Ši moteris – Sheila Miyoshi Jager. Naujos knygos „Rising Star: The Making of Barack Obama“ autorius Davidas Garrow teigia, kad B. Obama Sh. M. Jager sutiko 9-ojo dešimtmečio viduryje, kai dirbo Čikagoje.

Japonų ir olandų kilmės Sh. M. Jager D. Garrow pasakoja, kad jau tada B. Obama tvirtai tikėjo, kad vieną dieną jis taps Jungtinių Valstijų prezidentu. Knygos autoriui ji pabrėžusi, kad B. Obama „labai norėjo būti mylimas, norėjo, kad juo būtų žavimasi“.

1986 metais B. Obama jai pasipiršto, tačiau tam nepritarė jos tėvai, nes manė, jog mergina dar per jauna šeimai. Nors tekėti nesutiko, pora susitikinėjo ir toliau.

Kai B. Obamos politinės ambicijos santykiuose tapo svarbiausia tema, ėmė kilti vis daugiau konfliktų. Būsimasis prezidentas ėmė nuogąstauti, kad nejuodaodė žmona gali pakenkti jo politinei karjerai.

„Jis jautėsi įkalintas tarp mylimos moters ir pašaukimo“, teigia knygos autorius.

1988 metais B. Obama pradėjo studijuoti Harvardo teisės mokykloje, poros santykiai tapo įtempti kaip niekad. Nepaisant to, B. Obama savo mylimajai išdrįso pirštis antrą kartą, tačiau ji ir vėl pasakė ne – ketino vykti studijuoti į Seulą.

B. Obama dėl Michelles galvą pametė pirmaisiais teisės studijų metais, tačiau net ir tada palaikė ryšį su Sh. M. Jager.

Šiuo metu Sh. M. Jager yra Oberlino koledžo Rytų Azijos studijų profesorė. Įdomus faktas: jos knyga „Iraqi Security Forces and Lessons from Korea“ buvo Osamos bin Ladeno namų knygų lentynoje, kai ten įsiveržė specialiosios pajėgos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)