Portalas mirror.co.uk surinko garsenybių, pakeistusių savo vardus dėl įvairių priežasčių, vienuoliktuką. Sužinokite, kaip iš tiesų turėtume vadinti garsiausias pasaulio asmenybes.

1. Katy Perry, buvusi Kathryn Hudson

Katy Perry dainavo krikščionišką muziką, o jos vardas buvo Kathryn Hudson. Šiuo vardu ji išleido gospelų albumą, o paskui pasiėmė mamos mergautinę pavadę, kad jos nepainiotų su garsia aktore Kate Hudson.

2. Lorde, buvusi Ella Marija Lani Yelich-O'Connor

Turbūt nesunku suprasti, kodėl Lorde pasikeitė vardą. „Grammy“ laimėtoja papasakojo, kaip pasirinko Lorde vardą: „Maniau, „Lord“ būtų super, bet labai vyriška. Nuo vaikystės mane žavėjo karaliai ir aristokratija. Taigi, kad „Lord“ būtų moteriškiau, gale pridėjau „e“.“ Lorde sako, kad su religija jos vardas neturi nieko bendro.

Lorde

3. Whoopi Goldberg, buvusi Caryn Elaine Johnson

Whoopi pakeitė sceninį vardą tik pradėjusi vaidinti teatre. Kolegės pasakė, kad ji – kaip oro gadinimą imituojanti guminė pagalvėlė. Iš čia ir vardas Whoopi.

Pavardė – iš motinos, kuriai atrodė, kad dukteriai reikia skambios žydiškos pavardės.

Whoopi Goldberg

4. Julianne Moore, buvusi Julie Smith

2001 m. Julianne Moore interviu leidiniui „NY Times“ sakė, kad ėmė vaidinti, nes ją paskatino dramos būrelio mokytoja. Iš tiesų ji nenorėjo keisti vardo, tačiau tikrasis vardas ir pavardė buvo pernelyg paprasti ir dažni.

Ji pasakojo: „Jau buvo Julie Smith, Julie Anne Smith, tokių vardų ir pavardžių jau buvo. Mano tėvo antras vardas yra Moore‘as, mano mamos vardas Anne. Taigi pridėjau Anne prie Julie. Taip panaudojau abiejų vardus, nieko neįžeisdama. Siaubinga keisti vardą. Visą gyvenimą buvau Julie Smith, nenorėjau keisti.“

Julianne Moore

5. Oprah Winfrey, buvusi Orpah Winfrey

Šis atvejis iš tiesų keistas. Orpah – tiesiog su klaida užrašytas vardas. Winfrey pasakojo, kad 1991 m. ją pavadino pagal biblijos personažą, bet gimimo liudijime jos vardą užrašė su klaida.

Ji pasakojo: „Vardą išrinko mano teta Ida, tik niekas nežinojo, kaip teisingai užrašyti, taigi gimimo liudijime užrašė „Orpah“. Žmonės nežinojo, kaip tarti, tad tardavo su „p“. Gimimo liudijime parašyta „Orpah“, paskui pataisė į „Oprah“, štai taip.“

Oprah Winfrey

6. Lady Gaga, buvusi Stefani Joanne Angelina Germanotta

2013 m. spalį interviu žurnalui „Elle“ Gaga pasakojo pasikeitusi vardą, nes vardo Stefani, kuris reiškia „nuolat kankinama menininkė“, anot jos, ji negalėjo rodyti viešumoje.

Lady Gaga

7. Vinas Dieselis buvęs Markas Sinclairis Vincentas

Laidoje „The Late Show“M. S. Vincentas sakė pasikeitęs vardą, kai dirbo apsaugininku – „Vin“ trumpesnė jo vardo versija. Dieselis – lyg važiuotum su dyzelinu, tai teikia jam energijos.

Vinas Dieselis (Markas Sinclairas). 2002 m.

8. Bruno Marsas, buvęs Peteris Gene‘as Hernandezas

Puertorikietišką vardą Bruno Marsas pasikeitė, kad išvengtų stereotipų. Bruno jį vadindavo tėvas, kadangi sūnus jam priminė imtynininką Bruno Sammartino.

O kaip pavardė? „Na, nevalgiau picų, neturėjau daug merginų, tad buvau lyg ne iš šio pasaulio, kaip iš Marso“, – pasakojo dainininkas.

Bruno Marsas

9. Eltonas Johnas, buvęs Reginaldas Kennethas Dwightas

Atlikėjas pasikeitė vardą ir pavardę, kol jo dar nepainiojo su saksofonistu Eltonu Deanu ir bliuzo atlikėju Longu Johnu Baldry‘u.

Eltonas Johnas

10. Woody Allenas, buvęs Allanas Stewartas Koningsbergas

Būdamas 17 metų jis pasikeitė vardą į Heywoodas Allenas. Paskui pritapo sutrumpinta vardo versija Woody.

Woody Allenas

11. Lana Del Rey, buvusi Elizabeth Grant

Elizabeth Grant išleido vieną ne itin vykusį dainų albumą. Paskui ji pasikeitė vardą ir pavardę. Pagal vieną versiją, vardą ir pavardę jai sugalvojo vadybininkai ir teisininkai. Pagal antrą – ji norėjo vardo su ispanišku atspalviu, nes dažnai koncertuodavo Majamyje.

Lana Del Rey
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)