Paskalų ištroškusių žiniasklaidos priemonių dėka didžioji dalis jų nešvarių skalbinių buvo paviešinti visam pasauliui. Štai dvylika didžiausių skandalų, atkreipusių pasaulio dėmesį.

Karalius Edvardas VIII atsisakė karūnos, kad galėtų vesti išsiskyrusią amerikietę

Kai 1936 metais mirė tėvas, iškart sostą perėmė Edvardas VIII. Nepraėjus nė metams jis jo atsisakė. Ir tai padarė dėl to, kad stipriai įsimylėjo amerikietę Wallis Simpson, kuri jau buvo spėjusi kartą išsiskirti ir tuo metui išgyveno antrąsias skyrybas. Jo siūlymas tekėti sukėlė socialinį ir politinį šurmulį, kadangi Anglijos bažnyčia techniškai draudė Edvardui VIII vesti moterį, kuri yra išsiskyrusi. Galų gale, jis buvo priverstas atsisakyti sosto.

„Supratau, kad neįmanoma nešti sunkios atsakomybės naštos ir vykdyti savo kaip karaliaus pareigas […] be moters, kurią myliu, pagalbos ir paramos“, – sakė jis 1936 metų gruodį radijo kreipimesi į šalies gyventojus. Edvardas ir W. Simpson susituokė 1937 metais ir buvo kartu iki pat jo mirties 1972 metais.

Princesė Margaret įsimylėjo vedusį vyrą

Kapitonas Peteris Townsendas buvo Karališkųjų oro pajėgų pareigūnas, iš tikrųjų dirbęs karališkosios šeimos patarnautoju. Jis praleido daug laiko su princese Margaret, kol galiausiai abu įsimylėjo vienas kitą. Vienintelė problema – jis jau buvo vedęs.

Situacija dar labiau komplikavosi, kai 1953 metais P. Townsendas išsiskyrė su žmona ir pasipiršo Margaret. Tačiau Anglijos bažnyčios taisyklės draudė tokią santuoką. Ne veltui Margaret dėdė Edvardas VIII turėjo atsisakyti sosto, kad galėtų vesti išsiskyrusią moterį.

Santykiai skausmingai baigėsi 1955 metais, kai pora atšaukė savo sužadėtuves. Paprasčiausiai nebuvo išeities, kuri leistų kapitonui P. Townsendui ir princesei Margaret susituokti.

Santuoka su kitu vyru baigėsi triukšmingomis skyrybomis

Visai netrukus po to, kai teko atšaukti sužadėtuves su P. Townsendu, princesė Margaret ištekėjo už fotografo Anthony Armstrongo Joneso. Praėjus vos keleriems metams jų sąjunga tapo visuomenės pajuokos objektu, kaip rašė „New York Times“. Jie pykosi viešumoje, Margaret leisdavosi į ilgas atostogas be savo sutuoktinio, taip pat sklandė gandai apie artimą princesės draugystę su septyniolika metų jaunesniu vyru.

1976 metais pora paskelbė pasukanti skirtingais keliais, o dar po dviejų metų jie oficialiai išsiskyrė. Margaret tapo pirma karališkosios šeimos atstove, kuri išsiskyrė nuo Henriko VIII, valdžiusio šalį XVI amžiuje, laikų.

Slapta įrašytas princesės Dianos ir tariamo jos meilužio pokalbis telefonu

1992 metais, kai princas Charlesas ir princesė Diana vis dar buvo sutuoktiniai, žiniasklaida išspausdino pokalbio tarp Dianos ir tariamo jos meilužio vardu Jamesas Gilbey stenogramas. Šiame pokalbyje J. Gilbey sakė Dianai mylintis ją ir net 53 kartus pavadino ją meiliu malonybiniu žodeliu.

Vėliau viename interviu Diana patvirtino, kad pokalbis buvo tikras, tačiau neigė, kad tai buvo neištikimybė.

Tas pats nutiko ir Dianos sutuoktiniui princui Charlesui

Visai netrukus po to, kai nutekėjo Dianos telefoninis pokalbis, panašų turėjo ir vyriausias karalienės Elžbietos sūnus princas Charlesas.

Vienas Australijos žurnalas išspausdino pokalbį tarp Charleso ir Camillos Parker Bowles, ilgametės jo draugės, kuri buvo ištekėjusi. Šis pokalbis tik patvirtino jau seniai sklandžiusius gandus: Charlesą ir Camillą siejo romantiški jausmai.

Pokalbio metu pora laido juokelius apie tai, kad Charlesas galėtų virsti tamponu, kad galėtų gyventi Camillos kelnėse. Kiek vėliau tais pačiais metais Charlesas ir Diana paskelbė, kad nebegyvena kartu.

