Štai dešimt aktorių, kurie už savo bene geriausius vaidmenis gavo tikrus skatikus.

10. Jonahas Hillas – „Volstrito vilkas“

Kai Martinas Scorsese Jonah Hillui pasiūlė vaidinti jo režisuotoje juostoje „Volstrito vilkas“, jis jau buvo garsus komikas, uždirbantis milijonus. Tačiau šį kartą jam buvo pasiūlyta tik 60 tūkst. JAV dolerių. Ir J. Hillas nė nesiderėdamas tą pačią dieną pasirašė popierius. Už šį vaidmenį jis antrą kartą buvo nominuotas „Oskarui“. Beje, Leonardo DiCaprio už savo vaidmenį minėtame filme gavo 25 mln. JAV dolerių.

 Jonahas Hillas

9. Tomas Cruise‘as — „Magnolija“

100 tūkst. JAV dolerių – nėra įspūdinga suma aktoriui, kuris už savo vaidmenis gauna milijoninius honorarus, tačiau Tomui Cruise‘ui 1999 metais taip patiko filmo „Magnolija“ scenarijus, kad jam pinigai buvo nė motais ir jis sutiko dirbti su režisieriumi Paulu Thomasu Andersonu. Ir už šį vaidmenį jis gavo „Auksinį gaublį“.

Tomas Cruise'as

8. Bradas Pittas — „Telma ir Luiza“

Vaidmuo 1991 metais Ridley‘io Scotto režisuotoje juostoje „Telma ir Luiza“ Bradui Pittui buvo pirmas didelis žingsnis link stulbinančios sėkmės. Būtent dėl šio vaidmens jis buvo pastebėtas Holivude. Ir visai nesvarbu, kad už savo darbą jis gavo tik 6 tūkst. JAV dolerių, nes jau greitai jis galėjo atsiimti, kas jam priklauso: tarkime už vaidmenį filme „Oušeno vienuoliktukas“ jis gavo 30 mln. JAV dolerių.

Bradas Pittas

7. Ryanas Goslingas — „Pusė Nelsono“

Po sėkmingos 2004 metų juostos „Užrašų knygelė“, kuri leido R. Goslingui nemažai užsidirbti, aktorius 2006 metais staiga sutiko nusifilmuoti mažo biudžeto filme „Pusė Nelsono“ ir už savaitę darbo gauti tik tūkstantį JAV dolerių. Tačiau būtent už šį vaidmenį jis pirmą kartą buvo nominuotas „Oskarui“.

Ryanas Goslingas

6. Hilary Swank — „Vaikinai neverkia“

Už vaidmenį 1999 metų juostoje „Vaikinai neverkia“ Hilary Swank gavo tik 3 tūkst. JAV dolerių, šios sumos nepakako net sveikatos draudimui. Tačiau visi sunkumai buvo ne veltui. Už savo nuostabią vaidybą aktorė buvo apdovanota „Oskaru“ ir jau už kitą vaidmenį – 2001 metų juostoje „Deimantų vėrinio paslaptis“ – gavo 3 mln. JAV dolerių.

Hilary Swank

5. Dustinas Hoffmanas — „Absolventas“

1967 metais sukurtas filmas „Absolventas“ iki šiol yra laikomas vienu iš komerciškai sėkmingiausių kino filmų. Tačiau tos komercinės sėkmės Dustinas Hoffmanas nepajuto, nes gavo tik 17 tūkst. JAV dolerių, ko vos pakako skoloms sumokėti. Tačiau šis vaidmuo padėjo aktoriui iškilti ir jau už kitą savo vaidmenį jis gavo 1,25 mln. JAV dolerių.

Dustinas Hoffmanas su žmona

4. Jennifer Lawrence — „Vinterio kaulai“

Už savo vaidmenį 2010 metų dramoje „Vinterio kaulai“ Jennifer Lawrence gavo tik 3 tūkst. JAV dolerių, tačiau jos vaidybą kritikai įvertino itin gerai, ir už jį aktorė buvo nominuota „Oskarui“. Jos kino karjera įsibėgėjo ir su kiekvienu nauju vaidmeniu augo ir jos sąskaita banke. Už vaidmenį pernai pasirodžiusioje juostoje „Keleiviai“ ji gavo 20 mln. JAV dolerių.

Jennifer Lawrence

3. Harrisonas Fordas — „Žvaigždžių karai: epizodas IV – nauja viltis“

Kalbama, kad Harrisonas Fordas vos neatsisakė vaidinti pirmoje „Žvaigždžių karų“ sagos dalyje „Žvaigždžių karai: epizodas IV – nauja viltis“, nes už savaitę darbo jam buvo pasiūlytas tik tūkstantis dolerių. Visi žinome, kad jis visgi suvaidino šiame filme. Ir už tai jis gavo 100 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau bėgant laikui jo honoraras augo: už vaidmenį 1983 metų filme „Žvaigždžių karai: epizodas VI – džedajaus sugrįžimas“ jis gavo 500 tūkst. JAV dolerių, o už 2015 metų juostoje „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ – 25 mln. JAV dolerių.

Harrisonas Fordas ir Calista Flockhart

2. Jimas Carrey — Jis sako „Taip!“

Itin garsus Holivudo aktorius gerokai nustebino savo kolegas sutikęs nusifilmuoti komedijoje „Jis sako „Taip!“ be jokio išankstinio užmokesčio. Tačiau jis pareikalavo 36,7 proc. visų pajamų, kurios bus gautos iš kino teatruose parduotų bilietų į šią juostą. Laimei, filmas buvo itin sėkmingas ir jam uždirbo maždaug 35 mln. JAV dolerių.

Jimas Carrey

1. Billas Murray — „Rašmoro koledžas“

Billas Murray —taip norėjo vaidinti filme 1998 metais Weso Andersono juostoje „Rašmoro koledžas“, kad sutiko dirbti vos už 9 tūkst. JAV dolerių. Tuomet B. Murray jau buvo labai sėkmingas aktorius. Pavyzdžiui, už vaidmenį 1993 metų juostoje „Švilpiko diena“ jis gavo 10 mln. JAV dolerių.

Įdomiausia, kad pats aktorius režisieriui išrašė 25 tūkst. JAV dolerių vertė čekį, kai kino studija nepanoro mokėti už sraigtasparnį, kurio reikėjo filmavimui.

Billas Murray
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)