Naujausiame dokumentiniame filme apie Wh. Houston gyvenimą jai artimiausi žmonės teigia, kad ji palaikė artimus santykius su 56 metų Robyn Crawford, kuri buvo šalia jos 20 metų.

Filme „Whitney: Can I Be Me“ nagrinėjami jos spindinčios karjeros pakilimai ir nuopuoliai bei analizuojama, kas atsakingas už jos tragišką smukimą bei priklausomybę nuo narkotikų, kuri ją ir pražudė.

Legendinės dainininkės stilistė Ellin Lavar ir jos asmens sargybinis Kevinas Ammonsas atskleis, kad Whitney buvo biseksuali ir mylėjo savo asistentę. Po jos mirties 2012 metais net jos liūdnai pagarsėjęs buvęs vyras Bobby Brownas pasakė, kad ji būtų gyva, jeigu jai būtų buvę leista pasakyti tiesą apie savo seksualumą.

Dokumentiniame filme buvęs Whitney asmens sargybinis Davidas Robertsas pasakoja, kad Robyn ir Bobby dėl dainininkės netgi mušdavosi. Santykiai buvo tokie įtempti, kad Robyn buvo ištremta iš dainininkės artimos aplinkos.

Dokumentinis filmo autorius Nickas Broomfieldas mano, kad Robyn padėjo Whitney neprarasti pusiausvyros, tačiau pripažįsta, kad dainininkės gerbėjai yra per daug apsėsti šių santykių detalėmis.

Gandai apie jos seksualinę orientaciją

Režisieriui, kurio sukurtas dokumentinis filmas šį savaitgalį bus parodytas per BBC, labai keista, kad Whitney gerbėjai yra taip susidomėję jos seksualine orientacija ir tai, kokio pobūdžio buvo jos santykiai su Robyn.

„Žmonės tarsi nori matyti prezervatyvą ar dėmių ant paklodžių, – savo nuostabą reiškė N. Broomfieldas. – Nežinau, kokių neginčijamų įrodymų jiems reikia, tačiau ne vienerius metus tai buvo pats artimiausias Whitney ryšys.“

„Jos kartu gyveno ir dažnai miegojo vienoje lovoje. Manau, kad svarbiausias dalykas yra tas, kad tai buvo produktyviausi, palaikantys ir kūrybingi santykiai, kuriuose dainininkė puoselėjo gerus 15 metų“, – sakė jis.

Dokumentiniame filme Ellin teigia, kad Whitney buvo biseksuali ir mylėjo tiek Robyn, tiek ir savo vyrą Bobby. „Nemanau, kad ji buvo lesbietė. Manau, kad ji buvo biseksuali. Robyn jai buvo saugus uostas, kuriame Whitney rado saugumą ir paguodą“, – sakė jis.

Konfliktas tarp Bobby ir Robyn

Buvęs Whitney asmens sargybinis D. Robertsas pasakojo, kad Robyn ir Bobby net mušdavosi dėl legendinės dainininkės.

„Bobby ir Robyn buvo tarsi ugnis ir ledas, dinamitas ir degiklis. Jie nekentė vienas kito. Jie kovojo dėl jos meilės ir dėmesio ir rodė, kaip vienas kito nekentė, – sakė jis. – Tarp Robyn ir Bobby buvo nemažai konfliktų, labai rimtų konfliktų. Bobby ir Robyn kelis kartus net susimušė ir kelis kartus Robyn net, sakyčiau, laimėjo. Tačiau Whitney įsikišdavo ir juos nuramindavo.“

Kas galėjo išgelbėti Whitney?

Whitney mirė 2012 metais, kai vonioje ją ištiko smarkus širdies smūgis, ir ji nuskendo. Infarktą sukėlė ne vienerius metus naudotas kokainas. Jos draugai ir artimieji – net ir B. Brownas – mano, kad ji ir dabar būtų gyva, jeigu jai būtų leidę būti su Robyn.

„B. Brownas taip mylėjo Whitney, kad net galėjo pasakyti, kad ji būtų gyva, jeigu šalia būtų buvusi Robyn. Manau, kad jai puikiai sekėsi išlaikyti Whitney pusiausvyrą, prižiūrėti, kad ji laiku atvyktų į interviu ir panašiai. Žinoma, Whitney artimi žmonės, kaip B. Brownas ir Patti Howard, mano, kad Robyn buvo išstumta. Jeigu ji būtų buvus šalia, Whitney veikiausiai vis dar būtų gyva“, – sakė buvęs dainininkės asmens sargybinis.

Robyn nuo 1979 metų buvo Whitney asistentė ir galiausiai 2000 metais tapo kūrybos vadove.

Whitney šeima ir draugai mano, kad ją išstūmė dainininkės motina Cissy Houston, kuri nepritarė jų santykiams.

Robyn atsisakė filmuotis minėtame dokumentiniame filme. Anot filmo autoriaus, ji susikūrė savo gyvenimą ir dabar yra ištekėjusi ir turi vaikų.

Ką belieka kaltinti?

Whitney santykiai su Robyn dar padidino įtampą tarp dainininkės ir jos vyro, kuris dažnai kaltinamas dėl jos nuopuolio. Tačiau dokumentiniame filme teigiama, kad dainininkę prie narkotikų pripratino jos broliai, kai jie visi dar gyveno Niuarke, Naujojo Džersio valstijoje.

N. Broomfieldas teigia, kad įrašų studijos vadovas Clive‘as Davisas sugebėjo taip „išsukti“ Whitney gyvenimo istoriją, kad pavertė ją baltosios Amerikos mylima dainininke.

„Ne kartą girdėjau, kad neva Bobby supažindino Whitney su narkotikais. Tad man buvo atradimas tai, kad iš tiesų tai padarė broliai Niuarke, – sakė dokumentinio filmo režisierius. – Tai, kad ji užaugo Niuarke, niekada nebuvo minima, tad, manau, visi nustebo, kad ji užaugo „gete“.

„Manau, kad C. Davisas puikiai padirbėjo“, – pridūrė jis.

Smurtinga grupė

Tiek filmo kūrėjas, tiek ir jo kalbinti žmonės sutaria, kad aplink legendinę dainininkę buvę žmonės, įskaitant Bobby, Robyn, jos šeimą ir net pačią Whitney, buvo smurtingi.

„Vienas iš dalykų, kurie mane nustebino, kad Bobby niekada nesigynė. Juk jį kaltino beveik dėl visko. Taip pat buvo ir smurtas šeimoje. Manau, kad visi toje grupėje smurtavo vienas prieš kitą. Manau, kad Cissy (Whitney mama) smurtavo prieš ją“, – atskleidė režisierius.

„Buvo daug smurto, fizinio smurto. Manau, kad jį (Bobby) nepagrįstai kaltino dėl daugelio dalykų. Tikrai nesakau, kad jis buvo angelėlis, tačiau manau, kad jis tikrai ją mylėjo ir jų santykiai buvo disfunkciniai“, – sakė N. Broomfieldas.

„Nemanau, kad jis blogas žmogus. Jis veikiausiai yra geras tėvas ir jam rūpėjo, tačiau jis, kaip ir nemažai vyrų, yra mergišius. Jis tiesiog negalėjo išlaikyti savo drauguži“ kelnėse, ir tai sukėlė jai daug skausmo“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)