Teigiama, kad šį pasaulį žinomas vyras paliko ramiai, savo legendiniuose namuose, apsuptas artimųjų.

„Šiandien savo namuose „Playboy Mansion“, artimiausių žmonių apsuptyje dėl natūralių priežasčių mirė tikra Amerikos žvaigždė H. M. Hefneris, 1953 metais pristatęs pasauliui žurnalą „Playboy“ ir įkūręs įmonę, tapusią vienu iš žinomiausių Jungtinių Valstijų prekių ženklų per visą žmonijos istoriją“, – leidiniui PEOPLE pasakė „Playboy Enterprises“ įkūrėjo atstovas.

„Mano tėvo – vieno iš žiniasklaidos ir kultūros sričių pirmtako – gyvenimas buvo išskirtinis ir pilnas įvairovės. Jis buvo keleto reikšmingiausių mūsų laikų socialinių ir kultūrinių judėjimų idėjų skelbėju, aršiai gynė žodžio laisvę, pilietines teises ir seksualinę laisvę. Jis kovojo už „Playboy“, kaip prekės ženklui, artimus gyvenimo būdą ir moralinius įsitikinimus. Nekyla abejonių, kad šio žurnalo pavadinimas – vienas garsiausių ir ilgiausiai gyvuojančių prekių ženklų. Daugeliui, įskaitant jo žmoną Crystal, mano seserį Christie, brolius Davidą ir Marstoną, taip pat visą „Playboy Enterprises“ kolektyvą, jo labai trūks“, – sakė jo sūnus ir „Playboy Enterprises“ kūrybinės grupės vadovas Cooperis Hefneris.

Hughas Hefneris 1969 m.

Po tarnybos armijoje ir studijų koledže, dirbant leidybos pramonės srityje H. M. Hefneriui ir kilo žurnalo „Playboy“ išleidimo idėja.

1953 m. gruodžio mėn. už pinigus, gautus įkeitus baldus ir pasiskolintus iš draugų bei artimųjų, H. M. Hefneris išleido pirmąjį žurnalo „Playboy“ numerį, kuriame buvo išspausdinta apsinuoginusios Marilyn Monroe nuotrauka.

Tais pačiai metais H. M. Hefneris įkūrė žiniasklaidos ir gyvenimo būdo įmonę „Playboy Enterprises, Inc.“ Joje, kaip valdybos narys, pareigas ėjo iki pat savo mirties.

Kalbėdamas apie visiems puikiai pažįstamą „Playboy“ logotipą per 1967 metais duotą interviu H. M. Hefneris pasakė: „Kiškutis arba zuikutis Amerikoje turi seksualinių konotacijų. Pasirinkau šį gyvūną todėl, kad jis žvalus, baikštus, nuotaikingas, strykčiojantis, o juk šios savybės dažnam asocijuojasi su seksualumu.“

Žurnalo populiarumą lėmė jame spausdinami straipsniai, taip pat iš jo puslapių vylingai žvelgiančios gražuolės. Būtina pasakyti, kad su pasiūlymais rašyti straipsnius H. M. Hefneris yra kreipęsis net į vienus iš žymiausių ir pažangiausių, visame pasaulyje garsių literatūros atstovų, tarp kurių – Hunteris S. Thompsonas, Johnas Updike‘as, Ianas Flemingas, Josephas Helleris, Gabrielis Garcia Marquezas, Margaret Atwood, Jackas Kerouacas ir Kurtas Vonnegutas.
Pirmoji H. M. Hefnerio santuoka su Mildred Williams, pagimdžiusia jam dukrą Christie ir sūnų Davidą, truko dešimt metų. Po 1959 metais įvykusių skyrybų „Playboy Enterprises“ įkūrėjas pradėjo viešai dalytis per intymius santykius su daugybe moterų įgyta seksualine patirtimi.
1971 metais H. M. Hefneris įsigijo legendinį namą „Playboy Mansion“. Tai Los Andžele esantys apartamentai, kuriuose jis gyveno iki pat savo mirties.

Hugh Hefneris

Po nedidelio smūgio, patirto 1985 metais, daugiau užduočių įmonės valdyboje teko imtis H. M. Hefnerio dukrai Christie (1982 metais ji tapo įmonės prezidente, o 1988 – generaline direktore; šias pareigas ėjo iki 2009 metų). 1989 metais H. M. Hefneris dar kartą vedė. Antrąja jo žmona tapo „Playboy“ modelis, metų „Playmate“ titulą gavusi Kimberley Conrad. Porai gimė du vaikai – sūnūs Marstonas Glennas ir Cooperis Bradfordas. Po kone dešimtmetį trukusios santuokos H. M. Hefnerio ir K. Conrad nutarė pasukti skirtingomis kryptimis. Oficialios poros skyrybos įvyko 2010 metais.

