Net 20 Grammy statulėlių pelniusi atlikėja neslepia, jog jos gyvenimo kelyje buvo visko. Kai dar 2006 metais iširo grupė „Destiny's Child“, ją buvo apėmusi depresija.

Tačiau juodus debesis prasklaidžiusi Beyonce tapo tikra karaliene.

Beyonce pasirodymas

Beyonce gimė istoriniame Hjustono rajone „The Third Ward of Houston“. Šis rajonas – vienas iš šešių tokių mieste, o XX amžiaus 8-ąjį dešimtmetį jis tapo miesto juodaodžių bendruomenės centru.

Dainos „Pretty Hurts“ iš 2013 metų albumo vaizdo klipe Beyonce tampa grožio konkurso nugalėtoja iš minėto rajono.

Beyonce – Josepho Broussardo, per Prancūzijos ir Indijos karą XVIII amžiuje vadovavusio akadų pajėgoms, palikuonė. Jis įvardijamas kaip britų pasipriešinimo lyderis ir Prancūzijos bei Indijos karo didvyris. Beyonce vardas – duoklė jos mamos Tinos Knowles mergautinei pavardei Beyonce.

Iš mamos pusės dainininkė yra Luizianos kreolų kilmės, jos šeimos genealoginis medis siekia Afriką, Ameriką, Prancūziją ir Airiją.

Būdama vos septynerių, Beyonce laimėjo savo pirmąjį talentų konkursą. Ji įveikė žymiai už save vyresnius varžovus ir sulaukė audringų plojimų. Septynmetė būsimoji žvaigždė atliko Johno Lennono dainą „Imagine“.

Keturi – mylimiausias Beyonce skaičius, ir tam yra daug priežasčių. Ji gimė rugsėjo 4 dieną. Jos mama Tina Knowles gimė sausio 4 sieną, o mylimas vyras Jay Z gimtadienį švenčia gruodžio 4 dieną.

Beyonce

Jay Z ir Beyonce susituokė 2008 metų balandžio 4 dieną. Be to, abu turi IV tatuiruotes. 2011 metais Beyonce išleido ketvirtąjį studijinį albumą, kurį pavadino lakoniškai – 4. Be to, pirmagimei dukrai ji davė Blue Ivy vardą, kuris taip pat turi sąsajų su romėnišku skaičiumi keturi.

Beyonce trofėjų kolekcijoje – net 20 „Grammy“ statulėlių. Ji daugiausia kartų šiuose apdovanojimuose nominuota moteris per visą jų istoriją.

Pranešimas apie nėštumą per 2011 metų MTV vaizdo klipų apdovanojimus pateko į Guinnesso rekordų knygą – jo metu buvo išsiųsta daugiausia pranešimų socialiniame tinkle „Twitter“ per sekundę.

Džiugią žinią ji pranešė savo pasirodymo, kurio metu atliko dainą „Love on Top“, pabaigoje. Pasiekto rekordo skaičius tiktai įspūdingas – 8 868 žinutės per sekundę.

2013 metais pasirodęs Beyonce albumas, kurio kiekviena daina buvo papildyta vaizdo įrašais, viršijo „iTunes“ rekordą, anksčiau priklausiusį vienam iš dainininkės bičiulių.

Per tris pirmąsias dienas iš „iTunes“ buvo atsisiųstos net 828 773 Beyonce albumo kopijos, kurių pirkėjais tapo įvairiose pasaulio šalyse gyvenantys dainininkės gerbėjai. Taip buvo pagerintas albumo perkamumo rekordas, prieš tai priklausęs Beyonce draugui ir kolegai Justinui Timberlake‘ui.

Beyonce vokalo diapazonas – 3,6 oktavos. Ji laikoma mecosoprano savininke.

Paprašyta įvardyti jai, kaip dainininkei, daugiausia įtakos padariusį asmenį, Beyonce pamini Michaelą Jacksoną.

Jau mirusį atlikėją Beyonce laiko pačiu įtakingiausiu savo įkvėpėju. Pirmasis koncertas, kuriame Beyonce teko apsilankyti, buvo M. Jacksono pasirodymas.

