57-erių metų aktorė ryžosi išmėginti lieknėjimo nesilaikant dietos metodą. Pasikonsultavusi su Kembridžo kunigaikštienės K. Middleton dietologe Louise Parker, ji nutarė nepasiduoti nūdienos madai, diktuojančiai, kad į mitybos racioną būtina įtraukti čija sėklas, lapines daržoves ir jokiu būdu nevartoti glitimo turinčių produktų.

Dalyvavimas šešių savaičių intensyvių užsiėmimų kurse E. Thompson atsiėjo kiek daugiau nei 5,2 tūkst. eurų. Tačiau besitreniruodama šešis kartus per savaitę po 90 minučių per dieną, pasibaigus kursui aktorė buvo priversta pakeisti turimą garderobą ir įsigyti pora dydžių mažesnių – 10 dydžio – drabužių.

Kitaip nei griežtų dietų atveju, laikantis garsiosios trenerės sudaryto mitybos režimo buvo galima sau leisti valgyti sumuštinius su kumpiu, sūrį, keptą mėsą ir net pasimėgauti taure vyno.

Knygos „The Louise Parker Method: Lean For Life: The Cookbook“ (Lieknumą garantuojantis Louise Parker metodas. Receptų knyga) įvade filmo „Tegyvuoja meilė“ (Love Actually) žvaigždė rašo: „Louise yra vienintelis žmogus, kuriuo pasitikiu. Ji nėra šventesnė už kitus, tačiau kažkokiu stebuklingu būdu priverčia įtempti raumenis ir neatsipalaiduoti.“

„Į jos metodą nežiūriu kaip į dietą, bet mityba taip puikiai sureguliuota, kad net pasimėgavusi vyno taure nepuolu prie traškučių“, – priduria E. Thompson.

Aktorė tvirtina sugebėjusi sulieknėti, nors nebuvo verčiama gerti vien želmenų sulčių ar dar ko nors sveikuoliško. Pasak E. Thompson, L. Parker tokia populiari todėl, kad ji labai diskretiška, be to, su ja visada smagu.

Be kasdienių ištvermę ugdančių treniruočių, per kurias tekdavo ir pakiloti svarmenis, ir atlikti keletą grakštesnių judesių, L. Parker sudarė aktorei ir tam tikrą mitybos planą. (Reikia prisiminti, kad būtent ši trenerė bei dietos specialistė teikė patarimus Kembridžo kunigaikštienei po princo George‘o gimimo 2013-aisiais metais.)

Treniruodamasi ir laikydamasi sudaryto mitybos režimo E. Thompson kas savaitę sverdavosi. Ji naudojo bioelektrinės varžos principu veikiančias svarstykles.

L. Parker siūloma lieknėjimo programa pagrįsta keturiais principais.

Anot šios kūno rengybos guru, norint gerai atrodyti reikia kokybiškai išsimiegoti, laikytis tam tikro mitybos režimo, sportuoti ir stengtis išlaikyti gerą nuotaiką.

E. Thompson buvo nurodyta valgyti tris kartus per dieną. Visų valgių metu reikėjo vartoti baltymų turinčių produktų, mažo glikemijos indekso (GI) angliavandenių ir šiek tiek sveikųjų riebalų. Tarp pagrindinių valgių porą kartų buvo leidžiama suvartoti kokį nors užkandį.

E. Thompson kasdien konsultuodavosi su dietologe. L. Parker dalydavo kuo įvairiausius patarimus, kurių ypač prireikdavo dažnai įvairiuose renginiuose besilankančiai aktorei.

L. Parker siūlomas mitybos režimas yra vadinamas ne dieta, o metodu. Jis visiškai nepanašus į šiandien itin išpopuliarėjusias ypač sveikos mitybos propaguotojų siūlomas dietas.

L. Parker sako, kad žmonės gali nutukti ir nuo organiškų produktų. Klaidinga manyti, kad nevartojant glitimo, riešutų, pieno produktų, valgant neapdorotą maistą, čija sėklas ir daug kito nūnai populiaraus sveiko maisto, elgiamasi tinkamai. Pasirodo, taip maitinantis irgi galima priaugti svorio, sako L. Parker.

Esminis L. Parker suformuluoto metodo komponentas yra miegas.

Dietologė sako, kad į lovą šiukštu negalima neštis mobiliųjų telefonų. Vietoj jų ji rekomenduoja rinktis kokį nors klasikinį romaną.

L. Parker atsiliepimai apie E. Thompson – patys nuostabiausi. Aktorės pavyzdys, L. Parker įsitikinimu, puikiai įrodo, kad siūlomas metodas veiksmingas. Tereikia tik stengtis ir neprarasti ryžto. L. Parker taip pat labai vertina neblėstančią E. Thompson energiją ir humoro jausmą.

Įdomumo dėlei galima priminti, kad 2009-aisiais metais, kalbėdama apie su didėjančiu svoriu susijusias problemas, E. Thompson sakė: „Bėgioju kone kasdien, nes nenoru atsisakyti vyno, taip pat noriu valgyti tai, ką noriu. Tačiau artėjant prie keturiasdešimties, viskas keičiasi.“

Nors anksčiau aktorė manė, kad kova su kintančiomis kūno linijomis, kai tau keturiasdešimt, – bergždžias reikalas, dabar pati gavo įsitikinti, jog net sulaukus vyresnio amžiaus, viskas tikrai įmanoma.

O štai kaip atrodo K. Middleton:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)