Svetainėje HELLO! pateikta šiek tiek detalių apie princo Williamo ir jo žmonos Kate Middleton skrydį iš Niujorko, taip pat apžvelgti kai kurie dėmesio verti karališkosios šeimos kelionių ypatumai.

Priimtinos ir komercinės oro linijos

Kaip ir kiekvienas iš mūsų, karališkosios šeimos atstovai, pasirodo, turi taikstytis su tam tikrais lėšų apribojimais ir neviršyti numatyto biudžeto.

2012 metais vien kelionėms karališkoji šeima išleido maždaug 6,5 mln. eurų. Taigi, princui Williamui ir K. Middleton, kiek žinoma, teko apsieiti be privilegijuotų vien karališkąją šeimą aptarnaujančių oro transporto bendrovių paslaugų. Po pastarosios viešnagės Jungtinėse Valstijose namo jie grįžo komerciniu reisu Los Andželas–Londonas. Tikriausia nereikia nė sakyti, kad karališkoji šeima skirdo pirmąja klase. Vis dėlto karalienė Elžbieta skrydžių pagal grafiką jau atsisako.

Idealiausias pasirinkimas – „British Airways“

Karališkosios šeimos atstovai yra gimtosios šalies patriotai, todėl, jei tenka skristi komerciniu reisu, jie ilgai nemąstydami renkasi Jungtinės Karalystės oro linijų bendrovę „British Airways“. 2011 metais skrisdami šio oro vežėjo lėktuvu jie patyrė šiokių tokių nesklandumų, kai sugedo keleiviams skirtų paslaugų sistema.

Beje, jei „British Airways“ skrydžių užsisakyti neįmanoma, karališkosios šeimos atstovai nepabūgsta rinktis ir dar pigesnių variantų. Štai 2011 metais keliaudami iš pusseserės Zaros Philips vestuvių princas Harry ir princas Williamas pasinaudojo pigių skrydžių bendrovės paslaugomis. Reikia pasakyti, kad K. Middleton komerciniai skrydžiai apskritai yra labai įprasti, nes abu jos tėvai kurį laiką dirbo bendrovėje „British Airways“.

Jokių kompromisų dėl saugumo

Karališkosios šeimos atstovai nebūtinai skrenda privačiais reisais, tačiau jokiu būdu nesilaipina į lėktuvą be aukščiausio lygio apsaugos komandos. Visgi jų tikrai nelydi toks būrys apsaugos personalo, kokį galbūt įsivaizduojate. Pavyzdžiui, 2011 metais skrendant į Los Andželą princą Williamą su žmona lydėjo septyni apsaugos darbuotojai, o keliaujant į Australiją – vienuolika.
Monogramomis paženklintas karališkasis bagažas

Kur nors vykdami karališkosios šeimos atstovai turi nuodugniai apmąstyti, kokius daiktus pasiimti, nes keliaudami jie privalo atrodyti stilingai. Princui Williamui atvykus į Australiją buvo galima pastebėti ant visų jo lagaminų įspaustą raidę W ir karūną. K. Middleton formalumų paiso kiek mažiau, todėl veikiausiai turi įvairesnių krepšių ir galybei apdarų skirtų maišų rinkinį.

Įdomumo dėlei galima pasakyti, kad keliaudama į Kaliforniją ir Kanadą K. Middleton gabenosi 25 drabužių komplektus. Karališkosios poros lagaminai pažymimi skirtingų spalvų žymomis, kad sutuoktiniai per klaidą jų nesupainiotų. Beje, mažajam princui George‘ui taip pat skirta atskira spalva – šviesiai mėlyna.

Dviem įpėdiniams kartus skristi nevalia

Atsižvelgiant į karališkąjį protokolą, tuo pačiu reisu jokiu būdu negali skristi du sosto paveldėtojai. Šios atsargumo priemonės tikslas – apsaugoti karališkąją liniją. Vis dėlto gimus sūnui princas Williamas ryžosi pažeisti šią tradiciją: kai mažajam princui George‘ui tebuvo devyni mėnesiai į Australiją visa šeima skrido tuo pačiu lėktuvu. Tačiau vykstant į Niujorką šios taisyklės vėl buvo paisoma, tad princas George buvo paliktas namie jį prižiūrinčiai auklei.

Galioja visos įmanomos taisyklės

Pasus turi ir karališkosios šeimos atstovai. Net mažajam princui George‘ui prieš vykstant į Australiją buvo būtina parūpinti kūdikio pasą ir sumokėti už jį maždaug 60 eurų. Be to, karališkoji pora privalo paklusti muitinių ir imigracijos taisyklėms, nors, reikia pasakyti, paprastai nei problemų, nei gaišaties dėl to nepatiria.

Karalienė Elžbieta yra vienintelė karališkosios šeimos atstovė, kuriai paso turėti nereikia, kadangi pasai išduodami Jos Didenybės vardu. Vis dėlto tapatybės patikros kontrolė privaloma net karalienei: kaskart išskrisdama iš Didžiosios Britanijos arba į ją atvykdama imigracijos tarnyboms ji turi pateikti tokius duomenis kaip visi vardai, amžius, adresas, tautybė, lytis ir gimimo vieta.

Jokių patogių drabužių

Kad ir kokiais stiliaus vergais būtume, kelionėse mėgstame jaustis kuo patogiau, todėl įlendame į judesių nevaržantį treningą arba nudėvėtus džinsus. Deja, princas Williamas ir K. Middleton tokios laisvės neturi. Karališkoji šeima net lėktuve turi atrodyti stilingai, o kelionės tikslą pasiekti žvalūs ir pasitempę.

K. Middleton leisdamasi lėktuvo trapu paprastai vilki dviejų dalių kostiumėlį arba ilgą suknelę, o iš lėktuvo išsilaipinančio princo Williamo nepamatysime be kostiumo arba švarko ir priderintų kelnių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)