Makaronai

Kai prie pietų stalo tenka sėstis vienai, karalienė Elžbieta II atsisako valgyti krakmolingų valgių. Ta reiškia, kad ant karalienės stalo nėra vietos makaronams. Puikia alternatyva tampa didelis dubuo salotų ir kepta žuvis ar vištiena.

Bulvės

Karalienė Elžbieta II atsisako ne tik makaronų ir duonos – ji nepripažįsta ir bulvių. Ir viskas dėl krakmolo.

Pusžalė mėsa

Manote, kad pusžalės mėsos kepsnys pavers jus išlavinto skonio valgytoju? Elžbieta II su tokiu teiginiu nesutinka. Jos Didenybė mėgsta tik gerai iškepusią mėsą. Ir jokių kompromisų.

Kiaušiniai baltu lukštu

Didžiosios Britanijos karalienė mėgsta plaktą kiaušinienę, ypač gardintą lašiša ir trumais, tačiau neabejotinai priekabiai įvertintų jūsų šaldytuve laikomus. Tiesa ta, kad karalienė pirmenybę teikia kiaušiniams rudu lukštu, nes jos nuomone jie skanesni, skelbia „The Guardian“.

Svogūnai ir česnakai

Kaip tvirtina D. McGrady, Elžbieta II nevalgo jokių patiekalų, kuriuos gaminant naudotas svogūnas arba česnakas. Greičiausiai monarchė tokiu būdu stengiasi užkirsti kelią blogam burnos kvapui.

Duonos plutelės

Duonos pluteles palikite paukščiams. Karalienei jos nepatinka. Ypač ši taisyklė galioja sumuštiniams. Elžbieta II turi savo mėgstamo sumuštinio receptą – jam prireiks duonos riekelių (svarbiausia nupjaustyti pluteles), majonezo, plonų agurko griežinėlių ir šiek tiek juodųjų pipirų.

Nesezoniniai vaisiai ir daržovės

Didžiosios Britanijos karalienė teikia pirmenybę sezoninei virtuvei. Kitaip tariant, paiso gamtos ritmo ir braškių žiemą ji tikrai nevalgys.

Neluptas bananas

Niekada gyvenime nepamatysite Didžiosios Britanijos karalienės, belupančios ir valgančios bananą. Šiam tikslui karalienė naudojasi peiliu ir šakute – nupjauna abu banano galus, tada įpjauna žievę, ją praskiria ir išima valgomą dalį. Tada nuluptą bananą supjausto griežinėliais ir elegantiškai valgo šakute.

Saldinta arbata

Kaip tikra anglė Elžbieta II arbatą gardina šlakeliu pieno, tačiau vengia cukraus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)