J. Avildsenas mirė Los Andželo ligoninėje. Režisierius ilgą laiką sirgo kasos vėžiu, apie jo mirtį pranešė jo sūnus Anthony.

Kino juosta „Rokis“, kurioje Rokį Balboa vaidino Sylvesteris Stallone, buvo pats pelningiausias 1976 metų filmas, nepaisant gana nedidelio filmo biudžeto. Ši kino juosta buvo apdovanota JAV kino akademijos apdovanojimu kaip geriausias filmas, o Dž. Evildsenas pelnė „Oskarą“ kaip geriausias režisierius.

„Ilsėkis ramybėje. Esu tikras, kad greitai tu kursi hitus rojuje - ačiū“, - savo „Twitter“ paskyroje rašė S. Stallone, kuriam pagrindinis vaidmuo filme „Rokis“ tapo lemiamu lūžiu kino karjeroje.

J. Avildseno trilogijos „Karatė vaikis“ filmai taip pat tapo pelningais hitais. Pirmoji kino juosta, pasirodžiusi 1984 metais, JAV kino teatruose surinko 90 mln. dolerių, kai tuo tarpu filmo biudžetas siekė 8 mln. dolerių.

„Ne vieną dešimtmetį jo įkvepiančios istorijos apie jausmus, drąsą ir pergalę pavergdavo ištisų amerikiečių kartų širdis“, - teigia Amerikos režisierių gildijos prezidentas Parisas Barclay.


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)