Gražuolė, kurios nuotrauka puikuosis ant žurnalo kovo numerio viršelio – Brazilijos modelis Valentina Sampaio. Jai teks garbė būti pirmuoju translyčiu asmeniu, kurio atvaizdas puoš kultinį madai skirtą prancūzišką leidinį, rašo „The Daily Mail“.

Žurnalas, ant kurio viršelio bus įamžintas tamsaus purpuro ir mėlio tonuose skendintis geidulingas V. Sampaio veidas, spaudos kioskuose turėtų pasirodyti vasario 23-iąją. Po translyčio modelio atvaizdu puikuosis užrašas „Translytė gražuolė“ ir paantraštė „Jie kelia pasaulio perversmą“.

Prancūziško „Vogue“ leidinio puslapiuose V. Sampaio bus apibūdinama kaip kitokią žavesio sampratą sėkmingai skleidžiantis modelis ir vadinama naująja femme fatale, nors ir gimė berniuku.

„V. Sampaio yra nenuginčijamo fizinio grožio ir vidinio žavesio savininkė, be to, ją galima pavadinti ilgos ir negailestingos kovos su priešišku požiūriu į translyčius simboliu“, – sakė vyriausioji žurnalo redaktorė Emmanuelle Alt.

V. Sampaio vardas pastaruoju metu mirgėjo ne vieno leidinio antraštėse.

Verta priminti, kad 2015-aisiais metais ant „Vanity Fair“ birželio numerio viršelio buvo išspausdinta Caitlyn Jenner – moterimi tapusio translyčio Bruce'o Jennerio, kuriam priklauso praeityje iškovotas JAV vyrų dešimtkovės rekordas, nuotrauka, pasitarnavusi kaip užuomina į pagrįstas šio asmens pretenzijas į metų moters titulą.

„Vogue“ palaiko translyčius ir kartu su jais džiaugiasi išsikovota vieta po saule, – sako E. Alt. – Tada, kai translytis pozuos žurnalo viršeliui, o redaktorius nematys jokio reikalo tarsi teisindamasis spausdinti vedamąjį translyčių tema, bus galima manyti, kad kova galutinai laimėta.“

„Vogue“ redaktorė taip pat išreiškė pagarbą anksčiau nei V. Sampaio bei C. Jenner fotografams pozavusiems translyčiams, tokiems kaip mados namuose „Givenchy“ dirbančio dizainerio Riccardo Tisci mūza Lea T.

Redaktoriaus skiltyje bus prisimintas ir psichologinę traumą išgyvenęs supermodelis Caroline Cossey, 1981-aisiais nusifilmavęs juostoje „For Your Eyes Only“ ir pozavęs žurnalui „Playboy“, o po metų, 1982-aisiais, išmestas iš tuo metu Didžiojoje Britanijoje ėjusio bulvarinio leidinio „News of the World“.

JAV žurnalo „National Geographic“ gruodžio numerio viršelio nuotraukoje įamžintas devynerių metų mergaite tapęs translytis Avery Jackson, o aiškiai matoma antraštė skelbė pagrindinę numerio temą – „Lyčų revoliucija“.

2014-ųjų metų birželį žurnalo „Time“ viršelyje puikavosi televizijos serialo „Oranžinė – tai nauja juoda“ (Orange Is the New Black) žvaigždės Laverne Cox nuotrauka.

Visame pasaulyje garsi kosmetikos bendrovė „L'Oreal Paris“ naujojo makiažo pagrindo reklaminės kampanijos veidu pasirinko translytį modelį ir aktorę Hari Nef.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)