Pasak etiketo ekspertų, tam yra viena aiški priežastis. Tai neturi nieko bendro su mada – tai ne kas kita, kaip karališka ir aristokratiška tradicija.

„Labai angliška vilkti berniuką šortais, – Jungtinės Karalystės žurnalui „Harper’s Bazaar“ aiškino etiketo žinovas Williamas Hansonas. – Kelnės skirtos vyresnio amžiaus berniukams ir vyrams, o štai mažų berniukų mūvimi šortai yra vienas iš tų nebylių klasės požymių, kuriuos turime Anglijoje. Nors laikai pamažu keičiasi, kelnės ant mažo berniuko vertinamos kaip viduriniosios klasės požymis, gana provincialu. Joks save gerbiantis aristokratas ar karališkosios šeimos atstovas nenorėtų būti vertinamas kaip provincialus. Netgi Kembridžo hercogienė“.

Ši tradicija turi gilias šaknis Anglijos karališkojoje šeimoje. Ir princas Williamas, ir princas Harry, abu vaikystėje nuolat mūvėdavo šortus, kol buvo pakankamai dideli apsimauti ilgas kelnes.

„Yra įprasta, kad berniukas pereina prie kelnių apie aštuntuosius gyvenimo metus – toliau aiškina W. Hansonas. – Istoriškai tai greičiausiai yra dėl šešioliktą amžių siekiančios praktikos pavadinimu „breeching“ (angl. breech – kelnės, red.). Naujagimis berniukas buvo pirmuosius ar net dvejus metus velkamas suknele (tokios suknelės išliko kaip šiuolaikinis krikšto rūbas) ir tik vėliau jis būdavo velkamas tokiais drabužiais, kurie labiau priminė šortus ar kelnes, nei sukneles“.

Vis dėlto, etiketo žinovas pridūrė, kad Williamo ir Kate atveju sprendimas vilkti George’ą šortais veikiau susijęs su tradicija nei su klasių klausimais.

„Šiuolaikinis aukštesniosios klasės šeimų įprotis vilkti berniukus šortais apgalvotai sugrąžina į praeitį, – sako W. Hansonas. – Britų aukštuomenė visada norėjo laikytis tradicijų, ir šioji taip pat nebyliai išskiria ją iš „likusiųjų“.

Nuotraukų albume - princo George'o gyvenimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)