Kaip rašo „The Daily Mail“, karališkosios šeimos įpročius stebintis istorikas Hugo Vickersas teigia, kad rankine karalienė duoda slaptus ženklus savo palydai, pavyzdžiui, nurodo, kada metas baigti pokalbį.

Leidiniui „People“ H. Vickersas aiškino, kad jei rankinę iš vienos rankos karalienė perima į kitą, tai reiškia, kad ji yra pasirengusi baigti pokalbį, be to, manoma, kad jei per viešuosius renginius monarchės rankinė atsiduria ant stalo, vadinasi, metas išeiti.

Dar vienas slaptas signalas – nežymus vestuvinio žiedo sukinėjimas. Tai taip pat ženklas, kad karalienė pageidautų nedelsiant baigti pokalbį.

Pasak H. Vickerso, tokiu atveju pagal karalienės duotą ženklą į pagalbą suskumbantys jos palydos nariai tiesiog prieina prie pašnekovų ir pasako, kad kas nors kitas pageidauja su jais susitikti.

Jei karalienė nori duoti suprasti, kad pokalbis turi būti baigtas tučtuojau ir kas nors iš palydos privalo nedelsiant į jį įsikišti, vestuvinį žiedą ji ima sukioti kiek energingiau.

Per oficialius susitikimus Bakingamo rūmuose karalienė naudojasi tyliu skambučiu, kurį išgirdusi už durų stovinti jos palyda supranta, kad metas atverti duris išlydėti atėjusį svečią.

Apie tai, kad ant stalo padėdama rankinę karalienė duoda savo palydovams ženklą, jog už penkių minučių bus pasirengusi išeiti, buvo skelbta jau anksčiau.

Beje, Didžiosios Britanijos karalienė nėra vienintelis asmuo, kuris rankine naudojasi ne vien kaip prie aprango derančiu aksesuaru.

Kuo ypatinga karalienės rankinė

Visų monarchės turimų „Launer“ rankinių rankenos yra specialiai pailgintos, kad netrukdytų, kai tenka paspausti kam nors ranką.
Karalienei patinka lengvai atsidarančios rankinės, todėl jos be užtrauktuko.

Prie monarchės rankinių, kurios gaminamos pagal užsakymą, visada pridedamas veidrodėlis, deranti piniginė ir akinių dėklas.

Karalienės aistra firmai „Launer“ prasidėjo 1968 metais, kai Samas Launeris atsiuntė jai savo vardo prekės ženklo rankinę.

Nors mėgstamiausia karalienės rankinės spalva yra juoda, pastaraisiais metais kartais tenka išvysti ir drąsesnių pasirinkimų.

Sakoma, kad rankinėje paprastai būna keletas praktiškų daiktų, tokių kaip mėtinės pastilės, nosinaitė ir rašalinis parkeris.

Kaip teigia Sally Bedell Smith, knygos apie karalienės asmenybę „Elizabeth the Queen: The Woman Behind the Throne“ autorė, monarchės rankinės būna su kabliuku, kad jas būtų patogu pakabinti už stalo.

„Launer“ – karalienės pamėgtas prekės ženklas

Specialiai karalienei skirtos rankinės siuvamos įmonėje „Launer London“.
1968 metais, kai įmonės įkūrėjas S. Launeris atsiuntė monarchei savo gaminio pavyzdį, jai jis taip patiko, kad netrukus bendrovei buvo išduotas karališkasis pažymėjimas.

Nuo to laiko „Launer“ karalienei yra pristačiusi daugiau nei 200 rankinių.

Klasikinių modelių kaina gali siekti net 1 650 svarų sterlingų (maždaug 1 928 eurus). Įdomu, kad karalienė noriai renkasi jau turimas klasikines rankines, kurias kartkartėmis kaitalioja, ir net sutinka verčiau pristatyti jas į taisyklą nei įsigyti naują modelį.

Devyniasdešimtmetė Jos Didenybė pirmenybę teikia juodos spalvos modeliui „Traviata“. Jo kaina – 1 550 svarų sterlingų (maždaug 1 811 euras).

Karalienė taip pat turi juodą ir rusvą „Adagio“ modelius, kurių kaina 1 300 svarų (1 515 eurų), „Bellini“, kainuojantį 1 250 svarų (1 460 eurų), „Royale“ už 1 650 svarų (1 928 eurus), „Lulu“ už 740 svarų (865 eurus) ir juodą „Encore“ modelį.

Visiškai neseniai etiketo mokyklos „Beaumont Etiquette“ įkūrėja Myka Meier kalbėdama su leidinio „Good Housekeeping“ žurnalistu atkreipė dėmesį, kad Kembridžo kunigaikštienė visada rankose turi delninę, ir paminėjo, kad toks jos įprotis taip pat turi paaiškinimą.

Ji tvirtina, kad 35-erių metų Kate Middleton rankinę priešais save laiko todėl, kad nebūtų sunku nuslėpti drebančias rankas.

O štai karalienė Elžbieta II rankinę dažnai pasikabina ant kairiosios rankos, kad dešiniąją galėtų laisvai ištiesti sveikindamasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)