Karalienė spalvingai rengiasi norėdama išsiskirti iš pilkos minios

Spalvingus apdarus dėvinti karalienė retai viešumoje pasirodo juodos spalvos drabužiais. Tiksliau, juodais drabužiais rengiasi tik per laidotuves. Šermenų ar laidotuvių metu prie juodos skrybėlaitės pritvirtinamas ir juodas šydas.

Karalienė ryškiaspalvius apdarus renkasi ne atsitiktinai. Taip ji siekia išsiskirti iš dažniausiai tamsias spalvas besirenkančios žmonių minios.

Kate Middleton ir karalienė Elžbieta II

Skrybėlaitėse – paslėptos žinutės

Užsienio vizitų metu karalienė puošiasi skrybėlaitėmis, skirtomis būtent lankomai šaliai. Įvairiomis emblemomis ir aksesuarais rūpinasi jos stilistai.

Karalienės skrybėlaitės kuriamos atsižvelgiant į mados vėjus. Štai šeštajame dešimtmetyje Elžbieta II-oji dėvėjo šalmą primenančias skrybėles su mažyčiais kaspinėliais ar nedideliais gėlių žiedeliais, suformuotais iš medžiagos skiaučių, vėliau jos skrybėlės priminė turbanus, dar vėliau skrybėles, primenančias mažytes dežutes bei skrybėles plačiu kraštu.

Karalienė Elžbieta II-oji teikia pirmenybę britų kūrėjams, tačiau dauguma jai skrybėles kūrusių dizainerių – užsieniečiai, dėl karjeros savo gyvenimus pradėję kurti Didžiojoje Britanijoje.

Svarbiausia skrybėlės, kurią dėvi karalienė, detalė – ne itin platus kraštelis. Skrybėlaitė jokiais būdais negali užgožti jos veido.

Princas George'as negali dėvėti vaikams įprastų drabužių

Princas George’as niekada nemūvi kelnių, o kunigaikštienė Kate Middleton beveik niekada nemūvi džinsų. Ir jokio karališkosios šeimos nario niekada neišvysite vilkinčio sportinį kostiumą, kaip ir princas George’as nepasirodys su marškinėliais, puoštais jo mėgstamiausiu animacinių filmukų herojumi. Karališkoji šeima laikosi tam tikrų aprangos taisyklių, kai kurios jų yra kelių šimtų metų senumo.

Karališkosios šeimos vaikai viešumoje visada privalo būti tinkamai apsirengę. Štai kodėl princą Goerge’ą visada matysite su šortais, o princesę Charlotte – pasipuošusią suknelėmis. Dar viena priežastis, kodėl princas George’as vietoj ilgų kelnių mūvi šortus – būtina palaikyti nekaltą įvaizdį. Ši tradicija gimė dar XIX amžiuje.

Deimantai turi sulaukti vakaro

Pagal etiketą karališkosios šeimos nariai dieną visada dėvi skrybėlę, jeigu tuo metu eina oficialias pareigas. Po šeštos valandos vakaro jie persivelka vakaro drabužiais ir skrybėles pakeičia karūnos. Vakarais galima puoštis deimantais, tačiau tokie papuošalai niekada nedėvimi dienos metu.

Pirštines dėvi dėl higienos

Dauguma progų karalienė taip pat mūvi pirštines. Ši mados tendencija įsigalėjo šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir karalienė jos laikosi dar ir higienos sumetimais, mat jai tenka spausti daugybės žmonių rankas.

Britanijos karalienė Elžbieta II ir princas Charlesas

Išimtys, kai galima rengtis neformaliai

Tomis progomis, kai karališkoji šeima atstovauja kariuomenei, jie dėvi atstovaujamų pajėgų uniformą. Pavyzdžiui, per Raitosios sargybos paradą (angl. Trooping the Colour). Mažiau oficialiomis progomis vyrai vilki prasegtus marškinius ir švarkus, o moterys gali vilkėti kelnes ar neformalias sukneles. Tačiau labai retai pasitaiko atvejai, kai karališkosios šeimos narius galima išvysti mūvinčius džinsus.

Karūnas gali dėvėti ne visi

Galiausiai, šis tas apie karūnų dėvėjimą. Jomis puošiasi tik ištekėjusios karališkosios šeimos moterys. Praeityje karūnos buvo dėvimos kaip ženklas, kad dama ištekėjusi. Tai reiškia, kad gerbdami ją, vyrai neturi teisės bandyti su ja megzti santykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)