Šįvakar į kovą stoja Sasha Song, Ieva Zasimauskaitė, Paula, Aistė Pilvelytė, Kotryna Juodzevičiūtė, grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis ir Greta Zazza.

Iš jų į finalą pateks tik šeši dalyviai.

Dalyvių pasirodymus vertina muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkas, vokalo pedagogas Povilas Meškėla, muzikologas Darius Užkuraitis. Ketvirtąja komisijos nare tapo režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

„Asmeniniu Aistės Pilvelytės prašymu mes į komisiją sugrąžinome Dalią Įbelhauptaitę“, – šmaikštavo „Eurovizijos“ atrankos vedėja Ieva Stasiulevičiūtė.

Vargu ar A. Pilvelytė šiuo komisijos sąstatu labai džiaugiasi – juk praėjusiais metais vienais ryškiausių atrankų momentų tapo Aistės ir D. Ibelhauptaitės kivirčai, po kurių atlikėja ne kartą braukė ašaras.
"Eurovizijos" filmavimas

DELFI primena, kad nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas įvyks Kovo 11-ąją Klaipėdoje. Laida bus transliuojama tiesiogiai.

Pirmasis į sceną žengė atlikėjas Sasha Song. „Eurovizija“ jam anokia naujiena. 2009-aisiais tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse Maskvoje dalyvavęs atlikėjas finale užėmė 23-ą vietą.

„Tai buvo geras pasirodymas. Kaip jau eilę kartų minėjau, su tokia daina ir didžiojoje „Eurovizijoje“ neprapultume. Tas pozityvas, Sashos meistriškumas yra verti pačių aukščiausių vietų. Gal ir gerai būtų, jei jis atsirastų Kijeve“, – sakė D. Užkuraitis.

D. Ibelhauptaitė gyrė atlikėjo charizmą, profesionalumą ir patirtį, tačiau ragino jį šiek tiek pakeisti įvaizdį.

„Man patiko, kad įjungėte šou elementų į savo pasirodymą. Jų, mano manymu, reikėtų ir daugiau. Asmeniškai, pirmą kartą girdžiu šią dainą. Man jūsų klasikinis įvaizdis kelia klausimą. Man atrodo, jūsų įvaizdis galėtų turėti daugiau drąsos. Jis tradicinis, saugus, vidutinis. Norėjau daugiau energijos ir vidinio atsidavimo“, – komentavo D. Ibelhauptaitė.

Sashos Song įvaizdis užkliuvo ir R. Zilniui. Muzikos apžvalgininkas šmaikštavo, kad atlikėjas išsidabino kaip į vestuves.
Sasha Song

Antroji scenoje – lyriškoji Ieva Zasimauskaitė. Ji atrankose dalyvauja jau ketvirtąjį kartą.

„Eilinį kartą Ieva su savo kūriniu kažkur toli nunešė. Vizualiai buvo labai gražus pasirodymas...Tai pats sudėtingiausias ir žiauriausias etapas šioje atrankoje. Iškristi dabar, likus vienam žingsniui iki finalo, bus labai sudėtinga. Komisijos nariams kažkam rašyti žemiausius balus bus labai sudėtinga. Nesakau, kad jus rašysiu į paskutinę vietą...

Vienintelė priežastis, dėl kurios jums gali nepasisekti yra tai, kad ramybė ir grožis kartais tokiuose renginiuose nusileidžia įžūlumui“, – sakė R. Zilnys ir dar kartą pagyrė I. Zasimauskaitę už puikų pasirodymą.

P. Meškėla negailėjo pagyrų jaunai atlikėjai, tačiau tikino, kad Ievai pritrūko... polėkio:

„Man to polėkio, pakylant virš debesų, nematant žemės, truputį trūko. Susideginti, pakilti į viršu ir paskui akmeniu kristi... Ir labai atsargiai šalia žemės vėl pakilti. Man to trūko“.
Ieva Zasimauskaitė Kiltinavičienė

Trečioju numeriu šįvakar paženklinta jauniausia atrankų dalyvė, 16-metė Paula. Merginos pasirodymas buvo palydėtas garsiomis ovacijomis.

„Tai yra šiuolaikiška, modernu, labai energinga. Gerai valdote balsą ir kūną, labai tiksliai išpildote choreografiją. Palinkėčiau tik vieno – juk dabar pusfinalis, finalas be penkių minučių. Slapta tikėjausi, kad šiandien ištrauksite kažką super naujo, įdomaus ir netikėto. Norėčiau palinkėti, jei būsite finale, kad palypėtumėte vienu laipteliu. Galite būti crazy, galite būti drąsi“, – sakė D. Ibelhauptaitė.

P. Meškėla talkino D. Ibelhauptaitei ir sakė norėjęs ko nors naujo ir netikėto.
Paula Valentaitė

Atrankų lydere tituluojamai Aistei Pilvelytei atiteko ketvirtasis numeris. Tai tapo vienu laukiamiausių vakaro pasirodymų ne tik todėl, kad Aistei prognozuojama sėkmė finale, bet ir dėl lemtingo susitikimo su komisijos nare D. Ibelhauptaite. Praėjusiais metais Aistės ir Dalios kivirčai tapo tikrų tikriausia atrankų kulminacija.

