Galima drąsiai teigti, kad nemažai žiūrėjusiųjų visgi liko kaip reikiant nusivylę, nes iš tikrųjų olimpinis čempionas šalia tikro ryklio taip ir neplaukė – plėšrūnas greta atsidūrė pasitelkus skaitmenines technologijas, skelbia „Washington Post“.

Greta Pietų Afrikos Respublikos, Moselio įlankoje kanalas „Doscovery“ surengė eksperimentą, į kurį įsitraukė ir 32-ejų plaukimo žvaigždė. Lyg žuvis vandenyje besijaučiantis amerikietis vandenyje greičiu lyginosi su rykliu.

Kadangi įprastinėmis sąlygomis M. Phelpsas lenktyniauti su rykliu neturėtų jokių galimybių (jo vidutinis greitis vargiai siekia 10 km per valandą, o ryklio greitis yra net keturis kartus didesnis), sportininkas buvo aprengtas specialiu hidrokostiumu, kurs baigėsi vienu dideliu guminiu peleku, į kurį tilpo abi plaukiko kojos.

Nepaisant to, ryklys vis tiek nugalėjo – atstumą nuplaukė per 36,1 sek. M. Phelpsas atstumą įveikė lygiai 2 sek. lėčiau.

Sužinoję visą tiesą apie lenktynes gerbėjai pasipiktino: paaiškėjo, kad ryklys ir M. Phelpsas plaukė skirtingu laiku, o vėliau jų plaukimas tiesiog buvo sujungtas į vieną kadrą.

Antradienį, liepos 25 dieną, M. Phelpsas socialiniame tinkle „Facebook“ ėmėsi ginti laidos kūrėjus ir kreipėsi į tuos, kurie jį kritikuoja dėl sprendimo dalyvauti akivaizdžiai klaidinančioje reklaminėje akcijoje.

„Kai kurie žmonės tiesiog nusprendžia nesiklausyti, ką mes jiems sakome – aš nekaltas, kad žmonės nesiklauso“, – savo sekėjams socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė M. Phelpsas.

„Tikrai nėra sudėtinga atsikimšti ausis ir bent kartą pasiklausyti, kas sakoma per televizorių, ką sako pranešėjai, ir ką per interviu kalbu aš“, – rašė plaukikas.

„Galite tikėti, kuo tik norite. Visa tiesa buvo pasakyta tiek eteryje, tiek daugybėje interviu, tiek kartota per visą „Shark Week“, tiek pačioje laidos pradžioje. Man labai apmaudu, kad jaučiatės apgauti. Visada svajojau padaryti ką nors panašaus, man buvo garbė prisidėti prie šio projekto. Taigi, dar kartą – man labai gaila. Aš jaučiuosi visai kitaip“, – tvirtina M. Phelpsas.

M. Phelpsas daug kartų akcentavo, kad davė aiškiai suprasti, kad vandenyje tuo pačiu metu kaip ir ryklys nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)