„Jie grūdina kūdikėlį ir maudo jį 33 laipsnių temperatūroje! Man nuolat norisi paruošti šiltesnį vandenį. Tačiau aš jų klausau, tiesa, man tai nepatinka“, – pasakojo ponia Liudmila.

Nors močiutė šiek tiek išgąsdinta, tačiau stengiasi nesikišti ir jokių patarimų nedalija.

„Nereikia bandyti jauniems žmonėms primesti savo nuomonės apie tai, kaip reikia auklėti vaiką. Priešingai, reikia daryti taip, kaip jie sako, ir neprieštaraujant vykdyti tai, ko jie nori“, – pridūrė Ksenijos mama.

Pediatrų nuomone, naujagimius reikia maudyti vandenyje, kuris neviršija 37 laipsnių temperatūros, tačiau yra ne mažiau 34 laipsnių karščio. Taip yra dėl to, kad vaisiaus vandenys, kuriuose vystosi kūdikis, kaip tik yra 37 laipsniai, todėl tokioje temperatūroje jis jaučiasi geriausiai.

Jeigu temperatūra bent vienu laipsniu bus aukštesnė, padažnės kūdikio širdies plakimas, jis gali perkaisti. O pernelyg šaltas vanduo gali išgąsdinti mažylį, todėl jis pradės bijoti vandens procedūrų.

Grūdinti mažylį galima jau nuo dviejų mėnesių, kaip tai ir daro K. Sobčiak. Vandens temperatūrą mažinti reiktų pamažu, po vieną ar du laipsnius kas kelias dienas. Kai kurie gydytojai pataria kūdikių maudynėms naudoti 25-26 laipsnių temperatūros vandenį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)