7-ajame dešimtmetyje vyrai norėdavo būti liekni, kaip, pavyzdžiui, 60 kg svėręs Paulas McCartney.

Tais laikais Elvis Presley buvo 180 cm ūgio ir svėrė 68 kg. Tačiau netrukus dėl narkotikų ir ydingų valgymo įpročių jis papilnėjo iki 104 kg.

Mitybos įpročiai

E. Presley valgymo įpročiai buvo tiesiog neįtikėtini. Pusryčiams dainininkas kimšdavo naminius, svieste keptus sausainius, valgydavo mėsos paplotėlius ir kiaušinienę iš keturių kiaušinių, kuri kartais būdavo kepama su kumpiu.

E. Presley virėja Mary Jenkins 1995 metų dokumentiniame filme atskleidė, kad mėgstamiausias jo sumuštinis būdavo skrudinta duona, žemės riešutų sviestas, banano griežinėliai ir kelios kiaulienos kumpio juostelės, pakepintos svieste.

Kitais kartais jis valgydavo tuščiavidurius duonos kepaliukus, pripildytus visu indeliu riešutų sviesto, visu indeliu vynuogių želė ir visa pakuote kiaulienos kumpio. Toks sumuštinis turėdavo net 8 tūkst. kcal – sveikas vyras tokį kalorijų kiekį turėtų gauti tik per tris dienas.

M. Jenkins prisiminė laikus, kai E. Presley skambindavo jai nakties valandomis, prašydamas pagaminti sumuštinį.

„Turėdavau juos gaminti, jei jis užsinorėdavo jų rytais, kai prabusdavo. Turėdavau juos gaminti ir tuomet, jei jis jų užsimanydavo antrą valandą nakties“, - pasakojo ji.

Kalbant apie maistą, E. Presley nebuvo svarbus nei laikas, nei vieta. M. Jenkins prisiminė atvejį, kai jis paprašė slapta atnešti nesveiko maisto į ligoninę, kur buvo paguldytas ir turėjo sveikai maitintis.

Elvis Presley

E. Presley mityba buvo tokia neįtikėtina, jog kai kurie valgiai pelnydavo jo vardą. Vienu iš jų tapo Elvio vakarėlių maltiniai („Elvis' Party Meatballs“) – didžiulis gabalas maltos jautienos, įsuktos į kiaulienos kumpį. Manoma, kad tai buvo mėgstamas dainininko patiekalas.

Siekė sulieknėti

Kad atsikratytų beveik 40 kg, E. Presley, savo virėjai prisipažinęs, kad maistas yra vienintelis dalykas, teikiantis jam laimę, laikėsi populiarios Miegančiosios gražuolės dietos, teigiančios, kad lieknėjimas priklauso nuo miego valandų skaičiaus. Tačiau dainininkas šį metodą taikė itin ekstremaliai: kad išvengtų noro valgyti ir įtilptų į savo garsųjį baltos spalvos kombinezoną, E. Presley miegodavo po tris paras iš eilės.

1973 metais E. Presley dėl priklausomybės narkotikams, o ne troškimo sulieknėti, du kartus buvo ištiktas komos.

Galiausiai neįprasti mitybos įpročiai ir priklausomybė kvaišalams sukėlė E. Presley lėtinį vidurių užkietėjimą, glaukomą, aukštą kraujospūdį, pažeidė kepenis ir privertė padidėti gaubtinę žarną.

Paskutinę naktį, kai M. Jenkins matė E. Presley, dainininkas ją nustebino, pareikšdamas, kad nenori nieko valgyti. Kitą 1977 metų rugpjūčio rytą E. Presley buvo rastas negyvas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)