Šventės rengiamos karalienės užmiesčio rezidencijoje Sandringamo dvare, Norfolko grafystėje. Devyniasdešimtmetė monarchė ir jos sutuoktinis princas Philipas paprastai į šį dvarą išvyksta likus beveik savaitei iki Kalėdų, apie gruodžio 21 dieną, ruoštis didžiajam šeimos susitikimui.

Svečiai čia atvyksta gruodžio 23 dieną. Atvykimo tvarka priklauso nuo rangų. Paprastai paskutinieji atvažiuoja princas Charlesas ir Kornvalio hercogienė Camilla. Nors Sandringamo rūmuose laukiami visi karališkosios šeimos nariai, paprastai princas Williamas, jo žmona Kate ir judviejų vaikai pasilieka savojoje rezidencijoje Anmerio rūmuose, kurie yra visiškai netoli nuo didžiųjų dvaro rūmų.

Per Kūčias, kai visa karališkoji šeima būna kartu, karalienės vaikaičiai ir provaikaičiai baigia puošti kalėdinę eglutę. Tą dieną vakarinės arbatos metu atidaromos dovanos, kurios išdėliojamos Raudonajame piešimo kambaryje.

Vis dėlto, monarchų dovanos nėra labai brangios. Kadangi jie yra žmonės, kurie turi viską, karališkosios šeimos atstovai yra linkę vienas kitam pirkti juokingus dalykus. Vienais metais daugiausiai dėmesio susilaukė baltos odos rinkinys tualetui.

Taip pat daug dovanų laukia, kada jas išvynios mažosios rankytės. Trejų metukų princas George’as ir 19 mėnesių princesė Charlotte iš širdies pasilinksmina su savo mažosiomis pusseserėmis Mia Tindall, kuriai sausį sukaks treji, penkerių Savannah Phillips ir ketverių Isla Phillips.

Per Kūčias aštuntą vakaro prasideda vakarienė žvakių šviesoje, kurios metu damos vilki vakarines sukneles ir segi brangakmenius, o vyrai būna pasipuošę griežtais vakariniais kostiumais. Tai gana formalus reikalas, tačiau vis dėlto galimybė šeimoms pabendrauti tarpusavyje.

Šiais metais tikrai netrūksta aptarimo vertų naujienų. Štai, princas Harry norės pasipasakoti apie savo neseną kelionę į Karibus ir galbūt net atskleisti kelis mielus faktus apie savo naująją merginą Meghan Markle.

Pirmosios Kalėdų dienos rytą buvo patiekti angliški pusryčiai, vėliau karališkoji šeima dalyvaus tradicinėse bažnytinėse mišiose Šv. Marijos Magdalietės bažnyčioje.

„Jos didenybė karalienė nedalyvaus mišiose Sandringame šįryt“, – nurodė rūmų atstovas.

„Karalienė vis dar sveiksta nuo stipraus peršalimo ir kad greičiau pasveiktų, ji liks namuose“, – sakė jis.

Vėliau visi grįš į rūmus tradicinio kepto kalakuto su visais priedais, o paskui trečią popiet visi susirinks žiūrėti karalienės kalbos. Po to aptarnaujantis personalas pagaliau turės progą pailsinti kojas, nes šeima pageidauja pati sau patiekti lengvą vakarienę.

Iš anksto įrašytame Kalėdiniame sveikinime Sandraugos šalių gyventojams karalienė atiduos pagarbą įkvepiantiems nežinomiems herojams ir kalbės apie „paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus“, sakoma parengtame jos kalbos tekste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)