35 metų Ivanka su 36 metų vyrų Jaredu Kushneriu turi tris vaikus: šešerių Arabellą, trejų Josephą ir vienerių Thereodre'ą.

„Po kiekvieno gimdymo kenčiau nuo tam tikro lygio pogimdyminės depresijos", – sakė Ivanka. Vieni iš šios būsenos, nuo kurios kenčia tam tikra dalis pagimdžiusių moterų, simptomų yra didelis liūdesys ir nerimas.

„Tai buvo emociškai labai sunkus laikas, nes jaučiau neišnaudojanti viso savo potencialo kaip mama, verslininkė ir vadovė, – sakė Ivanka. – Mano nėštumai buvo labai lengvi, todėl tas kontrastas buvo itin ryškus".

Kai laidos vedėjas Mehmetas Ozas paklausė, kodėl reikia kalbėti apie pogimdyminę depresiją, Ivanka nusijuokė ir pasakė, kad neplanavo apie tai kalbėti, kol jis nepaklausė.

„Tai labai svarbu, – sakė ji. – Save laikau labai griežtu žmogumi. Esu ambicinga. Esu labai motyvuota. Tačiau su šia problema tėvai susiduria visoje šalyje."

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrų atliktas tyrimas parodė, kad viena iš devynių moterų kenčia nuo pogimdyminės depresijos. Apie tai prasitarė ir kitos garsios moterys, kaip modelis Chrissy Teigen ar dainininkė Adele.

Moterys, kurių šeimose yra buvę depresijos atvejų ar piktnaudžiauta alkoholiu, yra labiau linkusios pajusti pogimdyminės depresijos simptomų. Stresas, mažas socialinės paramos lygis, nėštumo ar gimdymo komplikacijos taip pat gali prisidėti prie pogimdyminės depresijos išsivystymo.

Ivanka Trump. M. Ozui sakė, kad jai padeda meditacija. „Man tai iki šiol be galo padeda", – sakė ji. Nors I. Trump pripažįsta, kad sunku rasti laiko meditacijai, nes vaikai keliasi anksti, tačiau 15-20 minučių meditacijos veikia beveik kaip kelios valandos miego.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)