Prieš daugiau nei trejetą dešimtmečių vykusios karališkosios poros vestuvės sukėlė milžinišką viso pasaulio piliečių susidomėjimą. Apie ta proga kilusį visuotinį ažiotažą byloja įvairūs faktai. Pavyzdžiui, tuo metu buvo išleista begalė rankšluostėlių su princo ir princesės veidų atvaizdais, turėjusių ilgam priminti grandiozines vestuvių iškilmes, rašoma svetainėje mirror.co.uk.

Nors vėliau porai teko susidurti su įvairiais bendro gyvenimo sunkumais, o 1996 metais ir išsiskirti, 1981 m. liepos 9 d. Charleso ir Dianos santykiai visiems atrodė tiesiog idealūs – tarsi nukopijuoti iš pasakų knygos, o jų vestuvės – tuos nepriekaištingus santykius simbolizuojanti šventė.

Nors iš pažiūros viskas tą dieną ėjosi kaip sviestu patepta, šiokių tokių nesklandumų išvengti nepavyko. Kas nors netikėto, deja, tikrai nutinka ir kilmingiesiems, tik apie tai paprastai mažai kas žino.

Vienas iš labiausiai pagarsėjusių tos dienos nesusipratimų įvyko Dianai tariant priesaikos žodžius: ji tiesiog ne ta eilės tvarka ištarė savo vyro vardus.

Tai, deja, buvo ne vienintelė jos tą dieną patirta nesėkmė. Kiek anksčiau, rengiantis iškilmėms, kone paskutinę akimirką įvyko taip pat nemažai nervų veikiausiai kainavusi nelaimė.

Pasiruošti vestuvėms Velso princesei padėjo makiažo specialistė Barbara Daly.

Išpuošta ir jau apsivilkusi vestuvine suknele Diana sumanė užsilašinti ant riešų keletą savo mėgstamų kvepalų „Quelques Fleurs“ lašų. (Tai 1912 metais pasirodę Paryžiaus kvepalų gamintojo „Houbigant“ sukurti kvepalai, kuruose susipynę tuberozos, jazminaičių ir rožių aromatai.)

Bandydama pasikvepinti Diana per neapdairumą išliejo kvepalus ant suknelės.

Kadangi pašalinti dėmės nebuvo nei laiko, nei galimybių, o netrukus prasidėsiančią ceremoniją, kaip žinia, stebėjo 750 mln. smalsuolių, B. Daly patarė Dianai paprasčiausiai suimti tą suknelės vietą taip, tarsi eidama ją prilaikytų, kad netyčia neprimintų.

Vienoje nuotraukoje užfiksuota, kaip eidama link altoriaus kvepalų paliktą dėmę Diana bandė pridengti ranka.

Laimei, visų dėmesys buvo nukreiptas į įspūdingą Davido ir Elizabeth Emmanuelių sukurtą vestuvinę suknelę, todėl mažutė dėmelė liko nepastebėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)