Beyonce Knowles

Nors būsimai dainininkei tada tebuvo penkeri, ji tikina po koncerto labai aiškiai suvokusi, kad taip pat nori būti muzikos dainų atlikėja. Įteikdama jam garbės apdovanojimą per „World Music Awards 2006“, Beyonce prisipažino renginio auditorijai, kad jei ne M. Jacksonas, ji niekada gyvenime nebūtų tapusi scenos žvaigžde.

Per penktąsias M. Jacksono mirties metines 2014-aisiais, Beyonce savo interneto svetainėje įrašė tarsi jam skirtus kuo nuoširdžiausius žodžius: „Michaelas Jacksonas mane pakeitė, padėjo man tapti tokia atlikėja, kokia tapau. Dėkui tau, Michaelai.“

Beyonce tapo pirmąja supermodelio titulo neturinčia ir jokios sporto šakos nepraktikuojančia įžymybe, kurios nuotrauka 2007 metais puikavosi ant žurnalo „Sports Illustrated“ maudymosi kostiumėliams skirtos numerio viršelio.

Beyonce buvo nominuota „Auksinio gaublio“ apdovanojimui už 2006 metais sukurta vaidmenį filme „Svajonių merginos“ („Dreamgirls“).

Verta paminėti, kad Beyonce buvo patikėti vaidmenys ir filmuose „Rožinė pantera“ („The Pink Panther“) (2006 metais), „Gundytoja“ („Obsessed“) (2009 metais) bei „Ostinas Pauersas – auksinis narys“ („Austin Powers in Goldmember“) (2002 metais), be to, ji sukūrė soulo stiliaus dainininkės Ettos James personažą 2008 metais išėjusioje juostoje „Cadillac Records“.

Jay Z repo intarpai dainoje „Crazy in Love“ buvo paskutinės akimirkos sumanymas.

Beyonce ir Jay-Z

2011 metais, duodama interviu žurnalui „Billboard“, Beyonce prisiminė netikėtą 2003 metų hito „Crazy in Love“ sėkmę ir pridūrė: „Paprašiau Jay Z padirbėti prie dainos albumo pateikimo leidybai išvakarėse. Dėkui Dievui, jis tai padarė. Daina niekada nepasensta, nesvarbu, kiek kartų ją dainuočiau.“

Sasha Fierce personažo idėja siejamas su Beyonce noru nubrėžti ribą tarp tikrosios savo asmenybės ir scenoje kuriamo charakterio.

Viename iš 2006 metais duotų interviu, samprotaudama apie savo alter ego, Beyonce užsiminė, kad tai yra pernelyg agresyvi, stipri, įžūli ir seksuali asmenybė bei pridūrė, kad susidūrusi su Sasha įprastame gyvenime niekaip negalėtų su ja sutarti.

Ji taip pat paminėjo, kad tikrai nėra tokia bebaimė, mėgėja flirtuoti, be to, taip nepasitiki savimi kaip Sasha. „Sceninį personažą sukūriau tam, kad už jo galėčiau pasislėpti, kad grįžusi namo neturėčiau sukti galvos apie tai, ką darau, – atviravo dainininkė. – Mane supantys žmonės puikia žino, kokia esu iš tikrųjų.“

Beyonce Knowles

Beyonce yra patyrusi depresiją.

Beyonce prisipažino, kad 2006 metais, iširus grupei „Destiny's Child“, ją buvo apėmusi depresija. Tais metais leidiniui „Parade“ ji sakė: „Negalėjau vagyti, tūnodavau užsidariusi kambaryje.“

Tai, pasak dainininkės, buvo sunkus jos gyvenimo laikotarpis: vienatvės valandomis į galvą lindo daugybė kamuojančių klausimų apie tai, kas yra ji pati, ką turėtų laikyti savo draugais. Gyvenimas tada, kaip ji sako, apsivertė aukštyn kojomis, be to, ji ėmė vengti artimų bičiulysčių.

