Vadinamųjų „sėkmingos santuokos paslapčių“ galima rasti ne vieną. Ilgą laiką santuokoje gyvenančios poros pasakoja apie sąžiningų kovų, meilės raštelių ir porų konsultavimo naudą. O štai mokslininkai neseniai išsiaiškino, kad santykių ilgaamžiškumui gali pasitarnauti… atvira santuoka. Taigi, galima rasti pačių įvairiausių patarimų.

Socialinių tinklų laikais patarimus meilės ir santuokos klausimais galiu dalyti praktiškai kiekvienas, tačiau kodėl nepasidomėjus, ką šiais klausimais gali patarti žmogus, nuo kurio ir prasidėjo socialinių tinklų era.

Tai „Facebook“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas. Šiemet gegužę M. Zuckerbergas sakė kalbą savo alma mater diplomų teikimo šventėje ir jos metu pasinaudojo proga išsakyti kelis asmeninius pastebėjimus apie savo žmoną.

„Mano geriausias prisiminimas iš Harvardo – pažintis su Priscilla“, – sakė M. Zuckerbergas. Pirmą kartą jo ir M. Chan keliai susikirto vakarėlyje, kuris vyko jam ką tik sukūrus internetinę pokštų svetainę „Facemash“.

„Be „Facemash“ nebūčiau sutikęs Priscillos, o ji yra svarbiausias žmogus mano gyvenime, tad galima sakyti, kad tai svarbiausias dalykas, kurį nuveikiau būdamas čia“, – toliau kalbėjo M. Zuckerbergas.

Jeigu norite sužinoti, kaip technologijų novatorius ir jo studijų laikų meilė sugebėjo išsaugoti šiuos šiltus santykius po to, kai M. Zuckerbergas 2004 metais pasitraukė iš Harvardo, kad galėtų sutelkti savo dėmesį į „Facebook“ – ir per visus tuos trylika metų, kol jis kūrė garsiąją socialinės medijos platformą – turime jums gerų žinių.

M. Zuckerbergo ir P. Chan santuokos paslaptis, kaip ir galima tikėtis iš Harvardo absolventės ir jos itin daug pasiekusio sutuoktinio, yra konkreti ir susijusi su skaičiais. Kai jie pradėjo dar studijų laikais susitikinėti, P. Chan pareikalavo santykių susitarimo, kuriame numatoma kiekvieną savaitę dviese praleisti mažiausiai 100 minučių ir turėti vieną vakarą pasimatymui. Pora iki šios dienos vis dar laikosi šios tvarkos.

Jeigu vis dar skeptiškai vertinate tokio susitarimo naudą, turėtumėte žinoti, kad M. Zuckerbergas ir P. Chan 2012 metų gegužę, praėjus dešimtmečiui nuo pažinties, atšoko vestuves. Pirmagimės dukters pora susilaukė 2015 metų pabaigoje, o šių metų pradžioje paskelbė, kad laukia antro vaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)