Japonų, juolab karališkosios šeimos narių, vestuvės dažnai apima itin daug ritualų, tad pasirengimas princesės jungtuvėms tikriausiai užtruks. Pirmiausia bus padarytas viešas pareiškimas, vėliau bus paskirta vestuvių data, o tada pora oficialiai prisistatys imperatoriui Akihito ir imperatorienei.

Televizija NHK naujienas paskelbė antradienį vakare. Imperatoriškųjų rūmų agentūra patvirtino pranešimą „spaudos klubo“ sistemai priklausančioms japonų žiniasklaidos priemonėms, bet atsisakė komentuoti naujienų agentūrai AP.

Princesės širdį pavergęs vyras trečiadienį pasikalbėjo su žurnalistais ir jo komentarai dominavo nacionalinės televizijos laidose, nors jis pateikė labai nedaug detalių.

25 metų Kei Komuras sakė, kad dirba teisininko padėjėju ir kad ką tik telefonu kalbėjosi su bendraamže Mako. Abu jie studijavo tame pačiame Tarptautiniame krikščioniškajame universitete Tokijuje.

„Kai ateis tinkamas metas, norėčiau apie tai pasikalbėti“, – pasakė jis žurnalistams. Jis vilkėjo kostiumą, buvo su kaklaraiščiu ir ne kartą nusilenkė.

Pora susipažino restorane Tokijo Šibujos rajone maždaug prieš penkerius metus – per vakarėlį, skirtą pokalbiams apie studijas užsienyje. Pastaruoju metu jie susitinka po kelis kartus per mėnesį, pranešė NHK.

Vietos žiniasklaida akcentuoja, kad vienu metu K.Komuro buvo „Jūros princas“ ir reklamavo turizmą į Šonano paplūdimius Kanagavos prefektūroje.

Moterys negali paveldėti Chrizantemų sosto. Mako tėvas ir jaunesnysis brolis yra paveldėtojų eilėje, tačiau – po jos dėdės sosto įpėdinio Naruhito.

Ištekėjusi Mako nebebus princesė – ji taps nekilmingu asmeniu.

NHK pranešime sakoma, kad Mako jau pristatė K. Komuro savo tėvams ir jie pritarė jų sąjungai. Oficialus pareiškimas galėtų būti padarytas jau kitą mėnesį, pranešė Japonijos žiniasklaida.

Kitaip nei karališkųjų asmenų Didžiojoje Britanijoje ir kitose Europos šalyse, imperatoriaus ir jo šeimos gyvenimas daugiausia yra uždaras, bet jie kartais vyksta vizitų į užsienį ir lankosi kultūriniuose renginiuose.

83 metų Akihito yra Antrojo pasaulinio karo metais valdžiusio imperatoriaus Hirohito sūnus.

Pernai Akihito išreiškė norą dėl silpnėjančios sveikatos atsisakyti sosto ir Japonijoje rengiamas specialus įstatymas, kad jis galėtų tai padaryti.

Iki Japonijos kapituliavimo Antrajame pasauliniame kare Hirohito buvo laikomas dievišku asmeniu; niekas iš paprastų piliečių niekada nebuvo girdėjęs net jo balso. Tačiau laikai keičiasi, ir japonų visuomenė atviriau ir familiariau vertina imperatorių ir jo šeimą.

Mako santuoką žmonės tikriausiai vertins kaip šventę, nors ritualų bus griežtai laikomasi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)