J. Fondos sprendimas parodyti visuomenei natūralų savo veidą pakartoja kiek anksčiau šiais metais aktorės Helen Mirren žengtą žingsnį. Nuo žurnalo „Allure“ viršelio besišypsanti 72-ejų metų moteris siekia pakeisti visuomenės požiūrį į senyvą amžių ir, pavyzdžiui, ragina nustoti vartoti tokius žodžius kaip „jauninantis“ ar frazes, reiškiančias kovą su senatvės požymiais.

Tokią pat svarią nuostatą nutarė deklaruoti ir J. Fonda. Ant „Town & Country“ viršelio išspausdintas jos veidas nė kiek nepajaunintas.

Leidiniui aktorė pozavo vilkėdama lakonišką baltos spalvos palaidinę stačia apykakle. Iš aksesuarų – stambūs auskarai ir grandinę imituojantis vėrinys,rašoma svetainėje people.com.

Jane Fonda ant žurnalo viršelio FOTO: Town&Country

Grožio paslaptys - prieinamos kiekvienai

J. Fonda nuo 2014 metų yra kosmetikos bendrovės „L’Oréal“ reklaminis veidas. Visiškai neseniai (beje, kartu su H. Mirren) ji pasirodė per Paryžiuje vykusį prekės ženklo surengtą šou. J. Fonda yra visiškai atvirai prisipažinusi, kokiams plastinės chirurgijos operacijoms ryžosi praeityje. Vis dėlto rugsėjo mėnesį laidos „Megyn Kelly Today“ vedėjos užduotas klausimas visiškai išmušė ją iš vėžių.

M. Kelly tada pasiteiravo, kodėl J. Fonda yra sakiusi, kad apie plastines operacijas prisipažįsta visiškai tuo nesididžiuodama. „Ar tikrai kaip tik dabar turime apie tai kalbėtis?“ – tepaklausė visiškai priblokšta J. Fonda.

Jai atsakydama M. Kelly paminėjo, kad viena iš minčių, neišvengiamai ateinančių į galvą pažvelgus į J. Fondą, susijusi su nuostabą keliančia ypač puikia aktorės išvaizda.

Tarsi ignoruodama ankstesnį klausimą J. Fonda ėmė vardyti: „Pozityvus nusiteikimas, tinkama laikysena, rūpinimasis savimi... Bet gal geriau pasakysiu, kodėl man patinka filmas „Our Souls at Night“ – gerokai labiau nei plastinė chirurgija.“

„Turint omeny, kad laiko turime visiškai nedaug <...>, būtų tikrai nedovanotina nagrinėti, dariausi aš plastines operacijas, ar ne. Dariausi ir esu apie tai kalbėjusi, – kiek vėliau sakė ji laidai „ET Canada“.

Buvo akivaizdu, kad tokie klausimai, aktorės nuomone, turėjo būti uždavinėjami kitur ir kitu laiku.
Duodama interviu žurnalui „Town & Country“ kino žvaigždė atrodė kaip reikiant susikrimtusi dėl Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo vykdomos politikos, todėl nematė didelio reikalo išsamiai aptarinėti ypač intensyvios savo, kaip aktorės, veiklos (ji filmuojasi televizijos laidoje „Grace & Frankie“, ją galima išvysti visiškai naujame filme „Our Souls at Night“, be to, dabar kartu su Diane Keaton, Mary Steenburgen ir Candice Bergen ji filmuojasi juostoje „Book Club“).

„Prašau man atleisti. Taip jau yra, kad galvojant apie besirutuliojančius pasaulio įvykius, apie mūsų šalies reikalus tikrai sunku kalbėti apie save arba kokias nors pramogas“, – pasakė ji.

Tuo metu, kai J. Fonda kalbėjosi su žurnaliste, D. Trumpas buvo ką tik pagrasinęs Šiaurės Korėjai duoti atkirtį su liepsna ir įsiūčiu.

„Man tuoj bus 80 metų ir tai, kad niekada anksčiau nesu patyrusi tokio košmaro, šį tą sako, – svarstė J. Fonda. – Aktyvia visuomenės veikėja tapau 1970-aisiais. Ir jei galėčiau duoti kokį nors patarimą, patarčiau jokiu būdu neimti manyti, kad toks prezidentavimas normalus.“

Kiek vėliau pokalbis pakrypo prie 2005 metais išleistų aktorės memuarų „My Life So Far“ (Ligšiolinis mano gyvenimas), kuriuose gana daug samprotaujama, ką reiškia būti tobula. „Tobulumas? Jo apskritai nėra. Svarbu būti tikram, išlikti savimi. Pati gana ilgai gyvenau dviejų asmenų gyvenimą.

Vienas buvo tas, kuris visiems rodėsi, o kitas gyveno tarsi mano asmenybės užribyje, tačiau visada šalia – jam priskirdavau viską, kas nėra tobula. Kad nustotum dvejintis, turi surankioti visus šešėlius ir priartinti juos prie šviesiosios savo asmenybės pusės – viską savyje reikia suvienyti. Būtina prisipažinti, kad prigimtis, deja, ydinga, tačiau intencijos gali būti geros. Tad nors niekada netapsiu tobula, tikrai nenustosiu to siekti.“

J. Fondos įžvalgos, patarimai ir, žinoma, neretušuotas atvaizdas daro tikrai puikų įspūdį kuo įvairiausiai auditorijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)