Ne tik jį patį, bet ir jo šeimą pažįstanti moteris papasakojo ir ne vieną linksmą istoriją. Paaiškėjo, kad šou pasaulio atstovas ne tik gelbėjo draugus nuo gėdos, bet priverstas aplinkybių dainavo ir metro stotyje.

Tiesa, artistiniai vyro gebėjimai atsiskleidė labai anksti. Pirmąjį vaidmenį I. Urgantas gavo būdamas vos keturių mėnesių. Tąkart jis vaidino kūdikį spektaklyje „Broliai ir seserys“.

„Kai pirmą kartą pamačiau Vanką, pagalvojau: Koks malonus ir bendraujantis berniukas, – pasakoja televizijos laidų vedėjo draugė Svetlana. – Mes susipažinome kiemo kompanijoje. Ji buvo nedidelė: dvi mergaitės ir šeši berniukai. Taip ir pradėjome kartu leisti laiką. Nebuvo elementarių daiktų, tačiau visi kažkaip sukosi. Vanios mama, teta Lera, keitėsi su kaimynais maisto produktais, o kartais netgi drabužiais – juos įsigyti buvo sudėtingiausia. Todėl daugelis džiaugėsi tuo, ką turi“.

„Vanka greitai augo. Kai išėjo į pirmą klasę, taip ištįso, kad kelnės tapo per trumpos. Šiandien toks įvaizdis laikomas madingu, o tuomet apie stilių niekas nesusimąstydavo. Tačiau, nepaisant sunkaus meto, mes mokėjome smagiai leisti laiką! Teta Lera nuolat kvietė pas save į svečius. Namuose jie kartu su Vania rengė šventes. Pasodindavo prie stalo, įpildavo arbatos ir pradėdavo pasakoti istorijas. Mama su mūsų bičiuliu dažnai juokaudavo. Sūnus humoro jausmą tikrai paveldėjo iš motinos“.

Be pasisėdėjimų namuose, visą savo vaikystę I. Urgantas praleido kieme. „Netoli mūsų namų buvo Marso aikštės parkas ir Michailovsko sodas, – toliau tęsia Svetlana. – Ten mes prapuldavome ištisomis dienomis ir naktimis. Mano draugas mokėsi muzikos mokykloje ir dažnai kartu su kaimynų vaikais rengė koncertus – jie netgi turėjo savo grupę. Nors Ivanas mokėsi groti mušamaisiais instrumentais, mums jis visada pasirodydavo su gitara ir net pats išmoko ja groti. Jo muzikiniai numeriai visada baigdavosi plojimais. Vanka nesigėdijo groti ir metro stotyje. Kartą mes su mama ėjome Nevos prospektu ir išgirdome pažįstamą balsą! Ten buvo Ivanas. Jis stovėjo kartu su vaikinais ir grojo, o prie kojų buvo numesta kepurė monetoms!“

„Vania nuo vaikystės buvo charizmatiškas vaikinas ir visada labai populiarus tarp moterų. Prisimenu kaip mokykloje jis visada manimi rūpinosi. Kartą sėdėjau prie rūbinės ir dėl kažkokio menkniekio supykau. Vania priėjo ir pasidomėjo: „Sveta, ko tu verki? Tu tik pasakyk, kas tave nuskriaudė ir aš greitai su juo išsiaiškinsiu!“ Nesiskundžiau. Atsakiau: „Niekai! Nesijaudink“. Vania mane apkabino ir aš nusiraminau“, – starhit.ru sakė žvaigždės vaikystės draugė.

Gimnazijoje iki šiol prisimenamas talentingas abiturientas. „Jis turėjo puikų stiliaus jausmą: visada ateidavo ryškiais švarkais ar su madingai suvelta šukuosena, – pasakojo direktorė Larisa Chautijevna. – Ivanas visada dalyvaudavo mokyklos spektakliuose“

Kartą metų pabaigoje I. Urganto klasė statė „Brėmeno muzikantus“. Jis puikiai suvaidino Trubadūrą – dainavo, šoko, juokavo. Vania buvo to vakaro karalius! Tiesa, pažangumas tiksliuosiuose moksluose šlubavo – prie lentos ne visada pasirodydavo „puikiai“, o jo pažymių knygelėje puikavosi ir trejetai, ir penketai. Tačiau visi pedagogai Vanią dievino. Ypač anglų kalbos mokytojas. I. Urgantas gerai mokėjo šią kalbą".

Artistas padėdavo ir scenos draugams. Kartą vienas jo klasės draugas grodamas fortepijonu pernelyg jaudinosi ir pamiršo melodiją. „Būsima žvaigždė čia pat pribėgo prie jo, atsisėdo šalia ir puolė groti, – toliau prisimena L. Chautijevna. – Niekas iš žiūrovų nieko net neįtarė. Visi pagalvojo, kad tai toks originalus sumanymas su improvizacija!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)