Nors abi seserys panašios, ir abi ištekėjo už garsių britų, vis dėlto konkrečiai išanalizavus visas jų vestuvių išlaidas, matyti akivaizdūs skirtumai.

Eonline.com pateikė išsamų karališkųjų Kate vestuvių ir beveik karališkos Pippos ceremonijos palyginimą.

Ceremonijos vieta: abi seserys tuokėsi bažnyčioje, bet Pippos vestuvių ceremonija įvyko užmiestyje, Šv. Morkaus bažnyčioje Berkšyre, Anglijoje, už apytikriai 80 km nuo Londono. Kate vestuvės įvyko pačiame Londono centre esančioje Vestminsterio abatijoje.
Svečių skaičius: Pippos ir Jameso vestuvėse dalyvavo apie 300 svečių. Karališkosiose jos sesers vestuvių svečių sąraše figūravo 1900 asmenų.

Jaunikiai: Pippa ištekėjo už buvusio profesionalaus britų lenktynininko, rizikos draudimo fondo valdytojo ir škotiško Glen Afriko dvarininko titulo paveldėtojo Jameso Matthewso. Kate ištekėjo už Williamo Mountbatteno-Windsoro, Anglijos sosto paveldėtojo.

Suknelė: Pippai vestuvinę suknelę iš nėrinių pagal užsakymą pasiuvo Giles‘is Deaconas. „The Sun“ praneša, kad ji kainavo 52 tūkst. dolerių (apytikriai 46,5 tūkst. EUR). Kate savo vestuvių dieną vilkėjo prašmatnia „Alexander McQueen“ suknele, kurios kaina viršijo 400 tūkst. dolerių (apytikriai 357,8 tūkst. EUR).

Vestuvių pokylis: į Pippos vestuvių priėmimą, kuris vyko Middletonų dvare, susirinko 300 giminaičių ir draugų. Pokylio metu buvo sakomos kalbos, buvo surengtas įspūdingas oro šou.

Kate vestuvių pokyliai buvo du: pietų priėmimas Bakingamo rūmuose 650-iai svečių, kurį naujiesiems Kembridžo kunigaikščiui ir kunigaikštienei surengė karalienė. Vėliau įvyko vakarinis pokylis su fejerverkais, gyvu pop žvaigždės Ellie Goulding koncertu ir diskoteka rūmų sosto salėje, kuri buvo perdaryta į didžiulį naktinį klubą. Šias linksmybes organizavo Velso princas, ir į jas buvo sukviesta 300 žmonių iš artimiausio poros rato.

Vestuviniai tortai: Pippos vestuvinis tortas, užsakytas iš „Domino Purchase Cakes“, kainavo apie 3 tūkst. dolerių (apytikriai 2684 EUR). Kate ir Williamo tortai dviem pokyliams, kaip praneša „ABC News“, kainavo 80 tūkst. dolerių (apytikriai 71,6 tūkst. EUR).

Gėlės: leidinys „The Mirror“ rašo, kad Pippos vestuvėse gėlės kainavo apie 20 tūkst. dolerių (apytikriai 17,9 tūkst. EUR). Karališkosiose vestuvėse visos gėlės kainavo apie 800 tūkst. dolerių (apytikriai 715,6 tūkst. EUR).

Mastas: „The New York Times“ vertinimu, karališkąsias vestuves per televizorių žiūrėjo 3 mlrd. žmonių. O Pippos ir Jameso jungtuves stebėjo tik 100 svečių.

Bendra kaina: preliminariais skaičiavimais, atliktais vestuvių planavimo svetainėje „Bridebook“, Pippos vestuvės kainavo 343 tūkst. dolerių (apytikriai 307 tūkst. EUR). Tačiau „The Sun“ praneša, kad iš viso vestuvių kaina viršijo 900 tūkst. dolerių (apytikriai 805 tūkst. EUR).

Kiti šaltiniai jų kainą vertina daugiau nei 1 mln. dolerių (apytikriai 895 tūkst. EUR). Vis dėlto ši suma nėra didelė, palyginus su karališkosiomis vestuvėmis, kurios, kaip pranešama, iš viso kainavo apie 26 mln. dolerių (apytikriai 23,3 mln. EUR).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)