„Labai juokinga visa tai stebėti iš šalies, nes niekaip nesuprantu, ką jie manyje įžvelgė, juk aš tik smulkutė mergaičiukė“, – Rusijos žurnalistams sakė atlikėja.

„Jie manyje pamatė kažkokią grėsmę. Tiesą sakant, visai neliūdžiu. Ir toliau repetuosiu. Manau, kad kažkaip šita situacija privalo pasikeisti“, – teigia J. Samoilova.

J. Samoilovos optimizmas gali turėti realaus pagrindo: Rusijos „Pirmasis kanalas“ ir antrasis pagal dydį šalies valstybinis transliuotojas parengė bendrą pranešimą, kuriame sutarė, kad dainininkė dalyvaus 2018 metų „Eurovizijoje“, nepriklausomai nuo to, kuris kanalas transliuos konkursą. Savaime suprantama, viliamasi, kad 2017 metais Ukraina vėl „Eurovizijos“ nelaimės.

Ukrainos sprendimas neįsileisti į šalį Rusijos atstovės sulaukė tarptautinio atgarsio ir kritikos.
„European Broadcasting Union“ atstovas Jonas Ola Sandas teigia, kad Ukrainos sprendimas prieštarauja „tiek paties konkurso dvasiai, tiek jo vertybių pamatą sudarančiai lygybės sąvokai“. Jis taip pat pabrėžė, kad EBU tikisi, jog visi konkurso dalyviai pateks į šalį, kur vyks konkursas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (454)