Ceremonija vyko Londono karališkoje iškilmių salėje, tad garsenybės, galvodamos apie vakaro įvaizdį, turėjo ne juokais paplušėti.

Į renginį garsenybės ėmė rinktis 18:30 Lietuvos laiku, o raudonąjį kilimą "atidarė" įspūdingas persirengusių šokėjų būrys bei skambantys būgnai.

Tarp svečių pasirodė ir Catherine su princu Williamu. Pora atrodė išties nepriekaištingai, o Catherine spindėjo puikia nuotaika.

BAFTA apdovanojimai dažnai laikomi užuomina, kas gali tikėtis JAV Kino akademijos apdovanojimų per ceremoniją, įvyksiančią dviem savaitėmis vėliau. „Kalifornijos svajos“ jau dabar yra pagrindinis pretendentas į „Oskarus“, nominuotas 14 kategorijų. Be to, šis filmas laimėjo septynis „Auksinius gaublius“.

Viola Davis laikoma pagrindine pretendente laimėti BAFTA apdovanojimą kaip geriausia antrojo plano aktorė už vaidmenį Denzelio Washingono filme „Tvoros“ (Fences), sukurtame pagal Augusto Wilsono pjesę apie vieną afroamerikiečių šeimą.

V.Davis sakė, kad jos pripažinimas Britanijoje įrodo, jog A.Wilsonas „papasakojo universalią paprasto žmogaus ir amerikietišką istoriją“.

Žvaigždės suteikė glamūro pilkam žiemiškam Londonui, kai šimtai gerbėjų apspito raudonąjį kilimą prie kupolu papuoštą koncertų salę šalia Haid parko.

Daugelis susirinkusių neabejojo, kad ši ceremoniją neapseis be politinių akcentų, kaip jau dažnai nutikdavo per šį kino apdovanojimų sezoną. M.Streep yra viena iš žvaigždžių, pasinaudojusių galimybe išeiti į sceną, kad sukritikuotų naująjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Geriausio filmo apdovanojimui nominuotos juosto „Mėnesiena“ (Moonlight) režisierius Barry Jenkinsas sakė: „Žmonės turėtų kalbėti nuoširdžiai. Jeigu turit kažką pasakyti – tai ir sakykit.“

Princas Williamas, kuris taip pat yra Britų kino akademijos prezidentas, įteiks jos apdovanojimą už visos karjeros pasiekimus veteranui komikui Melui Brooksui.

„Kalifornijos svajos“ yra aiškus favoritas, bet akademijos balsuotojai gali pasirinkti apdovanoti ir sunkesnio žanro pretendentus.

Filosofinis mokslinės fantastikos filmas „Atvykimas“ (Arrival) ir psichologinis trileris „Naktiniai gyvūnai“ (Nocturnal Animals) pelnė po devynias BAFTA nominacijas. Nepagražintą tikrovę vaizduojanti Keno Loacho juosta „Aš, Danielis Bleikas“ (I, Daniel Blake), aštriai kritikuojanti Britanijos socialinės rūpybos sistemą, pretenduoja į penkis apdovanojimus.

Dėl geriausio filmo apdovanojimo varžosi „Atvykimas“, „Aš, Danielis Bleikas“, „Kalifornijos svajos“, jaudinama Naujosios Anglijos drama „Mančesteris prie jūros“ (Manchester By The Sea) ir jaunuolio žengimo į suaugusiųjų pasaulį Majamyje istorija „Mėnesiena“.

BAFTA ceremonija skiriasi nuo JAV Kino akademijos apdovanojimų, nes per ją taip pat įteikiamas apdovanojimas geriausiam britiškam filmui. Šioje kategorijoje nominuoti „Aš, Danielis Bleikas“, energija trykštanti juosta „Amerikietiška meilutė“ (American Honey), teismo drama „Neigimas“ (Denial), burtininkų pasaulio nuotykių juosta „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ (Fantastic Beasts and Where to Find Them), dokumentinis filmas „Neregystės užrašai“ (Notes on Blindness) ir siaubo filmas „Šešėlyje“ (Under the Shadow), kurio veiksmas vyksta Irane.

R.Goslingas dėl geriausio aktoriaus statulėlės varžosi su Andrew Garfieldu, suvaidinusiu filme „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), Casey Afflecku, nominuotu už vaidmenį „Mančesteryje prie jūros", Jake'u Gyllenhaalu iš „Naktinių gyvūnų“ ir Viggo Mortensenu (Vigu Mortensenu), sukūrusiu vaidmenį filme „Šaunusis kapitonas: gyvenimas be taisyklių“ (Captain Fantastic).

Geriausia aktore gali būti paskelbta E.Stone, Amy Adams (Eimi Adams) iš „Atvykimo“, Emily Blunt – už darbą filme „Mergina traukinyje“ (The Girl on the Train); Meryl Streep, suvaidinusi juostoje „Florence“ ir Natalie Portman, juostos „Džeki“ (Jackie) žvaigždė.

Raudonojo kilimo akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)