Žinoma, apdovanojimų raudonuoju kilimu žengė daugybė išsipusčiusių pasaulinių garsenybių. Ir nors dažniausiai po tokių grandiozinių puotų užsienio žiniasklaidoje mirga antraštės, kritikuojančios viešnių sukneles, tačiau šį kartą stilistai nepagailėjo liaupsių.

Užsienio naujienų portalo DailyMail.co.uk stilistai įvardijo viešnias, pataikiusias tiesiai į dešimtuką.

49-erių Nicole Kidman atrodė tiesiog pritrenkiančiai su juodu, pečius atidengiančiu, dviejų dalių drabužėliu, kurį kūrė Brandonas Maxwellas. Pilvą apnuoginęs drabužis buvo ir seksualus, ir kuklus ir elegantiškas.

Nicole Kidman

Tuo tarpu Amy Adams ant raudonojo kilimo žengė pasipuošusi žemę siekiančia balta suknele. Atelier Versace kūrinys, anot užsienio žiniasklaidos, puikiai derėjo ir su stilistų parinkta paprasta šukuosena bei ne per ryškiu makiažu.

Amy Adams

Geriausia aktore nominuota 28-erių Emma Stone apdovanojimo negavo, tačiau savo stiliumi prikaustė daugybės svečių žvilgsnius. Blizgus ir šiek tiek kūno atidengiantis Rolando Moureto drabužėlis, anot užsienio stilistų, blizgėjo vietoje ir laiku.

Emma Stone

Daugiau kritikų išliaupsintų žvaigždžių:

Išdalyti apdovanojimai:

Daugiausiai apdovanojimų – net aštuonis – susižėrė filmas „Kalifornijos svajos“ („La La Land“). Ši kino juosta buvo įvertinta kaip geriausias metų filmas, jos režisierius Damienas Chazelle gavo apdovanojimus už geriausią režisieriaus darbą bei geriausią originalų scenarijų ir kt.

Geriausiais aktoriais pripažinti Casey Affleckas, už vaidmenį filme „Mančesteris prie jūros“ („Manchester by the Sea“), ir Natalie Portman, kuri buvo įvertinta už vaidmenį kino juostoje „Džekė“ („Jackie“).

Televizijos filmų kategorijoje daugiausiai apdovanojimų – keturis – susišlavė serialas „Amerikietiško nusikaltimo istorija“ („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story“). Geriausiu serialu komedijos kategorijoje pripažintas „Silicio slėnis“ („Silicon Valley“), o apdovanojimas už geriausią draminį serialą atiteko „Sostų karams“ („Game of Thrones“).

Kritikų pasirinkimo apdovanojimus už geriausius kino ir televizijos kūrinius skiria kino kritikus ir apie kiną rašančius žurnalistus vienijančios organizacijos. Istoriškai šie apdovanojimai tiksliausiai nuspėja būsimus „Oskarų“ nominantus.

Apdovanojimų svečiai ir viešnios: