„Kai pradėjau vaidinti, filmavausi viename filme ir sulaukiau Harvey Weinsteino skambučio, kurio metu jis manęs paklausė, ar miegojau nors su viena moterimi, su kuria mane matė spaudoje“, – savo žinutėje, kurią pavadino „Nesigėdykite savo istorijos, nes ji gal įkvėpti kitus“, rašė savo homoseksualumo neslepianti 25 metų manekenė.

„Tai buvo labai keistas ir nemalonus skambutis. Neatsakiau nė į vieną jo klausimą, o vėliau padėjau ragelį. Jis man sakė, kad jeigu būčiau homoseksuali viešumoje, niekada negaučiau heteroseksualios moters vaidmens ir neprasimuščiau Holivude“, – rašė Cara.

Ji taip pat atskleidė, kad vėliau taip pat buvo sutikusi 65 metų kino studijos vadovą H. Weinsteiną. „Po metų ar dviejų susitikau su juo ir vienu kino režisieriumi vieno viešbučio laukiamajame, – pasakojo manekenė ir aktorė. – Režisierius vėliau išėjo, o Harvey paprašė manęs pasilikti paplepėti. Vos tik mes pasilikome dviese, jis ėmė girtis, kaip miegojo su daugybe aktorių ir kaip nulėmė jų karjeras. Jis kalbėjo apie nepadorius seksualinio pobūdžio dalykus. Tuomet jis pasikvietė mane į savo kambarį.

Aš suskubau atsisakyti ir paklausiau jo padėjėjos, ar jau atvažiavo mano vairuotojas. Ji sakė, kad jis dar neatvažiavo ir kurį laiką neatvažiuos, todėl turėčiau eiti į viešbučio kambarį. Tą akimirką jaučiausi bejėgė ir išsigandusi, tačiau nenorėjau to parodyti, nes maniau, kad gal netinkamai vertinu situaciją.“

„Kai įėjau į jo kambarį, man palengvėjo, nes ten pamačiau kitą moterį ir pagalvojau, kad esu saugi. Tačiau jis liepė mums bučiuotis, ir ta moteris paklausė jo nurodymo ir ėmė artėti. Aš pašokau ir paklausiau jo, ar jis žino, kad moku dainuoti. Pradėjau dainuoti. Maniau, kad tai pagerins situaciją ir sukurs profesionalumo įspūdį. Tarsi peržiūros.

Padainavusi pasakiau, kad man reikia eiti, jis palydėjo mane iki durų ir stovėdamas priešais mane mėgino mane pabučiuoti į lūpas. Aš jį sustabdžiau ir pasprukau iš kambario. Vaidmenį tame filme aš gavau, tačiau visuomet maniau, kad jis mane jį davė dėl to, kas tada įvyko. Nuo tada aš blogai jaučiausi dėl to, kad vis dėlto vaidinau tame filme. Jaučiausi tarsi neverta to vaidmens“, – pasakojo C. Delevigne.

Ji paaiškino, kodėl nenorėjo tuomet viešinti šio incidento. „Labai dvejojau dėl to. Nenorėjau skaudinti jo šeimos. Jaučiausi kalta, tarsi padariusi kažką negero. Taip pat bijojau, kad panašių dalykų patyrė tiek daug moterų, kurias pažįstų, tačiau nė viena nieko nepasakė, nes bijojo“, – rašė Cara.

Kitoje tą pačią dieną paskelbtoje žinutėje ji pasidalino įkvepiančia citata: „Velnias pašnibždėjo man į ausį: „Nesi pakankamai stipri, kad atlaikytum audrą“. Šiandien aš pašnibždėjau velniui į ausį: „Aš ir esu audra“.

Aktorė taip pat parašė: „Noriu, kad moterys ir merginos žinotų, kad jos NIEKADA nėra kaltos dėl to, kad prie jų priekabiavo, prieš jas smurtavo ar jas išprievartavo. Ir nekalbėjimas apie tai pridarys daugiau žalos nei tiesa. Man palengvėjo dėl to, kad galiu tuo pasidalinti. Iš tiesų jaučiausi geriau ir didžiuojuosi tomis moterimis, kurios išdrįso prabilti. Tai nėra lengva, tačiau drąsos suteikia tų moterų gausa“.

„Kaip ir sakiau, tai tik pradžia. Kiekvienoje srityje ir ypač Holivude vyrai piktnaudžiauja savo galia ir išsisuka. Tai turi liautis. Kuo daugiau apie tai kalbame, tuo mažiau galios jiems suteikiame. Raginu jus visas kalbėti ir sakau tiems žmonėms, kurie gina tuos vyrus, kad jie yra problemos dalis“.

Kaip žinoma, H. Weinsteinas buvo atleistas iš jo paties įkurtos kompanijos po to, kai laikraštis „The New York Times“ spalio 5 d. išspausdino straipsnį, kuriame atskleidžiamas ne vieną dešimtmetį jo vykdytas priekabiavimas. Nuo tada daugybė aktorių prakalbo patirtus išgyvenimus.
Pats H. Weinsteinas viską neigia.

Po kilusio skandalo prodiuserį paliko žmona, garsi britų dizainerė Georgina Chapman.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)