Triukšmingas Elizabeth Taylor ir Richardo Burtono romanas truko keturiolika metų. Viskas vyko tais laikais, kai egzistavo tik viena moteris, kuri galėjo pavogti jos širdies vyrą. Taip manė Liz, kuri buvo laikoma gražiausia to meto moterimi planetoje. Ta paslaptingoji dama buvo Sophia Loren.

Nauja knyga apie E. Taylor ir R. Burtono gyvenimą atskleidė apie šioje poroje gyvavusį pavyduliavimo demoną. Holivudo garsenybės susipažino 1962 metais juostos „Kleopatra“ („Cleopatra“) filmavimo aikštelėje.

Tuo metu Elizabeth buvo ištekėjusi už buvusio Debbie Reynolds sutuoktinio, dainininko Eddie Fisherio (jis buvo Carrie Fisher tėvas), o Richardas buvo vedęs aktorę Sybil Williams iš Velso.

Kai Elizabeth ir Richardas stipriai pametė vienas dėl kito galvą, tai tapo tarptautiniu skandalu – net popiežius pasmerkė šį „erotinį klaidžiojimą“. O vienas žmogus visa tai galėjo stebėti iš arti. Tai italų fotografas Gianni Bozzacchi.

G. Bozzacchi pirmą kartą susitiko porą 1967 metais, kai jie abu filmavosi juostoje „Komikai“ („The Comedians“). Vėliau fotografas daugybę metų kartu su jais keliavo po visą pasaulį. Savo memuaruose „My Life in Focus: A Photographer's Journey With Elizabeth Taylor And The Hollywood Jet Set“ G. Bozzacchi suteikia galimybę pažvelgti į poros gyvenimą tuo metu, kai Elizabeth ir Richardas 1974 metais išsiskyrė pirmą kartą.

Kai pora pasuko skirtingais keliais, R. Burtonas filmavosi juostoje „Kelionė“ („The Voyage“), kurios filmavimo aikštelėje dirbo ir Italijos gražuolė Sophia Loren. Pasak G. Bozzacchi, italė buvo Liz „priešininkė“.

Nors S. Loren buvo ištekėjusi už Carlo Ponti – savo agento, vadybininko bei „Kelionės“ režisieriaus – ėmė sklisti gandai, kad mezgasi meilės ryšys tarp stulbinančios išvaizdos aktorės ir R. Burtono.

G. Bozzacchi atitolo nuo buvusios poros, nenorėdamas palaikyti nė vieno iš jų pusės ar būti įtrauktas į plačiai viešinamą melodramą, bet negalėjo atsispirti, kai paskambino Liz.

E. Taylor girdėjo gandus, kad jos vyras neabejingas S. Loren, ir sužinojo, kad R. Burtonas viešėjo italės viloje, tad ji ir G. Bozzacchi surengė fotosesiją straipsniams apie skyrybas iliustruoti, skirtą Amerikos spaudai.

Savo knygoje G. Bozzacchi išsamiai pasakoja apie šią fotosesiją ir užsimena, kad ji buvo atlikta „amerikietišku stiliumi“ – tai yra, nuotraukos buvo spalvotos.

„Elizabeth norėjo, kad pasaulis sužinotų, kad ji vis dar jauna ir graži, ir vėl laisva“, – rašo fotografas.

Nuotraukose Liz užfiksuota su laisvai krentančia raštuota rožine palaidine su raukiniais. Įspūdingas jos akis dar labiau pabrėžia ryškus makiažas, o lūpos rožinės, priderintos prie palaidinės.

Faktas, kad R. Burtonas ir S. Loren buvo užmezgę romaną, niekada nebuvo oficialiai patvirtintas, bet fotografas patikino, kad Elizabeth juo neabejojo.

G. Bozzacchi prisimena, kad jis bandė Liz ir Richardą sutaikyti, kartu su žmona savo namuose surengęs romantišką vakarienę ir pasikvietęs juos į svečius.

„Vakaras buvo nuostabus, – rašo fotografas. – Pati vakarienė nebuvo kažkuo ypatinga, tiesiog skanus maistas, bet aš labai stengiausi, kad atmosfera būtų maloni... Elizabeth ir Richardas buvo labai malonūs vienas kitam.“

Nors po tos vakarienės pora nesusitaikė, judviejų romanas nesibaigė – 1975 metais jiedu dar kartą susituokė, tačiau po metų vėl išsiskyrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)