Tada Diana davė interviu televizijai ir santuoka visiškai žlugo

1995 metais Diana atsisėdo atviram pokalbiu prieš žurnalistą Martiną Bashirą, norėdama papasakoti apie milžinišką visuomenės spaudimą, kovą su savęs žalojimu, pogimdymine depresija ir bulimija. Ji taip pat prisipažino žinanti apie Charleso ir Camillos romaną. Tada nuskambėjo garsioji jos frazė: „Šioje santuokoje buvome trise, tad buvo šiek tiek ankštoka“. Diana netgi pripažino, kad buvo neištikima Charlesui – sakė mylėjusi savo jojimo trenerį Jamesą Hewittą.

Po kelių savaičių pati karalienė paragino savo sūnų ir marčią išsiskirti, ir jau kitais metais jie tai padarė oficialiai. Charlesas ir Camilla susituokė 2005 metais ir vis dar yra kartu.

Princesė Anne išsiskyrė su vyru ir ištekėjo už karališkojo personalo nario

Princesė Anne, vienintelė karalienės Elžbietos II dukra, 1973 metais ištekėjo už olimpinio jojiko Marko Phillipso. Tačiau pora daug laiko leido atskirai ir, apskritai, neatrodė laiminga. Žurnalas „People“ apibūdino šią santuoką kaip „bedžiaugsmę imitaciją“.

1989 metų pavasarį vienas britų laikraštis gavo pavogtas vieno jos patarnautojų, Karinio jūrų laivyno pareigūno Timothy Laurence’o, princesei Anne rašytų laiškų kopijas. Nors laiškų turinys nebuvo paviešintas, bulvariniai laikraščiai apibūdino jį kaip „ypač intymų“ ir „pernelyg karštą, kad galima būtų viešinti“.

1992 metaus Anne paskelbė, kad skiriasi su M. Phillipsu ir planuoja tekėti už T. Laurence’o. Nuo to laiko pora yra kartu.

Paparacai užfikavo Sarah Ferguson kompromituojančio incidento metu

Sarah Ferguson, kuri visuomenėje žinoma kaip „Fergie“, už Elžbietos II sūnaus princo Andrew ištekėjo 1986 metais.

Praėjus šešeriems metams kilo skandalas: paparacai nufotografavo Fergie atostogaujančią su amerikiečių finansiniu patarėju pavarde Johnas Bryanas. Vienoje nuotraukoje – ji atsidūrė „The Sun“ pirmajame puslapyje – J. Bryanas laižė Fergie pėdą.

Po to situacija klostėsi vis prasčiau. Fergie ir Andrew 1992 metais (tais pačiais kaip ir Charlesas su Diana!) pasuko skirtingais keliais, o dar po ketverių metų išsiskyrė.

Vėliau Fergie buvo apkaltinta paėmusi 500 tūkstančių svarų kyšį

Fergie santuokinė drama sulig skyrybomis nesibaigė. 2010 metais „News of the World“ žurnalistas apsimetė verslininku ir tvirtino, kad Fergie priėmė 500 tūkstančių svarų kyšį mainais už priėjimą prie jos buvusio vyro. Jų susitikimo vaizdo įrašas buvo išplatintas žiniasklaidoje, vėliau Fergie atsiprašė, sakydama, kad padarė „rimtą klaidą“.

Princas Andrew pasitraukė iš pareigų dėl netinkamos draugystės

Princas Andrew nuo 2001 iki 2011 metų ėjo Jungtinės Karalystės prekybos pasiuntinio pareigas, tačiau vėliau teko pasitraukti dėl kritikos, kurios sulaukė jo asmeniniai santykiai. Paaiškėjo, kad jis artimai bičiuliaujasi su amerikiečių finansininku ir už sekso nusikaltimus nuteistu Jeffrey Epsteinu.

Princas Harry praleido dieną (taip, vienintelę dieną) reabilitacijos klinikoje

Po to, kai prisipažino savo tėvui bandęs marihuaną, septyniolikmetis princas Harry vieną dieną praleido netoli Londono esančioje reabilitacijos klinikoje. Karališkosios šeimos išplatintame pranešime buvo teigiama, kad Harry sutiko apsilankyti klinikoje tam, kad „sužinotų apie galimas kanapių vartojimo pasekmes“.

Jis taip pat buvo nufotografuotas vilkintis nacių uniformą

2005 metų sausį Didžiosios Britanijos laikraštis „The Sun“ pirmajame puslapyje išspausdino nuotrauką, kurioje princas Harry kostiumų vakarėlyje ryši nacių rankovės raištį.
Princas, kuriam tuo metu buvo dvidešimt metų, suskubo išplatinti atsiprašymą, kuriame buvo rašoma: „Princas Harry atsiprašo už nusižengimą ar keblumą, kurį sukėlė. Jis supranta, kad tai buvo prastai pasirinktas kostiumas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)