Plaučių uždegimas, kaip mirties priežastis, įrašyta soul legendos Jameso Browno, muzikanto Freddie Mercury, aktorės Brittany Murphy ir daugelio kitų mirties liudijimuose.

Charlesas Bronsonas

Charlesas Bronsonas mirė eidamas 81-uosius metus, 2003-aisiais. Daugiau nei šešiasdešimtyje filmų, tarp jų ir 1974 metų juostoje „Mirties troškimas“, vaidinęs Holivudo kino veteranas mirė Los Andželo „Cedars-Sinai“ medicinos centre nuo plaučių uždegimo komplikacijų.

Aktorius, kurio tikroji pavardė Buchinsky (Bučinskis), gimė 1921 metų lapkričio 3 dieną JAV Pensilvanijos valstijos Erenfeldo mieste lietuvių išeivių šeimoje. Jis buvo vienuoliktas angliakasio, kuris iš viso susilaukė 15 vaikų, sūnus.

Karolis Bučinskis (Charles Bronson)

Jamesas Brownas

Soul muzikos legenda 73-ejų dainininkas Jamesas Brownas mirė Kalėdų rytą, 2006 metais. Apie tai BBC pranešė jo agentas Frankas Copsidasas. Dainininkas buvo paguldytas į ligoninę Atlantos (JAV) mieste gydytis nuo ūmaus plaučių uždegimo, tačiau kitos dienos rytą mirė.

Dinamiškasis J.Brownas, vadinamas „Soul muzikos krikštatėviu“, išgarsėjo savo ypatingu gergždžiančiu balsu ir revoliuciniais ritmais, turėjusiais įtakos vėliau išpopuliarėjusiems repo, funk ir disco muzikos stiliams.

Jamesas Brownas
Guillaume Depardieu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)