Finikse, Arizonoje, gyvenanti 45 metų Karen McDougal pasididino krūtinę dar 1996 metais, būdama 22 metų, nes norėjo patobulinti savo išvaizdą. Jai buvo pasakyta, kad druskos tirpalo implantų nereiks niekada keisti. Jauna moteris po operacijos sėkmingai tęsė modelio karjerą.

Deja, prieš metus Karen sveikata smarkiai pablogėjo: nusilpo regėjimas, ėmė dažnėti sąmonės aptemimai, moterį kankino stipri migrena. „Playboy“ „Metų modeliu“ kažkada buvusi moteris nebegalėjo dirbti ir gyventi normalaus gyvenimo ir praėjusių metų spalį atgulė į lovą.

Sausį Karen pašalino krūtų implantus, ir jos sveikata ėmė sparčiai taisysis. Dabar ji nori perspėti visas moteris, kad jos neišgyventų to pragaro, kurį teko išgyventi jai.

„Manau, kad, kaip ir kiekviena mergina, aš norėjau patobulinti savo išvaizdą ir norėjau putlesnės krūtinės, kad jausčiausi moteriškesnė, – sakė Karen. – Man žadėjo, kad jie saugūs ir kad jų nereiks keisti visą gyvenimą.“

Iš pradžių moteriai pasireiškė nedidelė alergija, kuri, kaip ji dabar mano, buvo susijusi su implantais. Tačiau tik 2016 metų sausį ji rimtai susirūpino, kad vyksta kažkas negero.

„Sausį pastebėjau, kad su mano kūnu dedasi keisti dalykai. Ėmiau prasčiau matyti, vaizdas liedavosi. Be to, kelis kartus per dieną man aptemdavo sąmonė. Pasireiškė migrena ir padidintas jautrumas šviesai ir garsui. Net mano pačios balso garsas man kėlė skausmą. Emociškai buvo labai sunku“, – pasakojo 45 metų moteris.

„Tuomet pradėjo kartotis panikos priepuoliai. Ėmiau bijoti išeiti iš namų ir kur nors nugriūti praradusi sąmonę. Spalį jau beveik nesikėliau iš lovos. Meldžiausi kiekvieną vakarą, nes maniau, kad mirsiu“, – sakė ji.

Karen būklę vertino keturi medikai, tačiau niekaip negalėjo diagnozuoti ligos. „Visi sakė, kad man nieko nėra. Jie visi manė, kad išsigalvoju. Dėl to praradau draugų, nes niekur negalėjau eiti“, – guodėsi moteris.

Išgirdusi apie „krūtų implantų negalavimą“ ir pakalbėjusi su keliomis nuo jo kenčiančiomis moterimis, Karen nusprendė pašalinti krūtų implantus.

„Galiausiai pasidaviau ir susitariau dėl operacijos. Gyvenau tikrame pragare ir buvau įsitikinusi, kad kalti mano implantai. Buvo sunku, ir norėčiau, kad mano natūrali krūtinė būtų didesnė, bet sveikata man yra svarbesnė“, – sakė Karen.

Po krūtų implantų pašalinimo operacijos praėjo trys savaitės, ir Karen jau jaučiasi gerokai geriau. „Iš tiesų jaučiuosi puikiai. Pastebėjau, kad esu energingesnė, jautriai nebereaguoju į šviesą ir garsą, nebekankina migrena, nebeskauda sąnarių, nebesvaigsta galva, nebeaptemsta sąmonė ir regėjimas pagerėjo. Gijimo procesas yra ilgas ir prireiks daugiau laiko, tačiau jau dabar jaučiuosi geriau“, – sakė moteris.

Apie savo atvejį Karen nusprendė papasakoti viešai, nes nori, kad kitos moterys buvo perspėtos apie rimtą šalutinį poveikį. „Tai turi būti toks pat perspėjimas, kaip ir perspėjimas rūkaliams. Bijojau, kad bet kurią minutę galiu mirti. Buvau siaubingai persigandusi. Negalime leisti, kad tai atsitiktų ir kitoms moterims“, – pabrėžė Karen.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)