O štai neslūgstančio nerimo kankinamų Jungtinės Karalystės piliečių nuotaikos buvo toli gražu ne džiugios. Tiesą sakant, atsirado tikrai nemažai net atvirą pasipiktinimą pareiškusių britų, rašoma svetainėje huffingtonpost.ca.

Tokio pykčio priežastis – šių metų balandžio 6 d. Jungtinėje Karalystėje įteisintas įstatymas dėl tam tikrų mokesčių lengvatų ir visuotinių socialinių išmokų taikymo tik dviem šeimose augantiems vaikams.

Remiantis skurdo problemas sprendžiančios labdaros organizacijos „Child Poverty Action Group“ ir ekspertų grupės „Institute for Public Policy Research“ apskaičiavimais, iš daugiau nei du vaikus auginančių šeimų biudžeto per metus turėtų būti nubraukta po 2 780 svarų sterlingų (3 090 eurų) – tokia suma anksčiau buvo išmokama už kiekvieną auginamą vaiką.

Tačiau karališkosios šeimos nariai, kurie ir taip naudojasi ne tik privačiais pinigais, bet ir tais, kuriuos sumoka mokesčių mokėtojai, išmokas gaus ir už trečią vaiką.

Kaip tik tai britus ir erzina.

Daugelis britų savo pasipiktinimą liejo Twitter tinkle.

„Jei Kate Middleton būtų vargšė, ji negautų jokių išmokų už trečią vaiką. O mes ir toliau skiriame milijonus karališkajai šeimai“, – piktinosi vienas Twitter vartotojas.

2015 metais pirmą kartą svarstyti pateiktos taisyklės buvo pristatytos kaip savotiška socialinei rūpybai skiriamų lėšų apkarpymo priemonė.

Ypač daug su šiais pakeitimais susijusių prieštaravimų kilo dėl vadinamųjų išžaginimo atvejų. Pagal taisyklėse išdėstytas nuostatas, išimtis bus taikoma tuo atveju, jei moters pastojimas bus susijęs su abipusiu sutarimu nepagrįstais seksualiniais santykiais, įskaitant išžaginimą, arba jei bus įrodyta, kad ligtoliniai moters santykiai su partneriu buvo paremti kontrole ir prievarta. Įsidėmėtina, kad esant tokioms aplinkybėms, bus reikalaujama pateikti jas įrodančius dokumentus.

Deja, principines taisyklės nuostatas daugelis tėvų neabejotinai laiko neišvengiamų problemų šaltiniu. „Vyriausybė mano, kad mokesčių lengvatomis besinaudojančių asmenų finansinės galimybės turėtų nesiskirti nuo tų, kurie pragyvenimui užsidirba tik dirbdami“, – pristatydamas naująjį potvarkį teigė tuometinis Jungtinės Karalystės iždo kancleris George‘as Osborne‘as.

Leidinio „Independent“ apžvalgininkė Victoria Smith akcentuoja, kad džiūgauti dėl būtent šios pasaulį po kelių mėnesių išvysiančios karališkosios poros atžalos ir nurodinėti piliečiams, kad jiems tokie džiaugsmai užginti, yra mažų mažiausiai neteisinga.

„Jokio pavydo dėl Kembridžo kunigaikštienę aplankiusios laimės nejaučiu. Mane piktina tie, kurie už savo teises besikaunančias nėščiąsias be jokių skrupulų gali pasmerkti žeminantiems teismams, užuot pripažinę neginčytiną kiekvieno, taip pat ir trečio, vaiko vertę. Kiekvienas vaikas turi būti laukiamas ir kiekviena šeima turi teisę į asmeninį džiaugsmą“, – rašė V. Smith.

Dabar, kai daugelis Jungtinės Karalystės šeimų neteka dalies gaunamų išmokų, žinia apie trečio kūdikio besilaukiančią K. Middleton pasitarnavo kaip savotiška paskata priminti šalies gyventojams apie tai, kokios galimybės iš jų atimamos.

Karališkosios poros atžalos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)