Jo psichinė sveikata ėmė prastėti per pastarąsias gastroles, kurių metu grupė apkeliavo kone visą pasaulį. 110 koncertų 42 šalyse 5 žemynuose. Atlikėjas sako, kad toks krūvis jį išvargino ir privertė blogai jautis. „Vieną dieną pasiekiau ribą, todėl reikėjo rinktis. Turėjau arba kreiptis profesionalios pagalbos, arba prarasti šeimą, prarasti viską“, – BBC sako D. Reynoldsas.

Po finalinio turo koncerto Amsterdame praeitą vasarį žvaigždė savo grupės nariams pranešė dėl nuo mažų dienų jį varginančios ligos turėsiantis daryti vienerių metų pertrauką. „Kai buvau jaunesnis, mokyklos laikais, tiesiog laukdavau, kol palengvės. Tai buvo važinėjimas kalneliais aukštyn žemyn. Tada išbandžiau vaistus, tačiau man tai buvo pernelyg bauginantis dalykas. Neapleido jausmas, kad vaistai gali pakeisti mano kuriamą muziką“, – atvirauja atlikėjas.

Taigi praeitais metais D. Reynoldsas nuėjo pas psichologą ir pirmą kartą akis į akį susidūrė su liga.
Nusprendęs negerti antidepresantų dainininkas pasirinko gydymą, kuris primina naują „holistinį pokyčių kelią“: jis pakeitė mitybą, atsisakė cukraus, ėmėsi praktikuoti jogą ir meditaciją. Pastaroji praktika dainininkui, kuris, kaip teigia pats, nemoka išjungti smegenų, buvo bene sudėtingiausias iššūkis.

Dainininką ir kūrėją labai palaiko žmona Aja Volkan ir grupės narys Wayne‘as Sermonas, kurį šis pažįsta nuo mažens. „Mes kaip broliai, tad jei jis jaučiasi blogai, blogai jaučiuosi ir aš“, – sako W. Sermonas. Gitaristas pripažįsta, kad visi iki vieno grupės nariai turi savų problemų ir demonų, su kuriais tenka kovoti stovint šlovės viršūnėje. Jam pačiam didžiausia dilema – kuo galima iš tikrųjų pasitikėti ir kokie motyvai verčia žmones su juo bendrauti.

„Kai atsiduri tarsi po padidinamuoju stiklu, padidėja ir anksčiau turėtos problemos. Tikrai nenoriu skųstis. Manau, kad visi išbandymai, kuriuos patyrėme, ir sunkumai, kuriuos įveikėme, mums išėjo tik į naudą – tapome geresni žmonės. Visi iki vieno“, – sako W. Sermonas.

Būtent šie pokyčiai ir paklojo pamatus naujam grupės albumui „Evolve“. Albumo viršelyje pavaizduotas iš amžinosios tamsos kylantis žmogus, kurio kelią lydi šviesos ir spalvos. Visos albumo dainos gerbėjus papirko nauju skambesiu ir pulsuojančia gyvybe. Anot ekspertų, šis „Imagine Dragons“ darbas kaip diena ir naktis skiriasi nuo itin tamsaus prieš jį išleido grupės darbo.

„Smoke + Mirrors“ buvo labai baugus ir tamsus darbas. Šis albumas visai kitoks – jame skambanti muzika tarsi šviesa skrodžia tamsą ir dovanoja viltį“, – du pastaruosius „Imagine Dragons“ darbus lygina D. Reynoldsas.

Kalbėdamas apie pagrindinį albumo singlą „Believer“, grupės lyderis sako, kad jis apie jo asmeninę transformaciją: „Mano gyvenimas, mano meilė, mano įkvėpimas – viskas atėjo per skausmą“.
„Augau labai konservatyvioje aplinkoje, visą laiką kamavo kaltės jausmas, to jausmo našta – tai lėmė religija. Pagaliau nusikratęs šių pančių, pagaliau pasijutau laisvas, ėmiau kvėpuoti pilna krūtine. Be to, išmokau džiaugtis viskuo, ką išmokau per tokią patirtį, ir esu labai dėkingas likimui už viską, ką patyriau, nes priešingu atveju nebūčiau toks, koks esu dabar“, – teigia D. Reynoldsas.
„Jeigu viskas būtų klostęsi kitaip, „Imagine Dragons“ galbūt neegzistuotų“, – teigia grupės lyderis.

Septintasis iš devynių šeimos vaikų D. Reynoldsas augo mormonų šeimoje. Sulaukęs 19 m. jis Nebraskoje dvejus metus savanoriavo, svajodamas tapti misionieriumi. Vaikinas skelbė bažnyčios mokymą ir padėjo narkomanams, norintiems atsikratyti priklausomybės. Kitas etapas – muzikos studijos mormonų remiamame Brigham Young universitete Jutoje, tačiau mokslus jis metė, pradėjęs kartu su W. Sermonu kurti „Imagine Dragons“. Prie jų prisidėjo dar du talentingi vaikinai iš prestižinio Berklio muzikos koledžo Bostone.

Iš pradžių grupė koncertavo visur, kur tik turėjo galimybę, net ir prekybos centruose. Vieni lošimo namai patikėjo grupės sėkme ir pasamdė tris kartus per savaitę rengti šešių valandų pasirodymus, kurių metu jie grojo ne tik savo kūrybos dainas, bet viską, ko paprašydavo publika.

Lūžis vaikinų karjeroje įvyko 2010 metais, kai atsirado galimybė pasirodyti vietos muzikos festivalyje. Teko kaip reikiant pasistengti, sužinojus, kad jau po pusvalandžio teks groti 26 tūkst. žmonių. Po metų „Imagine Dragons“ pasirašė sutartį su „Interscope Records“ ir pradėjo darbus prie debiutinio albumo „Night Visions“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)