2010 metais kartu su savo motina Tina Knowles Beyonce atidarė kosmetologijos centrą „Beyonce Cosmetology Center“ Niujorko Bruklino rajone.

Centre organizuojama septynių mėnesių trukmės kosmetologijos studijų programa, kurią gali rinktis su priklausomybe nuo narkotikų ir alkoholio kovojančios moterys, siekiančios grįžti į pilnavertį gyvenimą.

Įsidėmėtina, kad visą savo uždarbį, gautą už vaidmenį filme „Cadillac Records“, Beyonce paskyrė „Phoenix House“ – ne pelno organizacijai, vykdančiai nuo narkotikų ir alkoholio priklausomybių besigydančių asmenų reabilitaciją.

Gandus, kad yra susituokusi su Jay Z, Beyonce patvirtino praėjus šešiems mėnesiams po santuokos.

Beyonce

Žinomų atlikėjų pora susituokė 2008 m. balandžio 4 d., tačiau gandus apie pakitusią savo šeiminę padėtį Beyonce patvirtino tik spalio mėnesį. Tai įvyko per renginį, skirtą jos albumo „I Am... Sasha Fierce“ perklausai. Vardydama, kokios permainos įvyko jos gyvenime, dainininkė kaip niekur nieko ištarė: „Dabar esu ištekėjusi.“

Beyonce rašymo sugebėjimai buvo įvertinti organizacijos „New York Association of Black Journalists“ įsteigtu apdovanojimu.

Žurnalistų apdovanojimą Beyonce pelnė už žurnalui „Essence“ parašytą straipsnį, pavadinimu „Eat, Play, Love“ („Valgyk, žaisk, mylėk“). Jame dainininkė pasidalijo kelionėse patirtais įspūdžiais.

Per devynis mėnesius trukusią karjeros pertrauką 2010 metais Beyonce aplankė Europą, apžiūrėjo Didžiąją kinų sieną, Egipto piramides, nuvyko į Australiją. Keliaudama po įvairias šalis ji pabuvojo daugybėje muzikos festivalių, lankėsi muziejuose, baleto spektakliuose.

„Destiny‘s Child“ kūrybą Beyonce laiko pernelyg monotoniška.

Duodama interviu leidiniui „Newsweek“ 2001 metais Beyonce paminėjo, kad „Destiny‘s Child“, nors ir labai talentingų atlikėjų grupė, visada turėjo vieną trūkumą – stokojo įvairovės. Jos nuomone, grupės populiarumą lemia jos sugebėjimas sudominti, o visa „Destiny‘s Child“ kūryba buvo pernelyg sterili. Ji džiaugiasi, kad gali sau leisti užsiimti prieštaringai vertinama kūryba, nes, kaip pati mano, įvairovė lemia jos muzikos populiarumą.

Beyonce Knowles.

Beyonce tapo aktorės Gwyneth Paltrow įkvėpimo šaltiniu ruošiantis gyvo garso pasirodymui renginyje „Country Music Awards“ 2010 metais.

Filme „Meilė manęs neišduos“ („Country Strong“) kantri dainų atlikėją suvaidinusi G. Paltrow per tiesioginę televizijos transliaciją atliko kūrinį „Country Strong“. Šis jos, kaip dainininkės, debiutas įvyko 2010 metais renginio „Country Music Awards“ scenoje.

Įkvėpimo šiam pasirodymui G. Paltrow prisipažino pasisėmusi iš Beyonce. „Peržiūrėjau labai daug Beyonce pasirodymų ir koncertų, kad įgyčiau tokio nežaboto pasitikėjimo savimi“, – sakė aktorė.

Beyonce vardu pavadinta viena neseniai atrasta vabzdžių rūšis.

2012 metų sausį mokslininkas Bryanas Lessardas atrado pavadinimo lig tol neturėjusią sparvų rūšį, paplitusią Australijos Kvynslando valstijos šiauriniame regione. Vabzdį entomologas pavadino Scaptia beyonceae. Mokslininkai juokauja, kad šis vabzdys – visų laikų musių diva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)