Per penkias dešimtis metų H. M. Hefnerio namuose „Playboy Mansion“ yra vienu metu gyvenę begalė jaunų moterų. Juose buvo apsistoję kad ir televizijos laidos „Kaimynės“ („Girls Next Door“) žvaigždės, tokios kaip Holly Madison, Bridget Marquardt ir Kendra Wilkinson. Per šešis sezonus trukusį tinklu E! transliuotą realybės šou buvo galima susipažinti su žymiausių žurnalo „Playboy“ modelių gyvenimu ir šį tą sužinoti apie jų santykius su H. M. Hefneriu, besiklostančius kartu gyvenant „Playboy Mansion“.

Nutrukus septynerius metus užsitęsusiems santykiams su H. Madison, H. M. Hefneris ėmė artimai bičiuliautis su Crystal Harris. 2010 m. gruodžio 31 d. įvyko poros vestuvės. Kitų metų balandį nuo vėžio, sulaukęs 87-erių mirė H. M. Hefnerio jaunesnysis brolis Keithas.
Kasmetinėmis iškilmėmis „Playboy Halloween“ garsėjantys namai „Playboy Mansion“ birželio mėn. už 200 mln. JAV dolerių (170,3 mln. eurų) buvo parduota H. M. Hefnerio kaimynui Darenui Metropoulosui, tačiau su sąlyga, kad H. M. Hefneris galės namuose gyventi iki savo mirties.
Per 2017 metų rugpjūtį vykusį interviu H. M. Hefnerio sūnus C. Hefneris, tuo metu – bendrovės „Playboy Enterprises“ kūrybinės grupės direktorius, prisipažino, kad jam be galo sunku matyti, kaip tėvas sensta.

„Matyti jo kovą yra tikrai nelengva, – sakė tada jis „The Hollywood Reporter“. – Gerai bent tiek, kad jo negalavimai fiziniai, o ne psichiniai.“

Mirdamas H. M. Hefneris paliko žmoną ir keturis vaikus.

H. Hefneris apie savo žurnalą svajojo dar dirbdamas „Esquire“ 1952 metais, o kitais metais, užsitikrinęs finansavimą, jau įkūrė „Playboy“.

Jo gyvenimas, kitų akimis, buvo kaip viena didelė šventė. Vyras nuolat buvo apsuptas gražuolių, o jo namuose, taip vadinamoje „Playboy viloje“ praktiškai visuomet šurmuliavo vakarėliai.

H. Hefneris

Apie sveikatos būklę sklandė gandai

Hugh Marstonas Hefneris gimė 1926 metų balandžio 9 dieną Čikagoje.

Dar visai neseniai spaudoje buvo pasirodę žinių, jog 90-metį perkopęs „Playboy“ įkūrėjas Hughas Hefneris silpsta tiesiog akyse ir tesveria vos 40 kilogramų.

Šaltinių duomenimis, kiekvienas, įeinantis į H. Hefnerio vilą, turėjo pasirašyti konfidencialumo sutartį, kad niekas nesužinotų apie jo būklę. „Jis atrodo labai sergantis“, – kalbėjo užsienio žiniasklaidos šaltinis.

H. Hefneris pastaruoju metu nesirodė viešumoje, tačiau jo atstovai tikino, kad „Playboy“ įkūrėjas jaučiasi gerai, nors kartais jį kamuoja nugaros skausmai. Atstovas pasakojo, kad Hughas jaučiasi taip gerai, kad kasdien sportuoja ir net redaguoja legendinį savo žurnalą. Paskutinėje Hefnerio paviešintoje nuotraukoje jis pozavo su rožine šilkine pižama trediciniame vidurvasario nakties vakarėlyje rugpjūtį.

Leidinys „Page Six“ rašė, kad 90-etis turtuolis neseniai už 100 milijonų dolerių pardavė „Playboy“ vilą ir nuo tada viešumoje nebesirodė. Pernai modelis Carla Howe žiniasklaidai pasakojo, kad Hughas jaučiasi taip blogai, kad net nebedalyvauja savo triukšminguose vakarėliuose: „Hefas toks silpnas, kad jį nuolatos lydi būrys slaugių“.

Tuo metu 30-etė Hugho žmona Crystal Hefner socialiniuose tinkluose pozavo žiniasklaidai viešėdama Paryžiuje. Žinoma, nuotraukose ji buvo viena.

H. Hefnerio gyvenimas - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)