Kaltinimus šįkart pateikė buvusi Vokietijos aktorė Renate Langer (dabar jai 61 metai). Remiantis „The New York Times“ gauta informacija, Šveicarijos policijai pateiktame pranešime ji nurodė, kad režisieriaus R. Polanskio buvo išžaginta 1972 metų vasarį.

Tai, anot jos, įvyko Gštade (vietovė Šveicarijoje). Tuo metu jai tebuvo 15 metų.

Verta priminti, kad R. Langer – jau ketvirta moteris, viešai apkaltinusi žymiosios juostos „Rozmari kūdikis“ („Rosemary’s Baby“) režisierių seksualiniu priekabiavimu.

Pasak informacijos šaltinio, prokuratūra kol kas tebesvarsto, ar moters pateikti kaltinimai gali būti laikomi baudžiamojo kaltinimo pagrindu. Nors įstatai dėl vaikų sekso atvejams taikomų apribojimų Šveicarijoje, kaip žinia, panaikinti, visgi dėl asmens patraukimo baudžiamojon atsakomybėn už praeityje įvykdytus veiksmus šiokios tokios išlygos pagal galiojančius įstatymus gali būti taikomos.

Duodama interviu „The New York Times“ R. Langer paminėjo, kad apie anksčiau įvykusį faktą nutarė prabilti tikėdamasi, jog vadovaujantis įstatymais ieškinys bus išnagrinėtas. Paklausta, kodėl apie incidentą nepranešė iš karto, ji paaiškino tada būgštavusi dėl galimos tėvų reakcijos.

„Motiną būtų ištikęs širdies priepuolis, – sakė R. Langer. – Man buvo gėda, jaučiausi sutrikusi, pasimetusi ir vieniša.“

R. Polanskio advokatas, kaip pranešama, šį atvejį komentuoti atsisakė.
Informacija apie dar vieną išžaginimo atvejį iškilo viešumon beveik iš karto po vieno iš retų režisieriaus interviu, per kurį jis keliais žodžiai pakomentavo jam mestus kaltinimus dėl išžaginimo aštuntajame dešimtmetyje ir pridūrė, kad bausmę jaučiasi atlikęs.

„Visa tai, ką padariau, – jau praeity. Savo kaltę pripažinau, – sakė R. Polanskis leidiniui „The Hollywood Reporter“. – Sėdau į kalėjimą. Dėl to grįžau į Jungtines Valstijas, tačiau žmonės apie tai pamiršo arba net nežino. Tada buvau užrakintas čia [Ciuriche]. Viską susumavus akivaizdu, kad padariau keturis ar net penkis kartus daugiau, nei buvo numatyta.“

R. Polanskio viešnagė Ciuriche susijusi su naujausio jo filmo „Based on a True Story“ reklamine kampanija. Kino juostos premjera turėtų įvykti Ciuricho kino festivalyje. 2009 metais, kai Jungtinės Valstijos pareikalavo režisieriaus perdavimo dėl kaltinimų, susijusių su kelių dešimtmečių senumo išžaginimo atveju, R. Polanskis buvo sulaikytas Ciuricho policijos.

Jungtinių Valstijų R. Polanskis išvyko 1978 metais. Prieš tai jis pripažino savo kaltę dėl Samanthos Geimer (tada 13 metų teturėjusios paauglės) išžaginimo. Šveicarijoje sulaikytas režisierius buvo įkalintas. Keletą mėnesių jam buvo skirtas ir namų areštas. Tai tęsėsi, kol Šveicarijos vyriausybė oficialiai atmetė reikalavimą jį deportuoti.

Nuo to laiko R. Polanskis gyvena kaip pabėgėlis. Byla lig šiol nagrinėjama, nors pati S. Geimer yra pateikusi užklausą dėl jos nutraukimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)