Ilona Balsytė padeda paruošti dainų dramaturgiją. „Kiekviena daina – tai ne tik muzikos kūrinys. Tai juk maža drama – su pradžia, kulminacija ir pabaiga“, - „Dangaus“ finalistus mokė „Keistuolių“ teatro aktorė. Jos vertinimu, pvz., Justo daina puiki, tačiau atlikėjui lyg ir trūksta užsidegimo. Kartu su Ilona, Justas bando atsiskleisti, kad jo sukurta melodija pasiektų ne tik žiūrovų širdis, bet ir vertinimo komisijos ausis.

Rytojaus pirmajame „Dangaus“ koncerte visus 5 dalyvius ir fantomą Antaną vertins autoritetinga komisija. Tai ypač gerbiami ir savo sričių profesionalai: Lietuvos Kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas, radijo stoties „Radiocentras“ programų direktorius Donatas Bučelis ir Balio Dvariono muzikos mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė.

Jie repetavo dieną ir naktį, vieni ir drauge su dėstytojais. Nuo pat pirmadienio jie ruošėsi svarbiausiam įvykiui. Jau rytoj įvyks pirmasis savaitės finalas! ...Ir pirmasis atsisveikinimas. Pirmasis geriausiai įvertintų “Dangaus” balsų pasirodymas „Forum Palace“ scenoje Vilniuje! Čia skambės tik gyva muzika – ateikite jų palaikyti! Kuris iš šešiolikos draugų pirmas paliks „Dangų“?.

„Dangaus“ savaitės finalas jau rytoj vakare 19.05 val. tiesiogiai per TV3!