Ankstyvą pirmadienio rytą LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ apsilankęs Audrius Giržadas paskelbė: vienas iš dalyvių, likęs „už ribos“ prieš pat pusfinalį, galės grįžti į atrankas, jei sulauks žiūrovų palaikymo.

Į atrankas gali grįžti Vilija Pilibaitytė-Mia, Edgaras Lubys, Lolita Zero, Ieva Zasimauskaitė, „Queens Of Roses“ arba Sasha Song. Oficialus balsavimas dėl vieno dalyvio grįžimo į kovą, vyksta LRT portale. Kas grįš į atrankas, paaiškės jau šį, pirmadienio, vakarą LRT eteryje.

Toks pareiškimas – itin netikėtas. Tokio akibrokšto dar nebuvo per visas lietuviškas atrankas į „Euroviziją“.

DELFI primena, kad atrankas pradėjo 51 dalyvis, tačiau du iš jų pasitraukė nė nepademonstravę savo dainų. Ruslanas Kirilkinas savo pasitraukimo nepanoro komentuoti, o iš atrankų pasitraukęs Algimantas Minalga-Soliaris patyrė rimtą traumą.

Visi kiti dalyviai kovėsi varžydamiesi dėl komisijos ir žiūrovų palankumo, vis dėlto kai kuriems teko trauktis iš kovos.

Dėl galimybės grįžti į „eurovizines“ atrankas besivaržanti Vilija Pilibaitytė-Mia atliko dainą „Sacrifice“ (liet. „Auka“). Per atrankas atlikėjai netrūko komisijos kritikos. Dauguma įtariai žvelgė ne į jos dainą, o į jos išpildymą: pirmosiose laidose Mia pasirodė dainuodama ant kelis metrus siekiančių laiptų, kurių viršuje stovėjo sostą primenantis baltas krėslas. Komisija neslėpė: žiūrint į ją sunku koncentruotis į dainą, nes jos lipimas laiptais žemyn kelia šiurpulius ir baimę.

Kitas dalyvis, kuris gali tikėtis grįžimo – Edgaras Lubys. Puikiai lietuviškai auditorijai pažįstamas atlikėjas atrankose kovėsi su daina „Could It Be“ (liet. „Ar taip galėtų būti“). Komisija šiam atlikėjui negailėjo komplimentų dėl profesionalumo bei tvirtumo scenoje, tačiau dažnai paminėdavo abejones dėl elektroninio balso, kuris naudojamas dainoje.

Lolitą Zero be abejonės galima vadinti skandalingiausia šių atrankų dalyve. Gyčio Ivanausko įkūnijamas personažas su daina „Get Frighten“ (liet. „Išsigąsk“) iš pradžių sulaukė dėmesio dėl ęsą nesąžiningo dalyvavimo konkurse, tačiau vėliau sulaukė daugybės žiūrovų ir komisijos palaikymo. Tiesa, įdomu tai, jog iš pradžių komisijos balais pamaloninta dalyvė vėliau jų gavo itin mažai ir buvo priversta pasitraukti iš kovos.

Krištolinio balso turėtoja Ieva Zasimauskaitė atrankose dalyvauja jau ne pirmą kartą. Šį kartą jai ir jos dainai „You Saved Me“ (liet. „Tu išgelbėjai mane“) netrūko nei komisijos palaikymo, nei žiūrovų meilės. Deja, paskutinėje kovoje jai pritrūko žiūrovų ir komisijos balų ir ji turėjo pasitraukti iš kovos. Tiesa, savo feisbuke po kovos ji rašė, kad visa tai, ko ji pasiekė ir visa meilė bei palaikymas, kurios ji sulaukė, privertė pasijusti nugalėtoja.

Merginos „Queens Of Roses“ šįmet gerokai nustebino su daina „Fisherman“ (liet. „Žvejys“). Dainuodamos, kaip užmesti tinklą, kad pagautų žuvelę, merginos sužavėjo ir užsienio atstovus, kurie pasiūlė su šia daina reklamuoti žvejybos prekes. Kaip reta, daina – ne apie meilę, tačiau panašu, kad merginos ja sugebėjo įtikinti ir žiūrovus, ir komisiją.

Sasha Song šįmet per atrankinės laidos filmavią patyrė rimtą traumą – nusidegino ranką. Visų atrankų laidų filmavimo metu jis demonstruoja ir magiškus triukus, kuriuos vis keičia. Pastarosios laidos metu jis demonstravo degančią ranką. Tiesa, šis atlikėjas itin mylimas užsienio komisijos, kurie jam nuolatos skirdavo labai aukštus balus.

DELFI primena, kad kelialapį į „eurovizinių“ atrankų finalą, kuris kovo 11-ąją įvyks Klaipėdoje, jau iškovojo šeši dalyviai: grupė „Fusedmarc“, Aistė Pilvelytė, Gabrielius Vagelis, Kotryna Juodzevičiūtė, Paula bei Greta Zazza.

DELFI kviečia išreikšti savo nuomonę (primename, oficialus balsavimas dėl galimybės vienam atlikėjui grįžti į atrankų kovas vyksta LRT portale).

DELFI savo skaitytojų klausia, kuris dalyvis verčiausias grįžti į atrankas?

Pastarosios atrankų laidos akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (500)