R. Zilnys pastebėjo tik minimalius pokyčius Aistės pasirodyme, tarp kurių – naujas piešinys ant kūno

„Daina yra viena geriausių šiais metais. Kartais ateini į koncertą ir būna labai geras apšildantis atlikėjas. Jis gal ir geras, bet puikiai supranti, kad ateini paklausyti pagrindinio atlikėjo. Tai suprantu, kad visi dabar nori išgirsti, ką galvoja D. Ibelhauptaitė“.

„Mums, matyt, greit po ordiną duos, už tai, kad mes visus metus galime išlaikyti tiek daug susidomėjimo ir dėmesio. Nuoširdžiai, specialiai šios dainos anksčiau neklausiau. Tad tai – mano pirmas įspūdis.

Man nepaprastai patiko jūsų įspūdis. Man patinka, kaip jūs atrodote. Manau, kad ši daina yra labai stipri. Tai ne mano daina, būsiu sąžininga. Bet daina stipri. Galbūt ji būtent tradicinė, „eurovizinė“. Patarimas nuo visos širdies – žiūrėjau į jus ekrane ir pas jus daug vaidybos elementų. Jums šito nereikia. Viskas užsidramatizuoja, persipina ir nesusiriša su tuo, kas yra dainos turinyje. Jūs vaidinate, o man norisi, kad jūs būtumėte“, – sakė D. Ibelhauptaitė.
Aistė Pilvelytė

Kotryna Juodzevičiūtė, scenoje pasirodžiusi penktoji, išsiskiria savo stipriu vokalu ir įtraukiančiu pasirodymu. Su tuo sutinka ir komisijos nariai.

„Įžvelgiu tai, kad Kotryna pagaliau atrakino šią dainą taip, kaip ir reikėjo. Buvo akimirkų, kai per mano nugarą lakstė šiurpuliai. Šiandien mačiau ir pakeistą choreografiją, ir dainavime naujų dalykų. Ir pagaliau Kotryna iš kažkokio susikaustymo išlindo“, – merginai pagyrų negailėjo R. Zilnys.

Rokeris P. Meškėla pasidžiaugė, kad atlikėja dar itin jauna, tačiau balse juntamas toks stiprumas!

„Buvai absoliučiai tikra. Tu nieko nevaidinai, niekuo neapsimetinėjai. Tai buvo geriausias pasirodymas šiandien“, – susižavėjimo neslėpė režisierė D. Ibelhauptaitė.
Kotryna Juodzevičiūtė

Šeštas numeris atiteko grupei „Fusedmarc“. Ekspresyvus pasirodymas sužavėjo ne tik komisijos narius, bet ir publiką.

„Aš esu šios dainos fanas, absoliutus fanas. Esu šitos atlikėjos fanas. Galbūt kažkam trūksta vokalo subtilybių, kažkam – tradicinės melodijos. Bet man labai patinka kiekviena keistenybė jūsų balse. Aš jus myliu už tai, kad esate kitokia“, – vokalistės unikalumą gyrė D. Ibelhauptaitė.

D. Užkuraitis šią dainą pavadino vienu geriausių kūrinių šių metų atrankose. Ji – šiuolaikiška, moderni ir alternatyvi. „Nežinau, suprastų mus ar ne, bet už tokį pasirodymą tikrai nebūtų gėda“, – sakė muzikologas.

Kiek sutrikęs po pasirodymo atrodė P. Meškėla. Tačiau pasiteiravus, kaip jis vertina kūrinį, rokeris rėžė, kad jam tiesiog nurovė stogą!
Grupė "Fusedmarc"

Šių metų atrankų vikingu pramintas Gabrielius Vagelis ant scenos pasirodė septintasis.

„Gabrielius gali būti ramus – visos mergaitės cypia žiūrėdamos į ekraną, bet kas man truputį užkliuvo – tai žmonės, kurie stovėjo už nugaros. Jie stovėjo šalia, bet nebuvo kartu su tavimi. Vienas dairėsi, kita mergaitė kažką kitą darė. Truputėlį net supykau“, – apie Gabrieliaus pritariamuosius vokalistus kiek suirzęs atsiliepė P. Meškėla.

R. Zilnys dvejojo, ar Gabrieliaus kūrinys yra pakankamai ryškus „Eurovizijos“ konkursui.

O štai D. Ibelhauptaitė sakė pagaliau supratusi, kodėl žmonėms patinka Gabrielius – juk jis, anot jos, yra nuoširdus ir tikras.

„Nėra jokių papildomų judesių, viskas sukoncentruota į dainos esmę ir emociją. Ir žmones tai užkabina! Jam nereikia jokių triukų“, – žavėjosi Dalia.
Gabrielius Vagelis

Paskutinė, bet ne prasčiausia – Greta Zazza, surengusi pasirodymą su keturiais žaviais šokėjais.

„Jei matau save žiūrint į vaikinus, bet ne į Gretą, man atrodo, kažkas negerai. Manau, kad tu, Greta, nebuvai visos šios choreografijos širdimi“, – sakė D. Ibelhauptaitė.

„Kalbėkite už save, Dalia, aš visą laiką į Gretą žiūrėjau“, – juokėsi R. Zilnys ir, vis dėlto, taip pat pagyrė šokėjus. Kalbėdamas apie Gretos dainą, Ramūnas pastebėjo, kad kartais merginai pritrūksta balso, ji kiek pridūsta.

D. Užkuraičiui pritrūko Gretos energijos, mat kur kas energingesni buvo... jau išgirti jos šokėjai.
Greta Zazza

Akimirkos iš pusfinalio filmavimų:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)