Socialiniuose tinkluose Elle paviešino nuotrauką, kurioje pati pasipuošusi savo sukurtos apatinių drabužių kolekcijos modeliu.

Nors ir įžengusi į 6-ąjį dešimtmetį, visame pasaulyje gerai žinoma gražuolė vis dar gali didžiuotis ištreniruotu kūnu ir dailia figūra.

Elle Macpherson šarminės dietos paslaptys

Elle Macpherson teigia, kad šarminė mityba pakeitė jos gyvenimą iš esmės. Štai priežastys, dėl kurių įvyko šie pokyčiai ir kodėl šarminė dieta galėtų būti naudinga ir jums.

Rudens sezono pradžioje ji visada imasi nedidelės valymo programos: dieną geria tik sultis ar tris dienas valgo vien tik veganišką maistą. Esminė šių veiksmų priežastis – poreikis „įkrauti“ organizmą.

Tokios priemonės prisideda prie bendrojo šarminės mitybos daromo gėrio, kuris, anot pačios E. Macpherson, pakeitė jos gyvenimą iš esmės, rašo getthegloss.com.

Kas yra šarminė dieta?

Pagal šio mitybos plano principus vengiama raudonos mėsos, kviečių, pieno produktų, cukraus ir perdirbto maisto. Tokios mitybos esmė – palaikyti organizme tinkamą pH balansą, nes rūgštinė terpė, kaip manoma, sukelia ligas ir galimai yra energijos trūkumo, augančio svorio, virškinimo sutrikimų ir su maistu susijusių pagundų priežastis.

Kodėl verta išmėginti šarminę dietą?

Jaunesni asmenys neretai linkę kliautis genetika, tačiau metams bėgant tenka imtis sąmoningų sprendimų, garantuojančių optimalią sveikatą, gyvybingumą ir tiek vidinį, tiek ir išorinį grožį.

"Prieš kelerius metus jaučiausi tikrai prastai, nors mano gyvenimo būdas, kaip tada man atrodė, buvo sveikas. Be to, vartojau nemažai sintetinių maisto papildų. Iš specialistų skelbiamos informacijos sužinojau, kad sumažinus vartojamų organizme rūgštinę terpę sukuriančių maisto produktų vartojimą ir pakeitus juos daug maistingųjų medžiagų turinčiais vaisiais ir daržovėmis, organizmas grįžta į šarminę būklę, atsikratoma toksinų, o virškinimo sistemai bei kepenims leidžiama pailsėti ir atgauti jėgas. Tam, kad kūno būklė būtų optimali, kraujo pH turi svyruoti tarp 7,35 ir 7,45, t. y. kraujas turi būti šiek tiek šarminis. Taigi organizmas deda visas įmanomas pastangas tam, kad būtų išlaikyti šie rodikliai. Išvada paprasta: vartoti kuo daugiau augalinės kilmės ir kuo mažiau gyvūninės kilmės maisto produktų ir tokiu būdu padėti organizmui funkcionuoti tinkamai. Dar galima vartoti pirktinių bioaktyviųjų organizmą šarminančių preparatų – tai vienintelis kasdienis mano vartojamas papildas", - atskleidžia buvęs modelis.

Kaip šarminė dieta veikia organizmą?

Palaikant natūralų ir sveiką balansą organizme ir pirmenybę teikiant šarminantiems produktams jaučiamas didesnis lengvumas, švarumas ir energijos antplūdis. Be to, nubudusi jaučiuosi labiau pailsėjusi.

"Iš tiesų tikiu posakiu, kad esame tai, ką valgome, o kai organizmo pH lygis yra subalansuotas ir maistingųjų medžiagų gaunama iš geros kokybės mažai apdorotų produktų, ląstelėmis pasirūpinama iš tiesų tinkamai. Maistingųjų medžiagų pasisavinimas iš mažai apdorotų produktų itin naudingas sveikatai. Įspūdingų pokyčių sulaukiau neilgai trukus po to, kai ėmiausi šios mitybos. Atsisakiau ir visų sintetinių vitaminų", - sako Elle.

Ko galima rasti jos šaldytuve?

"Atsakymas į šį klausimą priklauso nuo meto, kada atidaromos šaldytuvo durelės. Iš esmės visada turime namų gamybos migdolų ir anakardžių pieno – kas kelias dienas paruošiu šviežio. Dar mano šaldytuve visada būna šio to šviežio ir sezoniško, turime imbiero, česnakų, citrinų, organiškų kiaušinių ir organiško sviesto. Šaldiklyje visada stengiamės turėti šaldytų bananų ir uogų atsargų, kurias prireikus per itin trumpą laiką galima paversti sveiku kokteiliu", - sako E. Macpherson.

Ko visada galima rasti E. Macpherson virtuvinėse spintelėse?

"Visada turiu kokosų cukraus ir kokosų miltų – tai puikios alternatyvos rafinuotam cukrui ir įprastiniams miltams. Pasirūpinu alyvuogių ir vynuogių kauliukų aliejaus atsargomis – šiais aliejais gardinu salotas, visada turiu migdolų sviesto tirštiesiems kokteiliams ruošti ir avižoms gardinti, sojų pastos sriuboms ir žuvų marinatams ruošti, bolivinių balandų, lęšių, anakardžių, kokosų pieno", - sako moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)