Ūkininkų Erico ir Ella May šeimoje Rowanas – jaunėlis, turi du vyresnius brolius: Rudnį ir Rupertą.

Tiesa, į komiko kelią jis pasuko ne ankstyvoje jaunystėje. Iš pradžių jis mokėsi Darhemo choristų mokykloje, vėliau studijavo elektrotechniką Niukaslio universitete, o dar vėliau mokslus tęsė karalienės koledže Oksforde (tą pačią elektromehaniko specialybę). Ten jis vaidino ir dramos būrelyje.

Inžinieriumi jis taip niekada ir nedirbo, užtat gali pasigirti genijui prilygstančiu intelekto koeficientu – net 178.

Įdomūs faktai apie Rowaną Atkinsoną:

Rowano Sebastiano Atkinsono žmona – Sunetra Sastry. Aktorius turi du vaikus: sūnų Benjaminą Alexanderį Sebastianą (g. 1993 m.) ir dukrą Lily Grace (g. 1995 m.).

Visi R. Atkinsono seneliai gimė Darame. Seneliai iš tėvo pusės – Edwardas Atkinsonas iš Spenimūro ir Edith Gertrude Browell. Seneliai iš motinos pusės – Frankas Bainbridge‘as iš Hartlepulo ir Ella Schofield.

Jis, kaip ir Tony Blairas, lankė tą pačią Daramo mokyklą „Cathedral Chorister School“.

Rowanas mėgsta gokartu apvažiuoti savo teniso kortus. Pasak bičiulio Stepheno Fry, jo būdas visiškai priešingas pramogų verslo žvaigždės charakteriui.

Rowanas Atkinsonas, ponas Bynas

R. Atkinsonas turi sunkiasvorių krovininių transporto priemonių (Jungtinėje Karalystėje – sunkesnių nei 3,5 tonos) vairuotojo pažymėjimą.

Jis yra įsigijęs įvairių sportinių automobilių (pavyzdžiui, iš „Aston Martin Vantage“ serijos ir kt.).

R. Atkinsonas rašo straipsnius Didžiosios Britanijos žurnalui CAR.

1982-aisiais metais R. Atkinsonas buvo apdovanotas už geriausiai įkūnytą komedijos personažą.

Rowanas buvo vienas iš Princo Charleso ir Camillos Parker Bowles vestuvių svečių.

Viešai pasisakė prieš Didžiosios Britanijos Leiboristų vyriausybės planus įvesti naują įstatymą dėl religinės neapykantos kurstymo, teigdamas, kad toks įstatymas suvaržytų saviraiškos laisvę. Jis tvirtino, kad tokios priemonės užkirstų kelią bet kokiai politinei satyrai, be kurios demokratija neįmanoma.

Kaip ir Tony Robinsonas bei Timas McInnerny, R. Atkinsonas nusifilmavo visose „Blackadder“ serijose 1982-aisiais, 1986-aisiais, 1987-aisiais ir 1989-aisiais metais.

2009-ųjų balandį dėl išvaržos operacijos R. Atkinsonui teko atsisakyti vaidmens „West End“ rengiamame pastatyme.

Rowanas Atkinsonas

R. Atkinsonas turi automobilį „Aston Martin DB7 Vantage“, su kuriuo nusifilmavo 2003-iaisiais sukurtoje juostoje „Super Džonis“ („Johnny English“).

2011 m rugpjūčio 4 d., po patirtos avarijos, R. Atkinsonas atsidūrė Piterboro ligoninėje.Tuomet, vairuodamas daugiau nei 950 tūkst. eurų vertės „McLaren F1“, atsitrenkė į stovintį maždaug 570 eurų vertės „Mini Metro“. Patirta žala nebuvo didelė. Aktorius nesunkiai susižalojo petį.

indėlį į dramos meną ir labdaringą veiklą 2013-aisiais metais R. Atkinsonui buvo įteiktas Britanijos imperijos ordinas.

R. Atkinsonas daugelį metų mikčioja, todėl nemėgsta duoti interviu. Jis sunkiau ištaria žodžius, prasidedančius raide B, po kurios eina balsė. Prieš tardamas tokius žodžius jis turi padaryti nedidelę pauzę.

Apie filmą „Ponas Bynas“

Mėlyna transporto priemonė, dėl kurios R. Atkinsono sukurtas pono Byno personažas kai kuriuose filmo „Ponas Bynas“ („Mr. Bean“) epizoduose patenka į bėdą, yra „Reliant Regal Supervan III“. Šis modelis išsiskiria ypatingu nestabilumu juo nesunku apsiversti.

Renkant ponu Bynu tapusio personažo vardą, pirmiausia buvo pasiūlytas pono White‘o (white – balta) variantas. Prie daržovių buvo pereita kiek vėliau. Pavyzdžiui, vienas iš svarstomų pasirinkimų buvo Caulifloweris (cauliflower – kalafioras). Galų gale buvo pasirinktas Bynas (bean – pupa).

Pagrindinių pono Byno bruožų sumanytojas – pats Rowanas. Pirmosios idėjos apie veikėjo charakterį gimė aktoriui dar studijuojant Oksfordo universitete.

Jungtinėje Karalystėje didžiausio pripažinimo sulaukė 1992-aisiais sukurta „Pono Byno“ serija „The Trouble with Mr. Bean“. Ją peržiūrėjo net 18,74 mln. žmonių.

Pono Byno butas įvairiose serijose labai skiriasi. Pavyzdžiui, lova kartais stovi svetainėje, o kartais atskirame miegamajame.

Kai kuriose serijose figūruoja žodis PHUT: kartais jis užrašytas ant sienos, kartais kaip klubo pavadinimas.

„Ponas Bynas“ buvo parduotas daugiau nei 245-iems pasaulio regionams.

Kadangi filmo įžangoje ponas Bynas rodomas iš viršaus apšviestas prožektoriaus, žiūrovai ėmė spėlioti, kad personažas galbūt yra ateivis iš kosmoso, o galbūt puolęs angelas. Filmo kūrėjai tokių užmačių neturėjo, tačiau ir žiūrovų pateiktų versijų nekomentavo, leisdami jiems turėti savas interpretacijas.

Kaip jau buvo minėta anksčiau, Rowanas mikčioja, jam sunku ištarti raide B prasidedančius žodžius, štai kodėl ponas Bynas taip keistai taria savo paties pavardę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)