112
Kitas

Reguliariai tikrinkitės sveikatą

Tačiau „Baycrest Geriatric Health Care System“ ligoninėje dirbantis Michaelas Gordonas, kuris mokėsi Škotijoje ir yra bendravęs su Britanijos karalienės velione motina, mano, kad šiais laikais devyniasdešimt metų – visai nedaug.

„Esu geriatrijos specialistas, ir mano praktikoje tai tarsi vėlyvoji paauglystė. Jai net nėra šimto metų. Jos motina gyveno iki 101 metų, ir egzistuoja labai didelė tikimybė, nebent atsitiktų kažkas netikėto, kad Elžbieta tai pat ilgai gyvens“, – sakė jis.

Tačiau ekspertai pažymi, kad net ir geriausią genetiką gali sugadinti išoriniai veiksniai. Senėjimo procesą spartina rūkymas, prasta mityba, piktnaudžiavimas alkoholiu, fizinio aktyvumo stoka ir stresas. Sėkmingas senėjimas – tai nugyventų metų skaičius ir gyvenimo kokybė, pabrėžia gydytojas M. Gordonas. Tai ne tik paprastas kvėpavimas. Tai gyvybingumas ir entuziazmas, kad gyvenimas būtų vertas gyventi.

Ekspertai aptarė kai kuriuos veiksnius, kurie, kaip manoma, galėjo prisidėti prie karalienės Elžbietos II ilgo gyvenimo ir geros sveikatos. Jie siūlo laikytis šių principų ir taip padidinti savo ilgo gyvenimo galimybes.

112
Kitas

Reguliariai tikrinkitės sveikatą

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)