Precedento neturinčiame Kensingtono rūmų pareiškime 32 metų princas paragino žiniasklaidos organizacijas susilaikyti nuo „tolesnės žalos“ ir griežtai kritikavo šmeižtą ir „rasinius atspalvius“ laikraščių straipsniuose.

Harry taip pat sakė, jog jam nesmagu dėl visuomenės domėjimosi jo privačiu gyvenimu. Tas domėjimasis smarkiai išaugo pasklidus gandams, kad jis susitikinėja su 35 metų televizijos aktore M.Markle, labiausiai garsėjančia vaidmeniu JAV seriale „Kostiumuotieji“ (Suits).

„Praėjusią savaitę riba buvo peržengta. Jo mergina, Meghan Markle, patyrė užgauliojimų ir puldinėjimų bangą“, – sakoma Harry komunikacijos sekretoriaus Jasono Knaufo pareiškime.

„Princas Harry nerimauja dėl p. Markle saugumo ir yra labai nusivylęs, kad negalėjo jos apsaugoti. Neteisinga, kad vos keli mėnesiai nuo santykių su juo pradžios p. Markle išgyvena tokią audrą, – sakoma pareiškime. – Jis žino, jog komentatoriai pasakys, kad tai „kaina, kurią ji turi sumokėti“, ir kad „visa tai yra žaidimo dalis“. Jis kategoriškai nesutinka. Tai ne žaidimas – tai jos ir jo gyvenimai.“

Karalienės Elžbietos II vaikaitis ir antrasis sosto įpėdinio princo Charleso sūnus Harry yra penktas žmogus eilėje į Jungtinės Karalystės sostą.