Karališkosios šeimos atstovai pabendravo ir su gyventojais, ir su pagalbos tarnybų darbuotojais. Vis dėlto vienas princo Williamo gestas buvo prilygintas karališkojo protokolo pažeidimui.

Tai akimirka, kai jis, apimtas užuojautos, instinktyviai apkabino namų netekusią moterį, rašo harpersbazaar.com.

Žiniasklaidos atstovams pavyko nufotografuoti, kaip princas guosdamas apkabina rūpesčių prislėgtą, gaisre dingusio vyro gedinčią moterį. Šitokia Kembridžo kunigaikščio užuojautos išraiška laikytina karališkojo protokolo pažeidimu.

Paisant istoriškai nusistovėjusių tradicijų, eiliniai visuomenės atstovai negali prisiliesti prie karališkosios šeimos narių, nebent tai būtų oficialus rankos paspaudimas. Vis dėlto, kai viršų, kaip kad šįkart, ima emocijos, paprasto rankos paspaudimo toli gražu nepakanka. Taigi, princas Williamas apglėbė sielvarto ištiktos moters pečius, o ši įsikniaubė jam į krūtinę.

Princas Williamas ir karalienė Elžbeta II aplankė buvusius Londono daugiabučio „Grenfell Tower“ gyventojus

Didžiulis gaisras daugiabutyje „Grenfell Tower“ kilo birželio 14 d. Šis namas priklausė Londono Šiaurės Kensingtono rajono gyvenamųjų pastatų kompleksui. Liepsnos nuniokojo visus 24 pastato aukštus. Manoma, kad tragedija nusinešė 79 žmonių gyvybes.

Gaisro aukos šiuo metu glaudžiasi „Westway“ sporto centre ir panašiose vietose. Drabužių ir kitų būtinųjų priemonių jiems dovanoja žmonės. Princas Williamas ne tik skyrė šiek tiek laiko nelaimės ištiktiems londoniečiams aplankyti. Kartu su žmona Kate Middleton ir broliu princu Harry jis paaukojo tam tikrą sumą gyvenamojo būsto netekusiųjų fondui, įkurtam gaisro aukoms paremti. Karališkosios šeimos nariai paragino ir kitus pasekti jų pavyzdžiu.

„Po „Grenfell Tower“ tragedijos daugybei žmonių būtina skubi pagalba. Kaip netoliese esančio rajono gyventojai, karališkosios šeimos atstovai nedvejodami suskubo padėti“, – nurodoma Kensingtono rūmų išplatintame pranešime.

„Karališkosios šeimos nariai viliasi, kad pademonstruotas dosnumo pavyzdys užkrės ir kitus paaukoti galinčius visuomenės narius“, – skelbiama pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)